Sări la conţinut

Citind-o pe Barbara Taylor Bradford. Cartea „Puterea dragostei!”

Barbara Taylor Bradford (născută la 10 mai 1933) este un romancier britanic-american cel mai bine vândut. Romanul ei de debut, A Woman of Substance, a fost publicat în 1979 și a vândut peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Până în prezent, ea a scris 35 de romane – toate bestsellerurile de pe ambele maluri ale Atlanticului. Cărțile lui Bradford au vândut peste 92 de milioane de exemplare în întreaga lume în peste 90 de țări și 40 de limbi. Zece dintre cărțile sale au fost transformate în mini-seriale de televiziune și filme de televiziune, produse de soțul ei, Robert Bradford. Unele dintre romanele lui Bradford urmează un model comun. O tânără femeie cu un fundal umil crește în afaceri prin ani de muncă grea, implicând adesea un sacrificiu de sine enorm. Așa cum Bradford este adesea citată: „Scriu despre femei în general obișnuite care continuă să realizeze extraordinarul”.

Astăzi fiind februarie, luna iubirii am hotărât să mă delectez cu cărți romantice, plăcute și care să mă scoată din zona extenuării existențiale, mai exact printr-un final fericit, iar cartea aleasă de mine exact asta mi-a transmis. „Puterea dragostei” a fost cu o încărcătură potrivită, cu bine și mai puțin, cu iubire și abandon, cu puterea alegerilor pe care le facem, cu încăpățânarea de a sta acolo chiar și unde inima se face bucărți iar glasul rațiunii strigă a neputință.

Autoarea Barbara Taylor Bradford ne aduce în față o poveste intensă despre trei prietene care se unesc pentru a o ajuta pe ce-a de-a patra să se lupte cu un soț abuziv. Acțiunea este plină, una care m-a făcut să mă cutremur; aparent o familie frumoasă, bogată, plină de evenimente și un trecut care i-a cizelat, ajung să treacă printr-o perioadă intensă de agresivitate, teamă, supunere prin dominare inițial verbală ca mai apoi traumă după traumă să îngenuncheze sufletul eroinei principale, Claire. Acest subiect pentru mine mereu a fost sensibil, nu am înțeles niciodată „valorizarea masculină” prin bruscare și lovituri continui, mi se par mișelești și pline de niște frustrări personale nicidecum venite de la biata victimă. Exact ca și în carte, Claire niciodată în decursul a douăzeci și ceva ani de când sunt împreună nu ia dat nici măcar un motiv de a-l aduce în pragul nebuniei violente, și totuși…

Deși Claire are suficiente resursele disponibile pentru a începe o viață nouă în altă parte, sau să dea la divorț, statutul soțului cât și „complacerea” ei ca fiind ea cea vinovată o fac să dea un pas înainte și zece înapoi. Însă ce poate fi mai frumos clădit în ani decât o prietenie care la momentul potrivit pur și simplu te ajută să te ridici chiar și împotriva voinței, iar cele trei prietene ale ei cu forța, apelând la unele cunoștințe o fură, da da, o fură direct din oraș pentru a o face să înțeleagă unde se poziționează aceasta în ecuația familiei ei, și mai exact cum se vede ea în raport cu soțul abuziv. Prietenele-nebunelele, așa le-am numit eu, intervin drastic, însă esențial, iar rezultatul e unul pe măsura așteptărilor mele. Pe lângă povestea propriu zisă ne transpunem și în trecutul eroinei principale, iar ce are de spus și depănat este de poveste… dragoste din dragoste, și prețuire în pofida timpului ce a lăsat urme față de o persoană ce a însemnat mai mutl decât orice/orcine pe lume. Pe măsură ce mă apropiam de sfârșit, mi-am dat seama, că nu doream ca povestea să se termine acolo, am mai tânjit după încă ceva!

Recomand cartea pentru o poveste plină de spirit cu un final fericit, exact ca pentru luna iubirii. Să fie dragoste…zic eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: