Sări la conţinut

Citind-o pe Ioana Mihaela Curaleț. Cartea „Mireasă de sacrificiu”!

Scriitoarea Ioana Mihaela Curaleț din pasiunea sa pentru mitologie și istorie a cioplit cuvântul, anii și frumosul pentru a așeza textual o poveste ce mi s-a așezat pe suflet. Cartea „Mireasă de sacrificiu” apărută recent la Editura Literpress Publishing mi-a deschis latura visătoare cât și plăcerea de a vedea cursul historical romance ca pe o reînnoire spirituală într-un anotimp când totul înverzește, într-un ceas când merii sunt în floare iar ochii îmi fulgeră peste o poveste pe cât de răscolitoare tot pe atât de consistentă și în acțiune acaparatoare.

Romanul „Mireasă de sacrificiu” este povestea celor ce pun accent pe titlurilor nobile, a balurilor de inițiere, pe accentuare a statutului și a iubirii care vine ca un noroc într-un timp în care totul e pentru a păstra aparențele unei societăți mult prea critice. E povestea unui bărbat misterios și a unei femei curajoase… care formează un întreg după multe încercări!

Firul narativ ne înșiruiește viața tinerei Joanne Bright, o domnișoară dornică să ajute și departe de a fi tipică titlului pe care-l poartă, aceasta cu slujitorii întrețin conacul cât și e săritoare în a fi cot la cot cu țăranii de rând făcându-se utilă. Joanne fiind la o vârstă mai înaintată decât se cere pentru măritiș își acceptă soarta de a fi ajutată de mătușa sa din Londra pentru a i se găsi un mire destoinic și cu avere iar cum ea e la prima sa ieșire în lume pentru a fi curtată însăși tot procesul i se pare departe de a fi înțeles prin fastul și pomposul exagerat. Chiar dacă e mult mai ștearsă decât orice domnișoară de la bal aceasta atrage printr-un joc al circumstanțelor pe însăși renumitul burlac Lordul Willem Drake, un mascul afla curtat și visat de orice femeie din cercul său. Și totuși, Joanne nu se lasă vrăjită de șarmul și prefăcătoria noului său admirator ba chiar îl sfredelește cu privirea arătându-i că nu îi este o partidă potrivită atât pentru dans cu atât mai puțin pentru o viață. Însă zarurile au fost aruncate, iar Lordul nu se poate eschiva de la planul său de a se căsători cu o femeie oarecare punând-o pe altarul jertfei în numele salvării altor baronese.

„- Bine, fie! O să-mi aleg o mireasă de sacrificiu! răspunse obosit. Sper ca ea să fie ultima expusă acestui pericol și spre binele tău Ambrose, sper să-ți reușească planul, altfel o să ai de-a face cu mine.”

Acțiunea se precipită cât și relația celor doi, atât Willem cât și Joanne încearcă să păstreze aparențele unui mariaj potrivit, însă fiecare își urmărește interesul, al tinerei noastre să vadă până unde poate ajunge minciuna proaspătului mire iar a lui pentru a salva vieți renunțând fără reproșuri la ea. Dar oare va putea? Secretele celor doi însurăței par să-i apropie tot mai mult din pură curiozitate, Joanne fiind o enigmă pentru Willem iar el un adevărat misterios care îndârjește spiritul aventurier a prospetei soții de a-l spiona, de a-l adormi prin feluritele sale șiretlicuri învățate în ani, și de a fi o strategă de invidiat, curios nu?, nu mai vorbesc că îndeletnicirile domniței sunt diverse și total fascinante, chiar și pentru mine!

Cum inițial Lordul Willem Drake vede în Joanne Bright o grăsuță și o țărancă proastă părerea sa se schimbă cu desăvârșire, iar toate aceste schimbări duc la o cimentare a relației dintre ei. Însă pericolul planează, încă nimeni nu a dat de capătul acelor macabre acostări a femeilor în plin drum și mutilarea lor într-o manieră barbară, încă stratul de amenințare plutește iar cuplul tânăr format prin forțe proprii și cu o încăpățânare trufașă își croiesc propriile scenarii cum să dea de răufăcători. Însă nimic nu e ceea ce pare, chiar și acei criminali care sunt îmbrăcați în nobili ziua iar noaptea ajung călăi fără scrupule.

„La un moment dat, Joanne surprinse privirea unui bărbat care se holba insistent la ținta ei și era atât de evident, că o făcu să se întrebe ce-i cu el. Acesta din urmă avea o figură dură și se încrunta așa tare, încât ochii îi dispărură aproape sub sprâncenele stufoase.”

Cine? Cum?, și în ce scop sunt omorâte cu bestialitate femeile unor nobili vă îndemn să aflați, cert e că povestea vă va înlănțui într-un strat al misterului, a tenebrității, a tulburării; vă ve-ți pune întrebări multiple ca într-un final să aveți un respiro mult așteptat cu toate că urmările dor, cuvintele disecă sufletul iar suspinul va fi astupat cu cel mai dulce sărut al împăcării.

„Mireasă de sacrificiu” e o superbă carte historical-romance care reușește, într-un număr relativ mic de pagini, să-ți stârnească un noian de emoții. Nici o clipă nu am lăsat cartea, având parte de o noapte albă; autoarea și-a perfecționat stilul ba chiar a curs lin cu o acțiune ce se desfășoară antrenant. Am fost întâmpinată de personaje puternice, dar, în același timp, sensibile. Iar povestea, aici e un adevărat carusel… care m-a copleșit până la ultima pagină, creionându-mi secrete ce vor schimba destine. Cu siguranță voi citi cu drag și celelalte cărți scrise de autoarea Ioana Mihaela Curaleț în care voi găsi părți din sufletul său romantic. O carte frumoasă, condimentată cu suspans.
Un deliciu pentru inima mea. Recomand!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: