Sări la conţinut

Citind-o pe Leila Sandra M. Cartea „Ultimul Crăciun”!

Din nota autoarei Leila Sandra M.: „Ultimul Crăciun” a apărut din dragostea mea față de această sărbătoare, iubesc Crăciunul și mai ales să fac cadouri. Acest roman este cadoul meu pentru cititorii mei. O poveste de viață care în substrat scoate în evidență anumite probleme cu care se confruntă multe femei și desigur că… dragostea care învinge, indiferent de obstacole! Deși mulți cred că ar spune că povestea Poemei este doar o idilă, o poveste, o fantezie, eu vin și le spun că se întâmplă și în viața reală. Eu mă văd ca o Poema. Deși nu am scris romance până acum, acest roman are câte un pic din toate și după cum am văzut, noi cititorii chiar avem nevoie de astfel de povești în prag de sărbatori. Pe scurt, ce m-a inspirat a fost povestea de dragoste pe care o trăiesc în prezent alături de sufletul meu pereche și Crăciunul pe care-l aștept cu nerăbdare în fiecare an. Această poveste este un fel de tribut adus vieții mele. P.S. știați că de acest Crăciun se împlinește un an de când am fost cerută în căsătorie?”

Poema Hawkins este nevoită să se mute din orașul în care a crescut pentru a scăpa de trecutul său. Părinții nu o susțin, fiind de părere că face o greșeală imensă părăsindu-l pe Ben, chirurg de profesie. Prietenii o abandonează, considerând că este doar un moft, iar șeful magazinului de dulciuri la care lucrează o amenință că o concediază din cauza nenumăratelor întârzieri pe care le avea în ultima vreme la muncă. Cum se va descurca o tânără de 26 ani într-un oraș complet străin, fără pic de ajutor și niciun prieten? O poveste de dragoste blândă și profundă, potrivită pentru anotimpul friguros.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă în viziunea mea iubirea, blândețea și credința plutesc în aer. O carte bună e tot ce-mi trebuie pentru a suplini atmosfera feerică a Crăciunului și Anului Nou. Astăzi vreau să vă propun zece motive să citești romanul „Ultimul Crăciun” scris de Leila Sandra M. carte care m-a apropiat tot mai mult de parfumul portocalelor, a mirosului deosebit de scorțișoară și a ciocolatei calde.

  1. Autoarea ne cuprinde cu dragoste și ne îndeamnă să ne asezonăm perioada iernii și a sărbătorilor cu o carte tematică, una cu emoții vii și acaparatoare, o poveste creionată cu dragoste, optimism și speranță. Multă multă.
  2. Leila Sandra M. are un talent magnific când vine vorba de descrierea locului în care alege să își plaseze acțiunea. Cititorul simte că este parte integrantă a poveștii, simte tragicul lucrurilor, empatizează și trăiește bucuria absolută alături de eroina principală!
  3. Cartea este o istorie de viață despre pierderi și regăsiri, despre puterea iubirii de a transforma totul în jur și despre magia creată de dragostea care învinge tot. Mai ales în prag de sărbători.
  4. Coincidențele se țin lanț, iar anumite forțe ale Universului aduc la un loc două suflete rănite ce se strigă din priviri, inimi ce trebuie să conștientizeze forța care îi leagă într-un tot întreg chiar dacă piedicile sunt o mulțime. Și nu din cele mai ușoare…
  5. Însă nu vă imaginați doar inimioare și săruturi peste tot, intriga tronează, relații defecte, adulter și multe alte suspine și provocări ale căror eroina principală trebuie să le facă față.
  6. „Ultimul Crăciun” tratează un subiect pe care nici o femeie nu ar trebui să-l trăiască. Violență în toate formele ei, și o deznădejde dezolantă.
  7. Acțiunea e în plină alertă, nu te plictisești, nici măcar timp să respiri nu ai, totul e într-o desăvârșită amploare textuală pe care o ceri continuu. Vrei poveste și tot vrei…
  8. Eroii sunt unici și de o veridicitate ce te pune pe gânduri, parcă îi simți, parcă îi vezi, parcă le trăiești povestea cot la cot. Iar pentru acest aspect un respect profund autoarei!
  9. Frumusețea poveștii este că poate fi povestea mea sau a oricărei femei. Totul este vizual și pare că e ruptă din realitate, aproape că poți simți fiorul apăsării lăuntrice, a singurătății dar și a înfloririi unei noi iubiri de printre pagini.
  10. Deznodământul și mersul poveștii m-a încântat, romantismul combinat cu dramatismul a atins coarde sensibile iar sufletul meu a tânjit încă de pe la mijlocul cărții la un final fericit, și l-am primit… și încă sper ca povestea celor doi să crească în intensitate într-un nou volum.

„Ultimul Crăciun” cerne emoții iscate de neîmpliniri, lacrimi, trădări, ignoranță, dar, mai pregnant, declanșate de iubire, naturalețea acțiunilor, omenie și speranță. Poema este un personaj care te inspiră, dar, totodată, și ceilalți participanți la acțiune au legat în substrat un mesaj. Cu o atmosferă plină de electricitate, cu o poveste ce se răsfiră în iubire oarbă și iubire sinceră, romanul bifează toate punctele pentru o lectură intensă, fermecătoare, în perfect acord cu gândurile și trăirile pe care le provoacă sezonul rece. (ideilaintamplare.blogspot. Alina Ioana Dinu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: