Sări la conţinut

Citind-o pe Raluca Zenga. Cartea „Manualul mămicii Zen”!

„Viața începe cu-adevărat din momentul în care devii părinte!”, spune Raluca Zenga, soția antrenorului de fotbal Walter Zenga. Cei doi au împreună doi copii, pe Samira și Walter Jr., iar „Manualul mămicii ZEN” este cartea pe care Raluca mărturisește că și-ar fi dorit să o aibă pe noptieră atunci când era doar o mămică începătoare.

Din nota autoarei: „Sunt nespus de bucuroasă că trăirile mele de părinte au prins voce în „Manualul mămicii ZEN”, că pot împărtăși viitoarelor și actualelor mame din experiența mea: dieta pentru concepția unui bebe cu o imunitate de fier, alimentația pentru o sarcină ușoară și fără grețuri, pregătirea fizică și emoțională pentru naștere, și-apoi toate etapele de la venirea pe lume a bebelușului: primele săptămâni de „acomodare”, înfiriparea atașamentului, depresia post-natală, alăptarea, colicii, labirintul greu de descifrat al somnului, diversificarea alimentară și câte și mai câte.”

„Manualul mămicii ZEN” a luat naștere după ce Raluca Zenga a dorit să împărtășească experiența ei cu proaspetele mămici, așa că a pus pe hârtie gândurile din perioada sarcinii. Cartea a fost lansată în luna septembrie 2015 la editura Integral.

De când am devenit mamă, și nu o dată, am înțeles importanța acestor cărți motivaționale și de sprijin pentru tinerele mămici care habar nu au ce înseamnă perioada de maternitate. Intuim noi în fel și chip cum e, ne mai spun mămicile bunicile însă din propria mea experiență toate au avut ca scop mai mult să mă sperie, să mă bage în ceață mai mult. Sau în unele cazuri mă luat cu … totul va fi bine, va fi cum va fi dar va trece, sau … nu e nimic ce nu se uită! Vă zic, situațiile diferă de la caz la caz. De multe ori vrem să fim părinți model iar ca să ne atingem scopul este nevoie de un mic imbold, un manual care ne-ar potoli atât curiozitatea cât și fricile cu privire la ce să ne așteptăm o dată cu nașterea micului omuleț care ne va întoarce viața în felul cel mai frumos posibil.

Autoarea Raluca Zenga ne-a bucurat cu cartea „Manualul mămicii Zen” unde și-a scris experiențele proprii fără retuș și jumătăți de măsură din perioada ambelor sarcini, pașii pe care a trebuit să-i învețe pe propria piele cât timp a fost gravidă, și ca mămică în plină evoluție, scrie cum a fost o graviduță zăpăcită, cum a reușit să facă … „cum pot”, și un pic mai mult. Ne-a oferit informații a modalităților de naștere, impactul asupra fiecărui memru, imortanța tatălui și multe multe alte informații pe care sinecr le-am găsit foarte prețioase. Autoarea folosește un limbaj simplist ca și cum ar sta cu o prietenă la o cafea și ar povesti fluid experiențele ei, ceea ce am apreciat enorm, deoarece am trăit din nou pe pielea mea senzația acelor timpuri când ședeam într-un cot alăptând, sau când nopțile mi-au fost albe și mâncarea de bebeluși pe pereți. Autoarea ne atrage atenție asupra unor tehnici și mituri învățate sau preluate incorect de la „nuștiu cine” și risipește cu argumente temeinice, o serie întreagă de porniri și prejudecăți legate de graviditate, actul nașterii, creșterea, hrănirea și educarea bebelușului și cel mai important lucru, cum noi mamele să trecem Zen de toate aceste încercări care uneori ne pot da bătăi de cap la propriu.

Îndemn orice graviduță și tânără mămică ce are nevoie de un mic imbold de a fi Zen să citească această carte, ea merită să fie în biblioteca oricărei femei, și de ce nu a tăticilor, pentru că ve-ți găsi cu siguranță lucruri care vă vor atrage atenția. E un manual bine structurat care va învăța tânăra mămică cum e de fapt să fii mămică echilibrată, pregătită, matură, și pregătită să facă față stresului postnatal.

Manualul Mamicii ZEN”, o carte pentru toate mamicile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: