Sări la conţinut

Citind-o pe Nina Marcu. Cartea „Destinul sărută de 3 ori”!

  Nina Marcu, o autoare a unui buchet impresionant de cărți a căror conținut te lasă fără grai la propriu. Aceasta a activat în domeniul jurnalistic ca redactor, reporter special, redactor șef. A colaborat și la televiziune, Antena 1 Ploiești, TVR, Prima TV. Din opera sa se numără: „Cer deasupra unor răni deschise„, „Cartea primarilor”„Trăind Clipa” (volumul 1 și 2), „Rug pe rug㔄Uneori trandafirii înfloresc în ianuarie”, „Sărut în trei”. Recent m-am delectat cu cartea „Cumpăna unei vieți”, urmat apoi de cărțile  „Tango la Geamandură”(volumul 1 și 2). Iar astăzi este despre noua sa carte, proapătă ieșită de la tipar, „Destinul sărută de 3 ori” apărută recent la Editura LiterPress Publishing; un roman impresionant care m-a uimit, mi-a plimbat spiritul de cititor într-o ambarcațiune a visării prin iubire și tamponării sufletului cu niște experiențe ce pun în față maturitatea expresivității emoționale.

„Destinul nu ține cont că eu mă opun. Bunică-ta are dreptate când spune că el, destinul ăsta, își face propria cale, își alege, după cum îi tună, oamenii, îi sărută, cu patimă și foc, de vreo trei ori, își scrie, azi, pentru mâine și pentru ieri, propriile-i povești. Destinul sărută, ca un crai, cum și pe cine vrea el. De trei ori!”

Autoarea Nina Marcu cu o dibăcie desăvârșită din nou așterne cu penița o scriere fabuloasă; toate cuvintele sale sunt ca îndemnurile unui om ce jonglează cu textul în cea mai fluentă depănare a stărilor, a experiențelor, a noțiunii de viață și tot ce o definește. În primul volum din „Destinul sărută de 3 ori” vom primi acea stare de… suflet pentru suflete, deoarece scriitoarea ne va așterne o poveste veridică îmi permit să spun, pentru că ar putea fi povestea ta, a mea, a oricui, o istorisire cu năbădăi ce ne va amuza și ne va primi printre pagini admirând dansul suav al înfloririi unei iubiri focoase și efervescente. Aici nimic nu e ceea ce pare, nici relațiile, nici familiile, nici trecutul care se întoarce ca roata unui car scoțând cele mai ruginite sunete ale timpului ce nu se lasă trecut.

O avem ca eroină principală pe Ama Dumbrăveanu, o tânără suavă, plăcută dar care nimerește sub vizorul nenorocului, sau cine știe?! Aceasta este sora celebrului fotbalist Gabi Dumbrăveanu aceștia fiind stabiliți în Spania, însă după aflarea morții tatălui lor aceștia se întorc în țară, iar Ama este convinsă că trebuie să și rămână. Cum nu e într-o relație bună cu mama sa, care are propriile sale secrete și dureri duse la greu Ama decide să locuiască în apartamentul fratelui acesteia, departe de cicălelile mamei chiar dacă simte că trebuie să se apropie mai mult de surorile sale. Oportunitatea și convingerea că trebuie să rămâne îi este betonată de o oportunitate de a lucra la un post de televiziune Alma4 unde se caută noi angajări. Acesteia nu-i este străin acest post de televiziune, deoarece o leagă o iubire neîmpărtășită către un prezentator pe nume Sașa, ba chiar e și unul dintre fiii patronilor. Însă cum planurile de acasă cu cele de la târg nu coincid niciodată Ama are șocul vieții ei atunci când ajunge la televiziune însoțită de fratele acestia și este considerată de însăși marele șef Andrei, omul de piatră o femeie ușoară, fiind batjocorită la greu, cu cele mai dureroase cuvinte și ochiade nepoliticoase; „pițipoanca lu’ Dumbrăveanu”, ce mai. Lucrurile o iau razna de tot, parcă ai deschide cutia Pandorei, tragi de un capăt și se rupe altul. Sau vorba ceea … unde dai și unde crapă. Iar aici se surpă toate zilele iar inima o ia pe repede înainte.

De la vorbe grele eroii noștri Ama și Andrei ajung să se caute din priviri, de la orgolii și insinuări aceștia tind să-și pună cuvânt cu cuvânt și să înfiripeze cea mai destoinică iubire; însă nici aici nu sunt scutiți de reproșuri și încriminări. Tare le mai sunt încurcate ițele vieții, iar pe măsură ce povestea înaintează, ies la iveală secrete bine ascunse de câțiva zeci de ani, care scot la lumină povestea fraților care de fapt nu sunt frați, a iubirilor care nici nu sunt iubiri, a familiei care nu e familie, a adulterului și al lucrurilor mult mai dubioase mușamalizate de Petrescu senior. Povestea cu fiece filă se complică, toți se pun împotriva angajării lui Ama în televiziune, toți o vor departe de familia Petrescu, toți, înafara mânii destinului care îi unește în focul viselor ca mai apoi să le închege viața prin recunoașterea emoțiilor ce-i încarcă atunci când sunt aproape, el și ea, două suflete care oricât nu s-ar opune nu pot omite existența acelor fluturi ce se unesc ori de câte ori au ocazia. Cartea e de o frumusețe unică, nu ai cum să nu o îndrăgești, veți avea parte de o lectură incitantă, cu secrete, plonjarea dintre bine și rău, bucurie și tristețe, împliniri dar și goliciuni sufletești. Aici totul e realist, credibil și nu în ultimul rând de o originalitate de aplaudat!

Am citit cartea cu sufletul la gură într-o notă a suspansului, a accelerării ce mi-a fiert sângele prin vene, am trăit cartea într-o intensitate prezentată și prin extazul sufletesc avut în urma unor piese puse la loc, cu toate că autoarea ne-a îngăduit un… va urma sugestiv și care lasă nouă cititorilor focul curiozității aprins. Și cum nu erau suficiente secretele celor două familii, Dumbrăveanu și Petrescu finalul m-a lăsat cu întrebarea… oare ce va mai urma?

Astfel, mie îmi revine sarcina să vă îndemn la lectură, am dat prea multe din carte, însă nu m-am putut abține, e superbă și cu siguranță nimeni nu mă va contrazice. Un mare mulțumesc autoarei Nina Marcu pentru oportunitatea de a o citi! Din nou și din nou…

6 comentarii »

  1. Dacă ai şti de când încerc să răspund şi aici! Dar ştii că sunt varză cu tehnica. Şi nu-mi iese mereu. Voiam să-ţi spun mulţumesc. Pentru că ştii să faci rai pentru cel de alături de tine. Şi pentru că promovezi literatura. Şi cuvântul scris.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: