Sări la conţinut

Citind-o pe Flavia Bădic. Cartea „Planul Atracției. Tentație”

Autoarea Flavia Bădic s-a născut în Călărași, s-a mutat de 16 ani în Brașov. Aceasta a terminat liceul cu profil Jurnalistic și Facultatea de Drept. A lucrat 11 ani în turism, iar în ultimii 3 ani și-a schimbat domeniul radical și lucrează într-o firmă de software. Pentru acest articol autoarea menționează: „Am 34 de ani, sunt soție și mama, îmi place să gătesc, să citesc și să cânt la vioară (când îmi mai permite timpul). Când m-am apucat de acest proiect(scrisul unei cărți), nu am avut o idee clară. Am pornit de la alegerea numelor personajelor și am scris efectiv ce mi-a venit în minte, fără un plan bine realizat. Primul volum l-am scris în 3 luni de zile, mai mult noaptea, când aveam liniște prin casa. Am știut de la început că vreau să fac o trilogie, dar nu îmi era clar despre ce va fi vorba. Am decis să jonglez cu domeniul pe care îl cunoșteam din prisma studiilor și cam așa a ieșit povestea. Mi-am propus să închei fiecare capitol astfel încât să îți dorești să mai citești încă unul și să nu poți lăsa cartea din mână. Cred că mi-a ieșit în mare parte.

Când uneori ești încărcat de mii de gânduri, când viața îți pulsează a reacții de o agitație continuă o carte bună îți poate desena zâmbete și te poate tranpune într-o lume total nouă care pur și simplu îți crează o euforie textuală prielnică. Astfel am simțit și eu când am luat decizia de a mă delecta cu romanul „Planul Atracției” de Flavia Bădic apărut anul acesta la Bookzone, un volum plin de sclipiri efervescente ale iubirii dar și a nesiguranței, a pasiunii dar și a reționamentului, a sensibilului dar și a geloziei ce atinge cote alarmante. E o carte despre pierderi dar și regăsiri, despre a avea totul și a năruirii într-o mică secundă nefericită ca un joc al karmei!

„- Ai impresia că poți controla sentimentele? îmi spune aproape răstit. Nu mi-am propus să mă îndrăgostesc nebunește de o femeie pe care am văzut-o într-o noapte în club. Dar se pare că am făcut-o, și iată-ne aici! M-am luptat destul de mult cu mine pentru a lua decizia asta și n-am să dau înapoi, decât în cazul în care ești de cu totul altă părere. Chiar și atunci, nu garantez că nu voi încerca să te fac să te răzgânești.”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, carte şi floare

Fiind al doilea volum „Planul Atracției. Tentație” ne dantelează o prelungire a primei cărți „Planul Atracției”, povestea acelei Lianei Matei care se luptă cu tentația de a cădea pradă emoțiilor ce o încarcă alături de Mister Dark, domnul Boss Cezar care emană o sexualitate ce o face să fie pierdută în lumea fanteziei! De la vis la realitate e un singur pas, iar când ambii sunt suficient de pregătiți îl fac, dar combinațiile circumstanțelor îi aduc într-un declin suferind. Aparent ei se strigă din priviri iar corpurile lor au limbajul propriu, însă Lia e căpoasă, iar cuvintele sunt pentru ea jumătăți dintr-un întreg, ea vrea totul sau nimic, însă Cezar încă e încâlcit în plasa trecutului, a fostei neveste ce joacă un rol teatral, cât și a fostei partenere intime, aceasta tânjește după nebunia ce au păstrat-o în decursul a câțiva ani. Iar toate aceste ecouri ale „ce a fost” îi pun în fața situației de a nu fi pregătiți să facă față acestei relații care înaintează cu viteza luminii.

Liana simte că e prea mult, o mamă care nu a vrut-o niciodată, un fost iubit care încă e umbră pe urmele ei, un tată biologic pierdut în negura neștirii și o moștenire ce-i este piatră de moară lăsată de un bărbat-tată ce a fost totul pentru ea, mai puțin pentru mama sa ce a croit intrigi și ilegalități de-a lungul vremii. Doamne, tare sunt întortocheate cărările vieții!!!

Atât Cezar cât și Liana încearcă să păcălească realitatea, să pună petic cu petic peste toate găurile sufletești, însă fiecare are prea multe, prea sensibile, prea netratate încă ca să pornească cot la cot un trai la comun, iar finalul ne-a demonstrat că în pofida impusurilor de moment Lia e mai cerabrală, iar Cezar prea încrezut în el de crede că un buchet de flori și două vorbe cu tentă de ultimatum pot să șteargă din ochii unei femei un sărut cu o alta, o îmbrățișare cu o alta, un dans senzual cu o alta, sunete isterice de la o alta.

Scenele de seducției sunt bogate în detalii și descrise la nivel de artă, iar micile capcane plasate de Cezar o scot din zona de confort pe Lia, însă ambii simt niște tentații greu de ținut în frâu, replicile pline de atracție, gesturi și provocări ce ațâță fiece nervură duc ca jocul textual să prindă, să te acapareze acolo și să nu lași cartea din mână. Dacă primul volum a fost un deliciu, al doilea vine ca un tsunami, iar continuarea va fi și mai plină de surprize, deoarece autoarea ne anunță că vine un …va urma.

„Planul Atracției. Tentație” este o carte a descoperirilor, a maturității și a conștientizării că poți oricând cădea în plasa dragostei, a deznădejdii dar și a geloziei. E o carte, cum să mă explic- ca în viață, fără retușuri, fără ocolișuri, autoarea nu ne-a alintat doar cu focul dorinței trezite dintr-o atracție iminentă, ci ne-a prezentat un tablou ce vine la pachet cu o relație, și mai exact- lacrimile, gustul trădării, a înstrăinării și a dezechilibrului atunci când simți că nu mai aparții, să nu mai poți, când totul se năruie. Iubirea tronează dar în umbra sa încă sunt semnele și cicatricile trecutului care trebuie tămăduite pentru a se ajunge la acel extaz prin completare reciprocă. Eu cred într-un final perfect pentru cei doi, dar până acolo mai avem.

Ambele volume pot fi găsite la editura Bookzone, accesați pentru a fi la curent cu toate noutățile editoriale, pe mine mai nou mă găsiți pe pagina- @apostolcristinuta unde puteți afla noutăți literare din biblioteca mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: