Sări la conţinut

Citind-o pe Claudia Bocșaru. Cartea „Puterea durerii” V-I!

Claudia Bocșaru, născută la Sibiu, pe 10 iunie 1979. Autoarea a debutat în anul 2020 cu cartea „Puterea Durerii” V-I, la Editura „Numai tu Poți”. După cum specifică însăși autoarea: „cartea este inspirată din povești reale de viață prezentate sub forma unor mesaje inspiraționale, dar încadrate în diferite tipare de oameni. Mesaje ce sunt menite să aline durerile și să ajute pe fiecare, inclusiv pe mine…”

„Puterea durerii este o carte a sufletelor puternice, scrisă ca o terapie personală, dar inspirată din viața noastră, a tuturor. Nu există om să nu fi trecut prin o mică sau mare durere sufletească, de aceea cred că mulți se vor regăsi în această carte. Ea este un mesaj menit să încurajeze și să ne motiveze să mergem înainte.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu știu dacă ați avut vreodată impresia că uneori o carte vine la momentul potrivit, cum o poveste parcă îți alină o pierdere sau îți atinge sufletul cu mierea cuvintelor; cunoașteți oare cum o poveste o poate închega pe a ta și a o suplini prin frumos și dărnicia purității textuale? Uite că noua mea lectură de astăzi despre care vreau să vă vorbesc este „Puterea Durerii”, un volum încărcat de viață, așa cum e, fără retușuri și jumătăți de măsură. Lectura include povești trăite sub balanța binelui și a greutăților, a iubirii și a goliciunii sufletești, a dezbinării și abandonului. Dar mai presus de orice această carte ne învață cum să pășim treaptă cu treaptă și să renaștem din propria cenușă.

„Puterea Durerii” este o cartea ce instigă la acel pozitivism sincer, de dăruire și solidaritate în numele celui de aproape. Pronunția scrierii e aceea de a pune preț pe lucruri mici, dar și pe fapte mari, acelea care trăiesc veșnic prin memoria noastră, acțiunile pe care le facem, alegerile și valorificarea noțiunii om pentru om. O carte despre înflorirea personală și descoperirea prin dragoste, acea putere desăvârșită care vindecă, care tămăduiește orice durere.

„Puterea Durerii” este o torță care a dirijat mersul a câtorva povestiri din această carte, i-a ghidat pe drumul autocunoașterii și acceptării de sine prin încredere, speranță și motivarea zilei de mâine. Autoarea a subliniat frumos puterea prieteniei adevărate, a sprijinului la momentul potrivit, a cuvintelor sincere care dau aripi, dar și mâna destinului prin credință curată și cu gândul la Dumnezeu.

M-am bucurat alături de personajele frumos creionate de autoare, am râs și am plâns, am retrăit unele povești din auzul unor istorii similare… cumva la fel dar totuși diferite, cu toate că durerea și înclinația ei ne unește într-un comun dirijat de emoții îngrămădite într-un cerc al speranțelor. O carte ce se citește profund, poate punând etichete, poate reevaluând emoții, poate oftând a greu, poate a eliberare, cert e că romanul e construit ca un puzzle psiho-emoțional, iar eu, tu, ca cititori vom fi nevoiți să așezăm piesă cu piesă pentru a reuni un întreg totalitar care va scoate în față iubirea, prietenia, ajutorul și învățarea ce se învață într-o lume nu prea ușoară.

Recomand cu căldură cartea, și un mare mulțumesc autoarei Claudia Bocșaru pentru frumosul acestei lecturi, aștept cu entuziasm volumul 2, care promite mesaje valoroase celor ce vor parcurge miezul textual.

„- E ciudat cum atunci când ajungi să ai tot ce ți-ai dorit, realizezi că nu mai e ceea ce îți dorești. Mereu începem un drum cu mici speranțe presărate cu iubire. Ne dorim să fim iubiți și suntem dispuși la început să facem compromisuri și sacrificii. Ajungem să ne focalizăm atenția doar pe relație, căutăm să obținem iubirea cuiva cu orice preț neînțelegând că iubirea nu are preț. „

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: