Sări la conţinut

Elena Petrea Kyrintzis despre cartea „Anthos”!

Elena Petrea Kyrintzis ne-a surprins în acest an cu o carte de debut senzațională, intitulată „Anthos”, apărută la Editura Velvet Story; o carte care a stârnit curiozitatea multora și care a adunat în jurul ei o mulțime de cititori gata să spună cel puțin un cuvânt asupra ei. Pentru mine cartea a fost o provocare ispititoare, în ea am prins enigma unor întâmplări neprevăzute, secretele unei familii înstărite dar și înflorirea unei iubiri ce nu primește jumătăți de măsură. Cum cartea m-a impresionat de-a dreptul mi-am propus să aflu mai multe despre ea din prima sursă, da da, chiar întrebând-o pe autoare despre cum a dat naștere operei sale minunate care cucerește inimi! Vă îndemn să aflați și voi o dată cu mine!

****

M-am apucat să scriu dintr-un impuls pe care nici acum nu mi-l pot explica. De îndată ce am început să scriu prima pagină am simțit că asta trebuie să fac, că asta este menirea mea: să creez povești. Pentru că da, în acel moment scraim o poveste și nu o carte. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi ajunge să public. Bucuria pe care o simt ori de câte ori sunt în fața laptopului nu poate fi descrisă în cuvinte deoarece nu m-am mai întâlnit cu un astfel de sentiment. Este ca o pasiune care nu poate fi stăpânită sau oprită ci trebuie să curgă pe hârtie. O zi în care nu aștern puțin din sufletul meu, este o zi pierdută pentru mine. Da, scriu cu sufletul și asta voi continua să fac indiferent de situație. Fiind o fire introvertită, imi găsesc alinarea și mă regăsesc pe mine însămi, în scris.

Din prima clipă în care am auzit cuvântul “anthos”, am știut că va avea cumva un rol important în viața mea. Sunt lucruri în viață pe care pur și simplu le simți. Așa s-a întâmplat când am început să scriu, când am avut sentimentul că rolul meu este să creez și așa s-a întâmplat când auzit pentru prima dată cuvântul „anthos”. A fost o conexiune instantanee pe care nu am mai avut-o până acum cu niciun alt cuvânt. Indiferent de cât de multe alte cuvinte în limba greacă am învățat, acela mi se tot rula în minte iar sufletul îmi șoptea că este ceva deosebit la el. Din punctul meu de vedere, are o doză de mister combinată cu delicatețe și este foarte ușor de reținut. Întreaga poveste am construit-o pornind  atât de la semnificația cuvântului cât și de la sentimentul pe acesta care mi-l dă. 

Inițial am vrut ca Anthos să fie un thriller în toată puterea cuvântului. Însă, având în vedere că titlul cărții semnifică “floare” în limba greacă, s-ar fi aflat în contradicție cu conținutul său. Așadar am creat o poveste de dragoste în jurul căreia suspansul și misterul să prindă contur. Muzica a fost cea care m-a inspirat cel mai mult în creionarea poveștii dar și cărțile polițiste citite au avut un impact puternic asupra modelării acțiunii.

Povestea am terminat-o în trei luni. Au fost zile în care mă plafonam dar în marea majoritate a timpului ideile curgeau de la sine iar eu doar le urmam. Însă nu a trecut nicio zi să nu scriu măcar o pagină. Documentarea și descrierile au jucat un rol foarte important deoarece locurile în care se petrece acțiunea sunt extrem de frumoase iar eu am vrut să redau cât mai aproape de realitate spectaculozitatea lor.

Când am ținut cartea în mână pentru prima dată, am avut emoții teribile și nici acum nu îmi vine să cred că este adevărat. Este un vis devenit realitate. Le mulțumesc și o să continui să le mulțumesc mereu persoanelor care au avut încredere în mine. Și aici mă refer la oamenii din spatele Velvet Story începând cu Simona Tănăsescu. Fără ea, fără voi toți, nu aș fi ajuns aici! 

Le mulțumesc enorm de mult cititorilor care au primit Anthos în sufletele lor și au simțit emoția pe care mi-am dorit să o transmit.

Sursa foto: arhiva autoarei

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: