Sări la conţinut

Noiembrie fumuriu…

Tu toamnă, transformi oamenii în povești, clipele în senzații și frunzele în luceferi. Tu toamnă zugrăvești plenitudini iar viața mea cu tine e cea mai bună poveste încă de completat. Totul este un tapet colorat cu amintiri frumoase, susur, iluzii, treceri, lacrimi și zâmbete, din acelea sincere și din inimă. Tu toamnă aduni pe toți să asiste la o galerie atât de personală, unică; de-ai putea vedea toată simfonia de culoare și splendoare prin ochii mei ai vizita foșnetul și ai atinge cu finețe orice formă și linie a naturii. Astăzi e noiembrie și nu mai pleci, ești într-un fumuriu cețos și calci tot mai apăsat și nu mai privești înapoi ci doar dezgolești bețele năluce ale copacilor. Chiar dacă ar trebuie să-mi fie trist eu țin ochii larg deschiși și zâmbesc fără urmă de regret față de slăbiciunile lui noiembrie fugar… este și va trece. Cum a fost cândva și tot s-a dus. Și totuși eu iubesc, acea șlefuire a culorilor, pastelarea lor, cromatica. Indiferent pe câte părți întorci timpul nu mai revii, doar îți memorezi schițe a unor creații autumnale și le dai viață prin vers, cânt, peniță… și prinzi aripi.

Noiembrie fumuriu, nu știi să fii subtil, aduci zbucium în viețile celor ce ți-au promis basme și tablouri de vis. Dezasamblezi natura împărțind bucată cu bucată semeni unui puzzle și lași doar ruine multicolore în urma ta. Ne faci tăcuți și nostalgici. Ne desenezi arome de crizanteme și promiți feerie. Nu-mi poți făgădui o trezire de poveste când greamurile sunt înnegrite de negura ta. Mă minți cu incertitudinea ta. Iar eu mă plimb prin labirintul sufletului meu și apoi transform totul într-o amintire ce-mi va pecetlui viața ca în propriul meu paradis.

Noiembrie frumos, cel care moartea îi dă viață, cel care se tot întoarce în timp iar și iar ca să facă totul altfel. Te întorci de fiecare dată ca să te mai găsești măcar un pic, poate mai cald, poate mai calm, poate mai molcom. Dar poate o faci pentru mine… Frumusețea toamnei nu m-a mulțumit niciodată, mereu am tins spre frumosul autumnal în cele mai mici detalii. Privsec și mă uimesc. Îmi place prea mult galbenul, roșul și arămiul în toată splendoarea sa, îmi place cum cu fiece lună trecută se construiește din nou un tablou ce mă răvășește. Uneori mi-e greu să mă explic, iar toate cuvintele rămân încâlcite la vizualizarea minunii ce doar toamna mi-o poate da. De fiecare dată tu noiembrie te întorci, și de fiecare dată mă aștepți mai pregătit și mai în largul notelor tale nuanțate. Mereu cu brațele larg deschise. Mereu mai cu mistic, mai cu tainic, mai dezvăluitor… și mai golaș!

Noiembrie vine

Noiembrie vine,
Noiembrie, ca de-atâtea ori,
Se duce cu ultimele măceşe roşii
Şi cu primele ninsori.

Cu noaptea sosind iute,
Cu zorii-albind târziu,
Cu apa bocnă în găleată
Şi cu îngheţul brumăriu.

Se-aprinde focu-n sobe,
Iar ceainicul dă-n clocot seara,
Ogorul se-afundă-n somn de lut
Până soseşte iarăşi primăvara.

Clyde Watson

Shared by Sally🌸. Find images and videos about autumn, fall and hello on We Heart It - the app to get lost in what you love.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: