Sări la conţinut

Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Tărâmul Mistic. Îngerul Luminii”!

„De multe ori m-am întrebat de unde îmi vin ideile. Dar dacă nu le-aș așterne pe hârtie, probabil ar trebui să le exprim altfel… Nu cred că aș putea trăi fără să scriu, chiar dacă nu aș mai face-o pentru alții.” Alina Cosma

Astăzi am fost purtată într-o lume magică alături de autoarea Alina Cosma, cea care a creionat un tărâm al Gardienilor, a zânelor, a silfelor, faunilor, minotaurilor și a unor forțe neimaginabile. Astăzi curiozitatea m-a ars atunci când purtată de valul conținutului textual am avut parte de surprize după surprize toate închegându-se în cele patru elemente ale naturii: apa, aerul, focul și pământul într-o minunată carte intitulată „Îngerul Luminii”, primul volum al seriei Tărâmul Mistic apărut la Editura Petale Scrise.

Cartea tronează prin descrierea unui Tărâm Magic, acolo unde poți întâlni vietăți minunate și forțe neînțelese de noi oamenii, dar și prin coabitarea lumilor printr-o înțelegere care până la un punct a fost respectată, însă pacea și liniștea a fost tulburată atunci când parcă nimic nimănui nu-i era de ajuns iar tulburarea echilibrului poate duce la instabilitatea universală, consecințe care se cer plătite în sânge.

„- Există patru stăpâni ai elementelor primordiale: pământ, apă, foc și aer. În urmă cu ceva vreme acești stăpâni au intrat în conflict. Stăpânul Focului vrea să stăpânească totul. S-a aliat cu Stăpânul Aerului, iar împreună vor distruge tot ce există pe pământ și în ape.

Războiul pornește de oriunde dar și fără un punct difinitoriu, totul la mânia lui Ralul, stăpânul Focului. Astfel stăpânii Tărâmului Mistic sunt nevoiți să-și adune gardienii pentru o mai mare reușită. Acțiunea cărții este extrem de accelerată montând ochiul cititorului pe o citire focusată integral pe câmpul unei lupte din start pierdute, sau cine știe; cert e că pe lângă toți gardienii apare o tânără ce încă de la început atrage, Daria e altfel și doar micuța Hope înțelege asta. Daria pe Tărâmul Mistic este gardian a zburătoarelor, dar și o inocentă ce crede cu desăvârșire că binele învinge întotdeauna răul, că dragostea pură, fără interese va schimba totul în bine. În una din zile pe câmpul de luptă aceasta este răpită, însăși de Gabriel (vânturici în plină splendoare), acesta o duce la palatul său de la Polul Sud, unde o ține ostatică, sau mai bine spus o protejează de un rău mai rău.

În timpul șederii ca ostatică Daria reușește încet-încet să se apropie de tânărul seducător, prin replici acide dar și îngrijorări aceștia se sorb din priviri, Daria cu inocența sa îl cucerește, iar el prin profunzimea gândirii și prin personalitatea sa o face pe aceasta curioasă de persoana lui. Însă ca în orice poveste de iubire nu e suficient o privire, nici eroii noștri nu sunt scutiți de încercări și provocări de-a dreptul periculoase; Daria ajunge să fie înghețată de Gabriel, Stăpânul Aerului, apoi îngrijită cu o minuțiozitate înflăcărată, totul subliniind emoțiile acestuia față de ea. Refacerea e grea însă o dată pusă pe picioare aceasta nu ezită nici o clipă să îi ajute pe cei neajutorați, astfel pleacă pe câmpul de luptă. Ce a urmat e o adevărată provocare pentru tânăra noastră dar și pentru El, legăminte sacre, ajutor necondiționat și energii ce își cer tributul, și o Ea care e mai puternică decât își poate imagina. Tragicul e la el acasă lăsând urme adânci pentru fiecare, și doar iubirea poate vindeca, o dragoste aparent interzisă, neașteptată și încă nepregătită să fie conștientizată. O iubire de care Daria și Gabriel se tem, pentru a nu fi mai vulnerabili decât sunt acum într-un război în care nu se găsește loc de slăbiciuni.

„Rămase în picioare privindu-l. Era un bărbat înalt, cu ten deschis, cel mai frumos chip masculin pe care îl văzuse vreodată. Pentru o clipă se întrebă dacă nu era un demon care luase chip de înger.

Tărâmul Mistic. Îngerul luminii” este o carte în plin mister, o oază a unei lumi de basm, un deliciu al unei iubiri în plină ascensiune, o luptă pentru ce e al tău și o instigare la pace prin generozitate, dragoste și sacrificiu în numele a tot ce este bun și frumos, e despre ajutor necondiționat și toleranță, e despre toate cele patru elemente care trebuie unite într-un tot întreg pentru a forma echilibrul desăvârșit în cer și pe pământ!

7 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: