Citindu-i pe Andrew McDonald și Ben Wood. Cartea „Adevărații porumbei trăiesc periculos”!

Autorul Andrew McDonald este în primul rând un cititor pasionat de literatură pentru copii, a lucrat pentru librăria Readings din Melbourne și la librăria pilot Foyles de pe Charing Cross Road din Londra, unde a fost încântat să-și pună cunoștințele să lucreze ca librar pentru copii. Andrew este absolvent al scrierii și editării profesionale a RMIT, iar lucrările sale l-au dus în întreaga lume. A absolvit rezidența de artist la Caldera Arts din Oregon, SUA și o bursă May Gibbs Children’s’s Literature Trust din Adelaide. Este organizatorul a diferitor ateliere de scriere în școlile din Australia; vorbind despre viața sa de scriitor; și împărtășind poveștile și experiențele din spatele cărților sale.

Ben Wood este ilustrator pentru cărți pentru copii cu sediul în Victoria, Australia. Ben a ilustrat cărți de ficțiune junior și non-ficțiune. A lucrat cu editori de top din Australia precum Hardie Grant Egmont, Scholastic și Penguin Random House. Lucrările lui Ben au avut liste notabile pentru Children Book Council Australia, au fost selectate pentru Readings Children’s’s Book Prize și pentru Australian Book Industry Awards în 2019 și 2020.

Editura PUBLISOL ne aduce în atenția noastră o poveste ilustrată plină de aventură pentru micii curioși, „Adevărații porumbei trăiesc periculos”! Titlul aici spune totul, cred că niciodată nu ți-ai pus întrebarea de ce se plimbă de colo colo porumbeii prin parc, de ce formează grupulețe, de ce acum sunt liniștiți și în clipa următoare își iau zborul în înalturi… acum o să vă gândiți de două ori, deoarece cartea ne-a răspuns la unele întrebări, și mai exact că acești porumbei de fapt nu sunt ce par, ci sunt niște căutători cercetași, niște detectivi iscusiți. Și încă ceva, sunt în parc deoarece urmăresc băieții răi și salvează caz după caz fără ca tu să-ți dai măcar seama! Interesant, nu?

Ar putea fi o imagine cu carte

Cartea „Adevărații porumbei Luptă cu infractorii” ne relatează uniunea unor zburătoare și formarea unei echipe care prin istețime și deghizare demonstrează celor răutăcioși că să te pui cu ei nu e o idee bună. Vă întrebați de ce?… deoarece porumbeii Zburlita, Sucita, Tovărel și Gușatul, și în fruntea lor cu Pietricel, cel mai cel în deghizări arată tuturor cât de neînfricați sunt. Toată „echipa racheta” cum i-au botezat copii mei vor rezolva orice mister și vor lupta cu orice tip de rău ce le va ieși în cale pentru a păstra orașul în siguranță!

Fantasticile zburătoare prin amuzament și replici delicioase vor ajunge să fie chiar pricepute în a fi uniți și a aborda problemele în direcția reușitei lor, vor începe pe drumul firimiturilor, apoi cu misterul răpirilor și sfârșind prin a evite un dezastru, toate acestea în trei povești interconectate. Deși toate păsările sunt adorabile, Pietricel a devenit favoritul nostru fapt datorat deghizărilor sale inteligente, în special cea pe care o inventează pentru a treia poveste. Deși o mare parte din acțiune și direcție textuală este previzibilă, totuși e o distracție continuă să citești poveste după poveste, întâmplare după întâmplare, și mai ales să ai posibilitatea să privești aceste desene sugestive care parcă te îndeamnă să rămâi alături de „penoși” până la ultimul caz. Personalitățile lor radiază de pe paginile cărții, făcând cititorii dornici de mai mult de la această echipă unică de combatere a criminalității.

Nouă ne rămâne sarcina să vă îndemnăm să-i descoperiți și voi, noi deja suntem cu volumul doi, „Adevărații porumbei trăiesc periculos”, abia așteptăm să descoperim noi cazuri, noi încercări ale micilor eroi curioși și să vă împărtășim ideile noastre de lectură.

Lasă un comentariu