Sări la conţinut

Citind-o pe Barbara Cartland. Cartea „În sfârșit, dragostea!”

Madam Mary Barbara Hamilton Cartland (n. 9 iulie 1901, Edgbaston, Regatul Unit – d. 21 mai 2000, Hatfield, Hertfordshire, Regatul Unit) a fost o scriitoare engleză, cunoscută pentru numeroasele ei romane de dragoste. Ea a devenit și una dintre cele mai cunoscute personalități din mass-media Regatului Unit, având numeroase apariții la evenimente publice și la televiziune îmbrăcată în roz și ținând discursuri despre dragoste, sănătate și probleme sociale. În afară de cărțile ei de dragoste, a mai scris și cărți de sănătate și de gătit, piese de teatru și a înregistrat un album cu cântece de dragoste. A primit titlul de „Regina aventurilor romantice”.

Scriitoarea engleză, Barbara Cartland, era binecunoscută pentru romanele sale romantice, fiind una dintre cele mai bine vândute autori din lume datorită celor peste 700 de romane, traduse în 36 de limbi. A fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic și Venerabilul Ordin al lui St John.

Cum e februarie, și e luna iubirii, a emoțiilor înfloritoare mi-am setat o serie de cărți cu titlul sugestiv… „dragoste”, „iubire”, „sentimente”, „el și ea”, Astăzi am ales să mă delectez cu o carte relaxantă și care m-a dus la un sfârșit fericit din toate punctele de vedere. Lectura acesteia a fost una ușoară și de o profunzime povestitoare care mi-a încântat ochii de cititoare. Romanul „În sfârșit, dragostea” a fost pentru mine descoperire, tragedie, revelație și iubire cum doar Barbara Cartland mi-ar fi putut-o reda atât de maiestuos!

„Dragostea ce vine din ceruri.

Și este darul lui Dumnezeu.

Pentru Cecilia și Ivan pentru totdeauna, nu numai în această viață, ci pentru o veșnicie.”

Îl avem ca personaj principal pe Prințul Ivan al Rusitaniei, acesta după cucerirea războiului dat cu Voskia, este pus în situația de consilierii regali în a-și alege soție pentru a avea urmași și a-și stabiliza poziția regească prin sânge, altfel riscă ca tronul Rusitaniei să fie acaparat de lacomul său văr Peter, prinț al Voskiei. Preferințele și pornirile sale sunt clare în manieră de femei, îi trebuie o mireasă frumoasă, docilă, manierată și nu în ultimul rând mirific de bogată astfel asigurând regatului său o speranță la bine după devastarea războiului ce a lăsat urme. Căutările nu se lasă așteptate însă siguranța prințului este în joc iar tot ce-l înconjoară este amenințat în special pe ea, Lady Cecilia Beaumont, acea care îl găzduiește în casa ei și îi pune un colț cald în inima sa, chiar dacă nu recunoaște acest aspect. Prințul Peter își face parteneriate periculoase pentru a înlătura orice posibilă mireasă, iar Ivan este pus în diverse situație la focul unei împușcături.

Răzbunarea lasă urme…

Pericolul pândește, provocările vin din toate părțile iar poveste curge semeni unui vis înclinat spre emoții sensibile, spre iubire și spre datoria unui prinț față de țara sa și modelul parental care îi deschide ochii la dragostea adevărată față de acea ea care îl va surprinde într-o manieră pe care el ar fi ignorat-o cu ceva timp în urmă. Soarta îi pune piesă cu piesă și îi maturizează firea alături de un prototip de femeie educată într-o manieră studioasă și de o modestie ce-l face pe prinț conștiincios și îndrăgostit peste măsură. Ce a urmat e de iubit, atâta acuratețe textuală!

Cartea e un deliciu, nu că ar fi pompoasă și plină de acțiune ce te lasă pe spate, nu, însă prin simplitatea ei atrage. Evenimentele sunt antrenante iar scenariul autoarei l-am simțit acolo unde trebuie. Ce se întâmplă când Ivan și Cecilia trebuie să lupte pentru propria viață și fericire descoperiți în pasionantul roman al Barbarei Cartland. Mi-e mi-a plăcut mult… am savurat fiece cuvânt și reverență a domnișoarelor… ce mai timpuri, ce mai fioruri de tandrețe, de corectitudine, de respect și gentilețe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: