Sări la conţinut

Citind-o pe Barbara Cartland. Cartea „Pe aripile iubirii”!

Madam Mary Barbara Hamilton Cartland (n. 9 iulie 1901,Edgbaston, Regatul Unit – d. 21 mai 2000, Hatfield, Hertfordshire, Regatul Unit) a fost o scriitoare engleză, cunoscută pentru numeroasele ei romane de dragoste. Ea a devenit și una dintre cele mai cunoscute personalități din mass-media Regatului Unit, având numeroase apariții la evenimente publice și la televiziune îmbrăcată în roz și ținând discursuri despre dragoste, sănătate și probleme sociale. În afară de cărțile ei de dragoste, a mai scris și cărți de sănătate și de gătit, piese de teatru și a înregistrat un album cu cântece de dragoste. A primit titlul de „Regina aventurilor romantice”. A fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic și Venerabilul Ordin al lui St John.

Este unul dintre cei mai vânduți autori, precum și unul dintre cei mai prolifici și mai de succes din punct de vedere comercial la nivel mondial din secolul XX. Cele 723 de romane au fost traduse în 38 de limbi și continuă să fie menționată în Guinness World Records pentru cele mai multe romane publicate de un autor într-un singur an – în 1976.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre romanul „Pe aripile iubirii” una din cele câteva sute de povești împletite frumos cu dragoste, trădări, secrete, dezamăgiri și fiorul unui început ce va dăinui în ani. O carte ce mi-a lustruit fiorul iubirii în luna dragostei cu acea senzație de final fericit… poate și dincolo de el!

Cartea ne întâmpină furtunos, bărbați, conflicte, orgolii, duel, ca mai apoi să alunece într-o zonă sensibilă a revenirii acasă a eroinei noastre, Temia Brandon. Aceasta de cum ajunge acasă se află într-o conjunctură fără scăpare, secretele înnegurează conacul Brandon iar unica soluție a tinerei noastre e fuga. Lucrurile se schimbă dramatic atunci când este obligată de însăși propriul tată la o căsătorie convenabilă pentru propriai afacere sau mai exact pentru a-și ascunde o greșeală din tinerețe ce îl va pune într-o lumină proastă în sociatate. Alphonse, bărbatul refuzat cu atâta înflăcărare face în fel și chip pentru a găsi fugara, însă nimeni nu bănuiește că ea, domnișoara din societatea de elită se ascunde chiar în inima Londrei, într-un teatru, alăturându-se cu înverșunare unei trupe de dansatoare Les Jolies Mademoiselles!

Temia nu acceptă destinul impus de alții...

Temia își ia în propriile mâini viața, cu decență și istețime își deznoadă legătura ei cât și a familiei sale de lacomul Alphonse, cel care le-a stors orice brumă de speranță la o viață liniștită; cât și descoperă acel secret de familie care îi aduce aproape o soră. Iar cum viața până nu-și încheie socotelile nu se potolește în jurul tinerei protagoniste se învârt doi prieteni ce o curtează, unul direct, altul prin respirații profunde și priviri încărcate de sentimente nemărturisite. Inima ei însă strigă către unul, acel care din muțenia și încăpățânarea lui ajunge la modul direct să-și rănească prietenul, iar prețul adevărului îl costă scump.

Iubirea nu are preț, însă prietenia are…

„Pe aripile iubirii” este un roman sensibil, alert și plin de conținut acolo unde trebuie; am simțit cartea ca o călătorie dusă pe străduțele zgomotoase ale Londrei, toate evenimentele se desfășoara repede, nu ai timp să te plictisești dar nici nu te condamni la o lectură fără direcție, aici totul e divers, viu și care te poartă pe aripile iubirii. Despre ceea ce face eroina principală în a-și scrie propria poveste și de ce întâmplări v-a avea parte, vă las pe voi să aflați. Veți fi acaparați cu totul în această poveste minunată numai bună pentru luna iubirii. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: