Sări la conţinut

Citind-o pe Bianca Nemeș. Cartea „Soluția coliniarității. Contrapunct!”

Bianca Nemeș  este absolventă a Facultății de Matematică și Informatică din Cluj-Napoca, momentan studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și la master la Facultatea de Matematică și Informatică. Aceasta este dornică să îmbine latura analitică a domeniului studiat, cu cea artistică, să aducă un plus de valoare cititorilor prin descoperirea soluției de către fiecare în parte printr-o lucrare frumos structurată spre a atinge lumina de la capătul tunelului. Cartea autoarei a apărut în anul 2020, un an plin de provocări, însă nu și pentru tânăra debutantă care ne creionează „Soluția coliniarității. Contrapunct”, aceasta ne aduce în prim plan o revelație prin poziționarea „eului” în fața propriilor frici, constrângeri, alegeri și vise, acele conținuturi menite să ne completeze zi de zi și să ne facă mai „copți” în ale vieții!

Această carte pentru mine a fost o călătorie spre a descoperi, spre a „mă” descoperi; autoarea cu un limbaj pe înțelesul tuturor a pus în față binele și greul, suferința și iubirea, pierderea dar și regăsirea, acea care apare după o furtună dar care e definitivă. Cartea e o liană de care te prinzi ca să te aperi de căderea în necunoaștere și a înclinației de risipire a sufletului, o lectură care vine ca un balsam la momentul potrivit și îți întinde o mână de ajutor sau te trezește semeni unui duș rece!

„Nu te lăsa cuprins de abisul majoritar al superficialității și al tendinței de a fi cine nu ești! Uneori ai impresia că destinul este cel care te determină să realizezi acțiuni sau să mergi într-un anumit loc exact la momentul potrivit, parcă totul s-ar întâmpla cu un scop bine definit, pe care nu reușim să îl distingem în această vâltoare transparentă a realității. Este puterea demiurgului, divinității, universului, pe scurt a energiei care guvernează existența însăși.”

Autoarea în urma unor studii de specialitate ne propune niște învăţături ce răstoarnă tiparele clasice de gândire, aceasta prin puncte concrete ne pune pe tavă cuvinte fixe, imagini palpabile a existenței noastre care ni se perindă prin fața ochilor, iar cu o acuratețe textuală Bianca Nemeș ne provoacă în permanență să ne punem întrebări, să căutăm certitudini și să conștientizăm sinele ca pe un „eu” în pofida tuturor „umpluturilor” ce ne condimentează viața. Această carte este un îndemn la autoreflecție și la căutarea sensului vieții!

Te gândești oare cum te poate ajuta această carte pe lângă toată literatura de specialitate?…vă spun eu, fiind înșiruită negru pe alb într-un text accesibil, informația debordează de înțelegere și trăire, toate cuvintele sunt o exprimare sufletească pentru toți. Ajunsă la finalul cărții am acumulat o experiență lăuntrică atât de bogată, echilibrată încât am simțit o sațietate și o calmitate sufletească. Unele întrebări s-au cerut așternute între pagini iar pe altele textul le-a divolvat prin exemple și cuvinte care au fost acolo unde trebuie. Ceea ce am perceput în acumularea textuală, e că lectura îndeamnă la o șansă să te educi și să te dezvolți psiho-emoțional cât și spiritual. Să încerci să te cunoști mai bine pe tine însuți și să fii mai stăpân pe relațiile cu oamenii din jur. 

Apreciez enorm cărțile psihologice, acestea sunt o metodă la îndemână de a explora gândurile, emoțiile și stările prin care trecem la zi. Cartea „Soluția coliniarității. Contrapunct” o privesc ca pe un ghid care te poate ajuta să navighezi printre propriile emoții, trăiri, să accepți mai ușor obstacolele de zi cu zi, și, într-un final, să găsești sensul propriei vieți prin acceptarea de sine și coabitarea cu ceea ce ai acumulat în suflet aici și acum. Mie îmi rămâne să vă îndemn la lectură… eu am primit o adevărată plăcere!

„Cred că în esența noastră suntem IUBIRE, VIAȚA, fapt ce se contopește cu ideea de divinitate, creator al lumii. Universul este infinit în timp și spațiu, iar noi suntem ființe vii, raționale, ce ne credem minunați, centrul a tot ceea ce există, însă această nemărginire și-ar putea continua cursul în lipsa noastră, reciproca fiind falsă.”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: