Sări la conţinut

Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Tărâmul Mistic. Suflete pereche”!

Autoarea Alina Cosma de fiecare dată surprinde frumos, iubirile sale stârnesc amintiri înfloritoare, tristețile de printre rânduri îți provoacă reverențe în fața timpului, moralele adânci și finalurile fericite îți fac să o adori pur și simplu și să mai dorești o carte și încă o carte scrisă de scriitoare. De curând am descoperit că autoarea mânuiește dibace și lumea fantasticului, a tărâmurilor pline de vietăți și unduirile supranaturalului.

Recent am finisat prima carte din seria „Tărâmul Mistic”, „Îngerul Luminii” , o descoperire excepțională a unor lumi minunate îmbinate între cele ale oamenilor, a vietăților și a gardienilor lumilor; o scriere care m-a primit fulgerător într-o încăierare și lupte pentru putere și supremație, un război care a adus după sine moarte și dezolanță. Dar mai presus de tot la o regăsire prin iubire…

Volumul doi al seriei „Tărâmul Mistic. Suflete pereche” aduce după sine o nouă perspectivă, o nouă viață și un nou început, subliniind explozia de viață prin regăsirea de sine. Pierderile sunt tamponate cu noile dorințe, suferințele cu noi sentimente și rănile oblojite cu sinceritatea unor suflete ce se cheamă necontenit sfidând timpurile și universurile atemporale!

Nyx, îngerul întunericului a scăpat din infern și pornește o luptă nemiloasă împotriva viețuitoarelor din Tărâmul Mistic, ultimii apărători ai omenirii. Dar când Geea și Tetis dispar, cu toții ajung la o concluzie: unica lor șansă de izbândă este Îngerul, care dispăruse după moartea micuței Hope.
Plin de resentimente, dar și de dor, Gabriel este singurul care poate să o recunoască pe Daria, să o convingă și apoi să o aducă înapoi în Tărâm. Dar va reuși să o ierte pentru că îl abandonase?
Își va aminti Daria cine era, de ce alesese să se întrupeze și mai ales va reuși să treacă de Persefona, îngerul căzut care îl ajutase pe Nyx?
Cum ar putea două suflete menite din veșnicie să se completeze, să trăiască despărțite?

Primul volum se termină îmbrăcându-ne într-o mantie a luminii unui înger ce a readus echilibrul între cele patru elemente primordiale, însă prețul a fost prea mare, Daria dispare; timp de doi ani nu se știe nimic despre ea, iar tot ce a lăsat în urmă e un gol imens în inima lui Gabriel. Acesta după suferința cruntă a abandonului refuză să mai audă despre ea mai cu seamă să o caute pentru noua lupta care se dă cu forțele întunericului. Pe zi ce trece îngerii căzuți și Persefona înaintează și posedează tot mai multe suflete iar cei din Tărâmul Mistic sunt tot mai neliniștiți, au nevoie de ajutor, însă nu știu cum să-l convingă pe Gabriel să o caute pe Ea, îngerul care le va lumina calea speranței.

„— A fost trimisă să ne dăruiască lumină divină, răspunse Gabriel fără să se oprească. Noi am pierdut-o de-a lungul veacurilor.”

Acțiunea se învârte în jurul reamintirii Dariei asupra a ceea ce este și de ce e în stare, a iubirii ei față de acel arogant Stăpân al Aerului (vânturici scăpărici), și a luptei ce se dă cu întunecimea infernală. Gabriel cu o voință titanică face față lipsei de memorie a Dariei, o învinuiește tăcut pentru că a uitat legătura lor însă o protejează cu cea mai mare dibăcie și perseverență iar ceilalți îl ajută cu ce pot ei asigurând protecție, înțelepciune și toleranță în fața cuvintelor mute și secretelor.

Căutările Dariei i-au făcut mai vulnerabili, mai nepregătiți, iar întunericul mai înverșunat însă prietenia, dragostea și grija unul față de altul îi aduc cot la cot într-un război ce sulberă suflete și îi dă satisfacție marelui Nyx, demonul-suprem al întunericului ce a scăpat din Infern dornic de răzbunare, însă cât de rău nu ar fi și ce planuri viclene nu ar țese iubirea și dăruirea se cheamă și se unesc într-un dans al luminii, al blândeții și al plenitudinii prin inocența sufletului. Ce a urmat vă îndemn să aflați, altfel aș da prea mult din acest basm fantastic frumos creionat, cert e că am adorat din nou și din nou iubirea celor doi, fiecare mai pregătiti sau mai puțin în a se dărui fără rețineri dar cu totuși o sfială neprihănită. Gabriel și Daria au distrus barierele universale pentru a-și scrie odă iubirii lor. Și totuși, am rămas cu întrebarea… oare vor reuși cei doi să se bucure de nemurirea sufletelor lor prin predestinarea unei iubiri veșnice?

Volumul „Tărâmul Mistic. Suflete pereche” este o carte despre dragostea răvășitoare, despre echilibru și haosul existențial, despre lumină și întuneric, despre puterea și înțelepciunea de a face față ispitelor. Este despre virtutea de a trăi prin propriile alegeri și convingeri. Despre adevăruri dureroase și chemarea iubirii ce trăiește prin forța supremă!

”Sunt aici, iubirea mea! Trăiesc prin tine!”

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: