Sări la conţinut

Citind-o pe Holly Webb. Cartea „Leopardul Zăpezilor”!

Holly Webb (născută în 1976 la Londra) este o scriitoare britanică pentru copii. A studiat clasicele la Colegiul Newnham de la Universitatea Cambridge, Istoria artei bizantine și medievale la Courtauld Institute of Art, apoi a lucrat ca redactor până în 2005. Locuiește împreună cu soțul ei Jon și cei trei copii ai săi, Ash, Robin și William. Lucrările ei au fost traduse în 31 de limbi diferite, inclusiv rusă și poloneză. Cărțile ei sunt publicate de Scholastic, Stripes, Orchard și Nosy Crow.

Potrivit Russia Beyond the Headlines, ea a fost unul dintre cei mai populari 10 scriitori pentru copii din Rusia în 2016. 97 de cărți ale ei, cu un tiraj total de 595.000 de exemplare au fost publicate acolo în acel an. În Kazahstan, cartea ei Maisie Hitchins și Cazul pisicii fantomă a fost a cincea cea mai vândută carte pentru adolescenți din 2017. Este foarte populară și în Polonia. S-a estimat că seria ei Povești cu animale, destinată fetelor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, a vândut peste 500.000 de exemplare în această țară până în februarie 2013.

Astăzi ne-a bucurat ziua o minunată cărțulie marca Holly Webb, mai exact „Leopardul Zăpezilor”, plăcerea și bucuria noastră a fost înzecită atunci când povestea ne-a uns pe suflet dăruindu-ne o acțiune păcută ce ne-a ținut într-un suspans activ cu de ce-uri, cu … oare ce va fi, cu… cum e posibil așa ceva, oare e doar un vis… Însă stați să încep cu începutul…

La grădina zoologică, Isabelle află de existența unei specii de leopard pe cale de dispariție și de care n-a mai auzit sau văzut înainte și descoperă că, în țări îndepărtate, leoparzii zăpezilor trăiesc în apropierea oamenilor. Curios, nu? După ce fetița a cumpărat un ornament de Crăciun făcut manual în Mongolia, începe să cerceteze mai multe detalii despre felinele sălbatice online. Dar atunci o aventură neașteptată o conduce mult mai aproape de leoparzi decât se aștepta ea vreodată lăgătura fiind o fotografie a unei familii din Mongolia, poza îi stârnește imaginația și o ajută să înțeleagă cum e viața păstorilor nomazi…

Povestea are personaje ușor de îndrăgit, cu care se vor relaționa cu ușurință copii. Pe măsură ce povestea progresează, cititorul învață mai multe despre leopardele de zăpadă și oamenii care trăiesc în regiunile lor, modul în care conservaționistii încurajează oamenii să nu vâneze aceste animale și multe altele. Povestea curge bine, iar aspectele educaționale îi sunt integrante, o modalitate încântătoare de a ajuta copiii să învețe mai multe despre păstrarea speciei pe cale de dispariție și culturi diferite. O poveste cu adevărat plăcută la propriu și una care ar putea fi folosită cu ușurință de părinți și profesori pentru a ajuta copiii să învețe mai multe despre acestea și alte creaturi, inclusiv modul în care toată lumea poate ajuta la protejarea lor. Este o poveste fascinantă, de asemenea, interesantă și ilustrată cu imagini superbe. Scrisoarea autorului de la sfârșitul cărții prezintă cum o vizită la o grădină zoologică a inspirat-o să scrie această carte și oferă detalii despre site-urile web unde pot fi găsite informații suplimentare. Recomand lecturarea ei cu toată căldura!

Leopardul zăpezilor | Enciclopedie Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: