Sări la conţinut

Citindu-l pe Radu Octavian. Cartea „Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker”!

Astăzi vă voi vorbi despre o carte ce mi-a deschis gustul de supranatural, semeni uneri incursiuni într-o lume a misticului, a ocultismului, a paranormalului și a tinderii noastre fizice de a atinge noțiunea de supraom. Cartea Șapte porți, originile lui Jayden Wiker de Radu Octavian lansată recent la editura StoryCraft Publishing m-a inițiat într-o realitatea nu e doar despre bine sau rău, ci într-o materie care există în afara conștiinței omenești și independent de ea.

„Există cu adevărat ceea ce a fost numit spirit?

Sau este doar o metaforă scornită de un filosof bețiv?

Și dacă exista, unde își avea Lăcașul?

În corpul meu?

În afară?

Undeva în jurul nostru?”

Cartea intră în categoria young adults și este despre un student de 22 de ani pe nume Jayden Wike care își propune să devină supraom. Toate căutările și întrebările lui ating zona magiei și a ocultismului și în special a cunoașterii pe care unii o ignoră sau o iau ca o anomalie, pe când El, nu. Din cauza că a fost un copil al circumstanțelor, cu părinți divorțați și cu compensări prin bani decât prin manifestări de afectivitate, cu timpul și-a tocit un caracter rece, egoist, cinic, de o superioritate deranjantă față de suferințele și nevoile omenești. Deși „îndrăgostit” sau într-o nevoie de ocupație sentimentală față de frumoasa Olivia, chiar și pe ea o vede ca pe o slăbiciune deranjantă când gândurile îi sunt marcate de interesul său primordial care îl aduce pe un site dubios. De acolo pornește călătoria sa și mai ales linia subțire care îl apropie de un personaj nou, și o carte care se numește Șapte Porți, una care îl alege pe El prin chemarea misticului. Cu ajutorul ei poate utiliza forțe oculte, însă acesta are nenorocul să fie folosit el însuși într-un joc perfic al unei forțe demonice. Nefiind pregătit de nivelul de putere pe care-l primește, va fi nevoit să-și depășească neînvățarea și nepregătirile cu dâre de sânge și pierderi care îl vor marca, și mai presus de toate va suporta defectele pentru a supraviețui.

„În lumea oamenilor există răul deliberat. Tu ca om ești la intersecția dintre ce voi numiți lumină și întuneric. Le-au simțit, le-au conștientizat și le-au explorat în toate formele care le-au adus avantaj. Sadismul, cruzimea, perfidia, ura, mânia sunt calitățile pe care oamenii le-au cultivat de mii de ani. Și, în momentul în care ai pășit în viață, ai moștenit automat tot ce au dezvoltat cei care și-au vărsat sângele înaintea ta.”

Un tânăr de bani gata, cu viziuni mai largi decât marea majoritatea, cu întrebările după el, cu filosofii greu de primit din partea unora acesta intră într-un joc al maleficului, al doctrinelor păstrate înaintea umbrelor, înaintea fluxului prezent, înaintea malformărilor sigilate într-o carte ce își alege posesorul. Cartea te v-a poseda într-o înșiruire fantastică de aventuri, de evenimente palpitante între thriller și horror, unele îți vor face pulsul să accelereze, iar altele să-ți pui întrebări, oare așa a fost? … m-a surprins și m-a încântat imaginația bogată a autorului și ritmul alert cu care este depănată povestea stârnind astfel curiozitatea la maxim, m-a încins, m-a captat acolo, și am rămas cu senzația unei întrebări neterminate:… “ce se întâmplă mai departe?”

„Identitatea mea, tot ce atâția ani de zile am numit „eu”, s-a spart. Numele de Jayden care mi-a fost dat nu a fost niciodată ceva fix ca o personalitate îngrădită de granițe clare. S-a descompus sub greutatea unei viziuni de ansamblu mărețe. Tot ceea ce credeam că sunt eu a fost fabricat în propriul creier. Am aflat că sunt ceva de dincolo. O parte din întregul joc cosmic care a pornit la începuturile lumii. O scânteie care arde tare sau mai mocnit, în funcție de cum alegi să accepți visul. Iar visul meu era de fapt un mesaj. Un mesaj care mi-a fost dat ca eu, la rândul meu, să devin mesajul.”….

Cartea „Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker” este un roman ca o tornadă, stările se întretaie într-un joc al vieții și morții, totul este despre obsesii duse la nebunie, despre sacrificiu în numele a ceea ce iubești, e despre necunoaștere prin pecetluirea inimii, despre testarea limitelor și noțiunea de „eu” prin trezirea demonică a spiritului. Ce va pierde și ce va avea de câștigat eroul nostru vă îndemn să aflați, cert e că povestea vă va frapa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: