Sări la conţinut

Decembrie e poartă către iarnă!

Este decembie. E vremea să zâmbești, să iubești și să trăiești prin fiecare por sărbătoarea! E luna în care eu plutesc prin praf de stele fiind o visătoare înnăscută. E luna în care se deschide poarta spre iarnă dar și spre curățenia unor emoții ce se adâncesc în suflete. E povestea ce se cerne din cer, prin forme, prin uniunea astrelor și a pământului. E luna în care ar trebui să ne uităm în jur și să cuprindem cu privirea toată această goliciune ce se învelește în alb semeni unei haine țesute din puritatea lacrimilor de îngeri. Acesta este felul în care natura ni se arată!

…e emoția de a împărți

E decembrie, cu înveșmântarea înghețată, cu nopți friguroase și pline de mister, cu momente petrecute în liniște deplină și speranță, cu zile scurte și seri în jurul focului dansant, și cu vaga senzație că totul se transformă, totul semeni unor fumuri ridicate spre neant, … iar timpul se mișcă mai lent, mai leneș. Mai șăgalnic. E cea mai frumoasă lună din calendar, sunt zilele cele mai pline de bucurie și consistența împlinirii depline. Pentru că anume în această perioadă, de sfârșit de an reușim să scoatem în evidență latura noastră sensibilă de a dărui, de a fi mai buni, acea stare pe care o lăsăm din vedere pe tot parcursul anului.

…vin momente magice

Este decembrie. Este luna colindelor, a luminițelor, a brazilor împodobiți și a cadourilor. Orice suflet vibrează, orice emoție se simte înmiit, orice om e mai empatic, mai zâmbitor, mai efervescent în tot ce înseamnă iubire din iubire și dar din dar. Fiecare casă se pregătește pentru sărbători adunând prin coșuri fructe și în deosebi portocale, se simte puțin câte puțin condimentarea vinului fiert și a mirosului de scorțișoară și ciocolată caldă. Decembrie cumva ne adună la un loc, petrecem timp alături de familie, și cei dragi, ne înfruptăm cu bucatele tradiționale pregătite cu migală și împărțim bucurie în jurul nostru.

…este momentul când decorezi, dăruiești și iubești

Decembrie e momentul frumosului, al contrastelor, a iubirilor și a senzațiilor de apropiere. Mereu a fost și va fi. Îmi lipesc fruntea de geamul rece al ferestrei și admir luminile care s-au instalat jucăuș să-mi joace privirile. Atâtea lucruri extraordinare se întâmplă în lume. Parcă aidoma unei vrăji atmosfera se încarcă de feerie, de blândețe și iubire necondiționată. Totul e viu, e viață, e decor. Ce minunată e tulburarea aceasta a sărbătorilor ce cu pași repezi ne bate la ușă, toată alergătura, pulsaţia şi forfota care ne transpune într-o poveste fără început și sfârșit, una care e de o mie de ori mai vie, mai iubibilă, mai boemică. Acum și aici acest frumos decembrie ne face să ne simţim mai acasă…

…bilanț sufletesc

Decembrie e poartă către iarnă, către tot ce înseamnă a trage linia și a vedea de unde și până unde. Iată marea semnificație a acestei luni care leagă ce-a fost cu ce va fi… cu trecutul zilelor pe ducă și cu pașii viitori ce cu repeziciune își iau avântul. E perioada în care sufletul își cere tributul, își scutură stările și gândurile, își așează sentimentele și faptele iar noi plutim semeni unui fulg în văpaia lui ianuarie, a unui început ce uite că vine și tot vine. Decembrie este luna bucuriei. A fericirii copilăreşti. A împlinirii sufletești. Este luna mărinimiei, a omeniei şi dărniciei. Afară ninge, și nu cu fulgi ci cu vise… unele sunt ale mele!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: