Sări la conţinut

Delia Moretti despre Cartea „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.”

Anul acesta am avut marea plăcere de a o descoperi și citit pe autoarea Delia Moretti, iar cartea sa „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.” apărută la Editura Petale Scrise mi-a depănat o poveste cu urcușuri și coborâșuri, cu experiențe dure dar și cu iubiri asumate. Astfel curiozitatea m-a îndrumat să o „provoc” pe autoare să ne povestească experiența scrierei acestei cărți, punctele de pornire dar și cotiturile pe care le-a întâlnit atunci când a așternut pe foaie o poveste ce rămâne în suflete. Eu recomand cu drag citirea cărții, iar o dată cu îndemnul meu vă sugerez să lecturați rândurile sincere expuse de autoare pentru acest articol destinate romanului „Legile nescrise ale vieții. Două inimi, un singur trup.”!

****

„Legile nescrise ale vieții – Două inimi, un singur trup” este ideea cu numărul șapte și ultima, scrisă pe Wattpad. Sunt conștientă că scrierile inițiale de pe platformă necesită o îmbunătățire semnificativă, iar schimbarea s-a produs cu cartea în discuție. Ea a fost și este în continuare o noutate pentru mine. Închide printre rândurile sale o serie numeroasă de schimbări și îmbunătățiri ale stilului de scriere, dar și de gândire în ceea ce privește noua meserie aleasă. 

Pentru a înțelege mai bine, o să vă povestesc mai pe larg istoria legată de toate cele menționate mai sus. Totul a luat naștere de la o discuție cu o cititoare. Mai în glumă, mai în serios, m-a întrebat: De ce nu încerc să scriu o carte la persoana a treia? Eu i-am răspuns un nu categoric. Discuția a fost lungă ca în cele din urmă să mă ambiționez și să îmi încerc norocul. 

Fiind ultima idee în curs de scriere, a fost alegerea potrivită. Trecerea de la persoana întâi la a treia, nu a fost ușoară tocmai de aceea și stilul abordat este atât de diferit față de alte cărți. Nu știu cât de original este sau cât de greu/ușor se citește, dar în mod sigur mi-am dat silința să fie ceva frumos, unic a-și îndrăzni să spun.

Ideea prezintă doi poli opuși care se întâlnesc la un moment dat. De o parte avem viața la țară a unei familii de viticultori din nordul Italiei. O mână de oameni greu puși la încercare din mai multe puncte de vedere. Un bătrân care tot ce își dorește este să își vadă feciorii așezați la casele lor și nimic mai mult atât. Doi bărbați care caută în disperare să își construiască o familie cu care să se mândrească. Pe când, pe partea opusă, avem două femei, două orășence cu caractere total diferite între ele. Una în căutarea fericirii imposibile, iar cealaltă o visătoare incurabilă care înainte de toate se gândește la binele celorlalți, ca după aceea la ea. O tânără care și-a trăit viața urmând cu sfințenie legile impuse de către biserica catolică. După cum bine știm, religia aceasta are la bază foarte multe legi rigide, iar de aici mi-a venit ideea primul titlu al cărți, dar și dorința mea de a arăta că lumea care ne înconjoară este altfel decât legile impuse de societate sau o instituție a acesteia.

Punctul de uniune dintre cele două părți este unic și încoronat de foarte multe peripeții presărate cu lacrimi de durere, tristețe, dar și de zâmbete de voie bună produse de către clipele de umor.

Am plecat la drum cu gândul că ideea avea să fie una singură, dar scriind la ea, mi-am dat seama că am inspirație suficientă pentru a scrie mai mult de un singur volum. În mod sigur vor urma alte două volume.

Volumul 2 „Prieteni la cataramă”, o să aibă în prim plan generația nouă din familia De Rosa. Pe când volumul 3 „Ce nu te doboară, te ridică” o să încheie trilogia începând cu o durere în aceeași familie și terminând cu un final fericit pentru că până la urmă cu toții merităm o a doua șansă de la viață.

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: