Sări la conţinut

Citind-o pe Jackie Collins. Cartea „Ucigașele iubirii”!

Jacqueline Jill Collins OBE (4 octombrie 1937 – 19 septembrie 2015) a fost o romantică incurabilă care a scris cele mai divine romane. S-a mutat la Los Angeles în anii 1960 și și-a petrecut cea mai mare parte a carierei acolo. A scris 32 de romane, toate care au apărut pe lista bestsellerurilor din The New York Times. Cărțile ei au vândut peste 500 de milioane de exemplare și au fost traduse în 40 de limbi. Opt dintre romanele ei au fost adaptate pentru ecran, fie ca filme, fie ca mini-seriale de televiziune. Jackie Collins este unul dintre cei mai bine vânduți romancieri din lume, este cunoscută pentru faptul că le-a oferit cititorilor o cunoaștere de neegalat a insiderului despre Hollywood și despre viețile pline de farmec și iubirile celor bogați, faimoși și infami.

Am adunat în bibliotecă nenumărate cărți vechi dar noi în toate, povești ce și-au urmat cursul istoric având un avânt literar impresionant. Mă pot lăuda cu titluri minunate, diverse și mă mândresc cu asta. Una dintre aceste cărți la care țin și care mi-a încălzit o zi de februarie e „Ucigașele iubirii”, un roman incendiar care m-a ținut în priza acțiunii, a dezamăgirii, a iubirii prin jertfă și decădere de sine. O carte lejeră dar și compleaxă, și nu în ultimul rând potrivită pentru această perioadă!

…o carte a răzbunării…

Acest roman ne adune un cadru în care Margaret, o activistă pentru protecția și susținerea prostituatelor, este împușcată mortal chiar în timpul ce-și ținea discursul public; acest fapt duce ca femeile să fie bulversate și să se întoarcă la vechea „îndeletnicire” iar mafia să ciocnească șampanie în urma acestei victorii, Margaret fiind un personaj care le încurca planurile dubioase. Din cauza tragicului eveniment surorile acesteia se întorc în țară, iar cum în urma unor informații acestea află cine se ascunde în spatele acestui omor bine pus la punct, cele două surori și prietena lui Margaret plănuiesc o răzbunare, o infiltrare în clanul mafiot al celui mai temut interlop pentru a-l face să plătească nefericirea lor, pierderea și golul ce a lăsat Margaret în urmă.

un înger pentru cele decăzute…

Margaret e acea femeie care prin simplitatea și dăruirea sa ajută pe prostituate să iasă din acea viață și le oferă motive să găsească o viață nouă și să se simtă mai bine cu ele însele, le dă o speranță. Mafiotul Enzio Bassalino nu vrea ca acest lucru să se întâmple. Fiii săi, de asemenea, își împărtășesc viața în diferite părți ale afacerii tatălui cu înclinații dubioase. Iar această ciocnire de interese duce la lichidarea activistei fără mari remușcări, însă ce a urmat e desprins dintr-o scenă de film, atunci când trei femei frumoase și-au propus să demonstreze că, atunci când vine vorba de răzbunare, femeia este mult, mult mai mortală decât bărbatul iar acțiunea asta demostrează, chiar dacă iubirea se înfiripă, chiar dacă remușcările sunt pietre de moară, chiar dacă plăcerea e departe de a fi uitată și alegerile fiind cele care te definesc. Nu mai spun atunci când în scenă intră „iubitul văduv” se alege cu explozie și fumul unor dezolante omoruri ce stârnesc multe semne de întrebare.

Planul fetelor de răzbunare este prost, da prost prost, cum cred ele că seducând și făcând sex cu niște bărbați care au târfe cu duiumul ar putea clătina acest clan format în ani? chiar nu pot să-mi dau seama ce a fost în capul lor; dacă nu ar fi Dukey, iubitul lui Margaret acestea ar fi ajuns să regrete sau cine știe, poate urmărite toată viața de călăii mafioți, însă acesta merge pe curat și duce pe toți în focurile iadului la propriu reducând nația Bassalino la un singur fiu. Ce a urmat, cum s-au infiltrat strategic fetele în viața celor trei fii vă îndemn să aflați, cert e că pe cât de simplă nu a părut cartea am avut un interes viu să descopăr finalul… care mi-a dat o notă de va urma.

Critici literare:

  • „Actiunea lui Jackie Collins este șlefuită până la perfecțiunea unui diamant. ” Detroit News
  • Collins, cea mai importantă particularitate este că ea e un gheizer virtual de energie narativă… Seherazada indiscutabilă a starurilor Hollywood-ului.” New York Post

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: