Sări la conţinut

Citind-o pe Ana Rotea. Cartea „Dosarul Popcorn. Primul caz al Detectivilor Aerieni.”

Ana Rotea a fost mai întâi povestitoare. Povestitul a început chiar de când era foarte mică, sau, mai precis, de când a ascultat prima poveste la pick-up (aparatul ăla vechi de care copiii de azi n-au auzit) şi a vrut să o spună mai departe. Toată copilăria ei le-a povestit fraţilor, dar şi copiilor de afară, în timpul pauzelor de la joacă, tot ce citea sau își imagina, tot ce era frumos de povestit: despre copii şi adulţi, despre animale şi lucruri. A continuat să povestească, mai în glumă sau mai în serios, în timp ce urma Facultatea de Drept şi alte cursuri, iar apoi în timp ce lucra, în timp ce şofa, în timpul cinei cu familia sau la ora de culcare a băiatului ei. Pentru că cei mai fideli ascultători i-au fost dintotdeauna copiii, a decis de curând să le scrie o carte. Cartea va putea ajunge în mult mai multe locuri şi la mult mai mulţi ascultători, a gândit povestitoarea şi a devenit autoare.

După cum bine știți, sunt mereu în căutare de cărți pentru copii care să fie atractive, amuzante și pline de acțiune. Astfel am descoperit minunata cartea a autoarei Ana Rotea „Dosarul Popcorn. Primul caz al Detectivilor Aerieni”, unde se îmbină ancheta cu un amuzament înflăcărat, interogatoriul cu doze mari de scene cu haz și suspans cu nemiluita. Micuții detectivi Aerieni formează echipa perfectă și alungă plictiseala printr-un traseu al cercetării și descoperirii unui furt care se dovedește a fi presărat de caramele, fursecuri, cafea și plimbări cu scopul investigației. Avem parte de o lectură incitantă, de istețimea unor copii drăgălași și ingenioși.

„Aceasta este o aventură reală, despre copii normali. Bine, normali, dar deosebiți, mi se atrage atenția. Ce-mi atrage atenția? Chiar eroii acestei cărți. Stau cu toții pe capul meu, pentru că le-am promis să scriu cartea aventurii lor estivale. Sincer, deja regret serios că m-am băgat în treaba asta, mai ales că voi fi plătită în caramele cu aromă de fructe, iar eu am probleme cu dinții. Hei! Luați mâna de pe caramele! Sunt ale mele sau ce?

Îi avem ca personaje din echipa Detectivii Aerieni: Teo- zis Marlău, Ada- zisă Gesicaflecer, Bobo- zis Bolumbo, Bibi- zis Scupidu, Sherlock- cățelul, și din echipa Fafeflafi fac parte: Fabiana, Fergus și Flavia. Niște copii fantastici a căror curiozitate îi îndeamnă să devină cei mai buni detectivi în rezolvarea cazului Popcorn, și mai exact descoperirea făptașului care a dus la dispariția porcușorului de guineea pe nume Popcorn al vecinei, Tanti Geta.

Pe urmele lăsate pe ici colo se pun la căutare două grupări de detectivi plini de entuziasm. Dar ce-ar fi investigația fără puțină competiție ce ne-ar ține pe jar…? Astfel, micii exploratori adună dovezi, bat la uși, urmează trasee pentru a se pune în pielea răpitorului și a descoperi unde, când și cine a fost infractorul! Echipa Aerienilor și cei ai Fafeflafilor își dau un fel de aere de rivalitate, însă până la urmă conlucrează reciproc pentru a fi cu un pas mai aproape de descoperire. Își unesc forțele pentru ca să soluționeze misterul. Și ce mai mister… Nici n-o să vă vină să credeți, însă răpitorul de fapt nu e răpitor… dar nu vă suflu o vorbă, aș da prea mult din poveste, pot doar să adaug că porcușorul este ignorat, este trist și înfometat uneori, e un suflețel care pur și simplu are nevoie de cineva care să îl iubeacă sincer, iar acum și aici el este îndestulat cu detoate ca un alintat ce este, și nu simte lipsa nimănui. După cum și copii o să se convingă!

Ne-a plăcut mult cartea, Ana Rotea ne-a surprins plăcut cu o poveste ce ne-a ținut pe jar, am parcurs fiecare pas cu gândul că acuș vom afla, stai că vine pagina următoare și vom găsi făptașul, ei, nu a fost să fie, alături de echipă am călătorit frumos până ce finalul ne-a tras cortina și am putut descoperi cu exactitate „cine” a fost. Am îndrăgit echipele glumețe și descurcărețe ce ne-au primit în gașca lor pentru a întări o prietenie de cititor și personaj pentru ca lectura să fie una cu distracție și misterul propriu zis al dispariției porcușorului de guineea. Un mare mulțumesc autoarei pentru poveste și abia așteptăm să trecem la cărțulia următoare din această serie, deoarece am primit o adevărată plăcere literară. Noi vă îndemnăm la lectură, cu mic cu mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: