Sări la conţinut

Inspirație de decembrie!

Luna decembrie este una dintre cele mai frumoase din an, și e preferata mea. Lumini. Culori. Poveste. Și nu putem nega că fiecare din noi avem tendința de a ne molipsi de bucurie și dăruire în această perioadă. E momentul în care ninge cu vise în nopțile cu însemnătate, ninge cu bucurii atunci când fiecare își amintește tradiția, nevoia de a fi cu familia, ninge cu speranţe pentru că în această perioadă se amintește mai des bucuria de a dărui, și încrederii că totul va fi bine! Acum mai mult ca niciodată razele unicității transmit magie curată … plutește în văzduh aroma de scorțișoară, portocală și prăjituri coapte pe vatră… gustul copilăriei, gustul de viață. Podoabele bradului ne subliniază apropierea și zvâcul pe care-l adormin în altă perioadă din an, …și ninge, pentru a lipi oameni de zăpadă… și a fi mai fericiți!

Și cum e decembrie fără dorința și așteptarea lui Moș Crăciun, și cadourile… începând cu noptea bătrânului Moş Nicolae, magica noapte în care se oglindește bucuria pură a tradiției, a acelor povești spuse și cântate la gura sobei… până la aroma și ispirația Crăciunului, nu trece nimic. Totul e poveste în decembrie, chiar și inspirația mea. Împodobirea bradului, colindele, alegerea culorilor, ornamentelor, a felurilor de bucate, dulciurile ce nu pot lipsa, totul se asezonează cu magie. Cu starea mea de bine, și cu nevoia de a da mai departe.

Este sărbătoarea tuturor, iar împărțind o petrecere, o datină ne apropiem mai mult de cei pe care-i avem la ore distanță, cei care sunt la capătul pământului cântând aceleași versuri de serbare într-o limbă a prieteniei. Anume în această perioadă simt că participăm cu sufletul la tot ce e sentimental, și de o împlinire care greu o pot reda în cuvinte.

Cum mă simt? Ca un an în decembrie. Valeriu Butulescu

Decembrie este luna bucuriei. A sensibilității care ne răscolește. Niciodată zâmbetul nu e mai colorat ca acum, niciodată vocile nu sunt atât de frumoase ca într-o succesiune de clinchete a colindelor suave și tradiționale. Seara lui decembrie e de paradis, e apusul ce-ți dansează umbrele fumurilor de peste dealuri, e despre formele fulgilor ce își valsează căderea, e despre cuvintele care par a se naște de nicăieri, într-o erupere a unei inspirații menite să trieze ziua și să facă pact cu noaptea cea liniștitoare.

Decembrie e despre inocența copilărească. Fie că ești adult, fie că ești un suflețel în formare. E despre zâmbete pe faţă, despre dar din dar și emoție învelită în caramel. Este luna cum obișnuia bunica să spună… a omeniei, unde fără să vrei faci bine, cooperezi, și uiți de povara zilelor. Decembrie este timpul când stai în jurul focului și pur și simplu trăiești clipa. Nu cauți răspunsuri, și doar absorbi spiritul acesta magic care parcă îți redă aripi. Armonia îți colorează privirea, și totul ți se pare atât de simplu, atât de boemic.. iar gălăgia deranjantă e undeva departe de a te defini, de a te chinui. Acum și aici… de decembrie mi-e a iubire, a emoție, a inspirație! Cuvintele vin și pleacă… gândurile îmi țes povești iar fulgii parcă nu mai obosesc să se învârtă în dansul lor, iar eu… eu trăiesc din iubire! Tu cum vezi acel decembrie al tău?

Sursa foto: pinterest.com

4 comentarii »

  1. Eu sunt mai primăvăratică, dar citindu-te gândesc că Decembrie e o lună ce îmi place mult. E o luna frumoasa_sarbatoare_clinchet de clopoțel. Magia ei ne vrajeste.
    Mi-a plăcut mult și văzută la tine, aici. Mulțumesc! Sărbători frumoase sa ai! 😘❤️

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc… e o lună pe care o iubesc integral. Cu toate că eu sunt născută vara … decembrie pentru mine e un „stop la a fi copil” veșnic! Țopăi… aștept și fac cadouri. Mănânc cred ca și mai multe dulciuri … 🙈🥰… e o magie pe care nimeni nu mi-o poate anula! Sărbători fericite și ție!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: