Sări la conţinut

Hobby-urile Autorilor Români Contemporani! Partea I

Nu spun că alte limbi, alte vorbiri nu ar fi minunate și frumoase. Dar atât de proprie, atât de familiară, atât de intimă îmi este limba în care m-am născut, încît nu o pot considera altfel decât iarbă. Noi, de fapt, avem două părți coincidente, odată este patrie de pământ și de piatră și încă odată este numele patriei de pământ și de piatră. Numele patriei este tot patrie. O patrie fără de nume nu este o patrie. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine viața se trăiește.” – NICHITA STĂNESCU

Astăzi, 3 Martie este – Ziua mondială a scriitorilor – o sărbătoare deosebit de frumoasă în cultura internațională, pentru că literatura nu are granițe, iar rolul ei în dezvoltarea societății umane este unul primordial. Astfel, astăzi mi-am propus să aduc laude Scriitorilor Români Contemporani, ce ne ajută să intrăm în alte lumi, să căutăm refugiul textelor, să adunăm sensibilități și aprecieri înmiite. Iar curiozitățile ce urmează sper că vă trezească încă o mai mare adorație față de scriitorul vostru preferat. Vă îndemn să le aflați!

 • Raluca Sferle, autoarea cărții „Tânăra războinică” menționează că îi plac puzzle-urile, mai ales cele gigantice de 1500-2000+ piese, le face pentru a le înrăma, adoră să meargă cu bicicleta, cu rolele, să alerge, să facă desene grafice; iar cum vă dați seama pasiunea ei nr. 1 e scrisul, apoi cititul. Îi place muzica extrem de mult, nu face nimic fără muzică- spune că are o legătură specială cu ea. Adoră apa, deci să înoate. Vizionarea serialelor: coreene, turcești, mai puțin americane, doar dacă sunt de acțiune. Plimbatul prin librării. Și mai are o veche pasiune pe care a avut-o în trecut și o mai are din când în când: colecționarea trifoiului cu patru foi – aceasta deține peste 600 și cu patru și cu cinci, chiar și cu șase. Mai colecționează șervețele, la moment mai puțin.
 • Leila Sandra, autoarea cărții Dennis Kayderman: Cazul ”Vulpea” este acaparată în întregime de pictura în acuarelă, limba japoneză, citit, călătorii și implicit în fiecare locație unde merge trebuie să găsescă un restaurant/cafenea sau loc aparte unde să mănânce, adoră să facă biscuiți fragezi de Crăciun. Ca hobby sunt plantele de apartament, scris, gaming în special pe consolă, să privească seriale/filme și să colecționeze cărți.
 • Claudia Bocșaru, autoarea cărții „Puterea Durerii” menționează că este fascinată de muzica clasică (pian în special), călătorii, lectură, iar cel mai mare hobby al său e să creeze zâmbete în sufletele celorlalți…
 • Corina Savu, autoarea cărților „Cuplul în căutarea paradisului pierdut”, „Aripi smulse V-I, V-II”, „Suflet dezgolit”, „Jurnal de călătorie”,”Nature”, are ca hobby pictura, traseele montane, colecționarea monezilor/bancnotelor și dansul!
 • Bianca Sol, autoarea cărții „Majestique” ca hobby plasează privirea filmelor (și-a luat recent rubrica de recenzii de filme a revistei Helion – unde a scris prima sa recenzie de film și după spusele Biancăi, vrea să continue). Aceasta desenează mandale, pictează (și-a pictat și varianta hardcover de la Majestique), cât și colecționează uleiuri esențiale, fiindcă după cum spune chiar autoarea adoră aromaterapia și o ajută mult cu stările emoționale, și să scrie. Îi place să facă pizza și deține o super rețetă de blat ce iese delicioasă oferindu-se când merge la prieteni să o facă!
 • Raluca Pavel, autoarea cărților „Cu mâinile celeilalte”, „Femeia asasin și sindromul Stockholm.”, „Locul unde îngerii ațipesc”, „Străinului”, „Sipetul din Călinești” îi place foarte mult să cânte la karaoke, să citească thrillere psihologice ba chiar și să privească filme tematice. Îi plac construcțiile vechi (de la poduri de piatra la conace/castele, arhitectura lor), încărcate de istorie cât și munții și cheile lor și să vizitez locuri necălcate de picior de om. Îi place să studieze actele deviante și criminalitatea.
 • Rodica Mijaiche autoarea unui impresionant buchet literar îi place pe lângă scris să citească, să danseze și să asculte muzică.
 • Claudia Groza Lazăr autoarea de cărți pentru copii colecționează semne de carte, obiecte de scris și iubește călătoriile unde poate descoperi tradiții, muzee și oameni.
 • M. K. Lynn, autoarea celui mai superb Dark Fantasy citit de mine, „Pene, morminte și flori” menționează că are mai multe ocupații pe lângă scris, unele ar fi: cosplay, pictură, digital art, fotografie, gătit, istorie, programare în limbaj C++, pian și bineînțeles scris și citit.
 • Em Sava, autoarea romanului meu de suflet „Ana” a vrut să se facă pictoriță: deci e atrasă de pictură, și de călătorii. Îi plac vacanțele active, din celea cu mers mult, adoră să gătească, mai exact îi place tot ce e de decorat: tort, salată de boeuf sau casă.
 • Elena Drăgoi, autoarea cărților „Emoțiile Dianei”, „Poveștile Dianei”, Dragostea din cărți”, pe lângă citit își face loc pentru filme și sport. După cum menționează aceasta antrenamentele la sală sunt mai degrabă un stil de viață decât un hobby, căci fac parte din rutina sa săptămânală. Adoră călătoriile, chiar dacă în perioada post-pandemică au trecut în plan secund.
 • Corina Cîndea, autoarea pe care am citit-o și pe care o voi reciti cu drag menționează că cel mai mare hobby al său este cititul și colecționarea magneților din fiecare loc în care merge. Ar mai fi cusutul de goblen, dar pentru această activitate nu mai are timp de când scrie!
 • Petruța Petre autoarea de cărți sensibile, susține că are ca hobby-uri: croșetatul, pictura, gradinăritul, plimbarile pe malul mării. Asta în afară de citit și scris.
 • Cosmisian, autorul cărții „Mouelle Roucher” colecționează cărți rare, caută ediții vechi, cărți ale autorilor români clasici în ediție bilingvă, cărți cartonate. Acesta deține o colecție în creștere de jucării miniaturale, iar după cum menționează scriitorul poartă uneori în buzunar mai multe zile câte un „animăluț” de câțiva milimetrii. Adoră călătoriile în natură și nu de puține ori face poze cu cele mai năstrușnice insecte sau flori. Cosmisian dezvăluie că a încercat un selfie cu o viespe, dar l-a înțepat drept răsplată. Îi place de asemenea să cultive plante la ghiveci.
 • Monica Mihai, autoarea unor cărți motivaționale de excepție adoră să se dezvolte multilateral, îi place mult să danseze (a făcut balet în copilărie la 6 ani și acum când mai are timp se înscrie pe la cursuri diverse de dans); adoră să picteze (intuitiv sau picturi pe numere), să coloreze/deseneze, să facă caligrafie (deține tot arsenalul); să citească (muuuuult și toate genurile), să facă tot felul de cursuri de dezvoltare personală și spirituală. Îi place să gătească, să se machieze și să țină ateliere de Beauty pentru creșterea încrederii în sine ( următoarele cursuri pe listă: Design interior, Aranjamente florale, Olărit, Curs de DJ ). Impresionant, zic eu!

Notă: Nu știu cum vouă, dar mie mi-a plăcut enorm să-i cunosc pe scriitorii noștri contemporani din alt unghi decât cel al oazei scriitorești!

sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: