Sări la conţinut

Viorica Lupu: „Nu judecați o carte după copertă. Citiți doar atunci când simțiți nevoia de o lectură bună!”

Victoria Lupu este o autoare nouă pentru mine, chiar sunt mulțumită pentru inspirația de ai citi cartea și de a pune pe listă câteva titluri noi ale acesteia. Eu mi-am bucurat curiozitatea mea de cititor cu prima sa carte de debut „Dama unui interlop”. Povestea acestei cărți o puteți găsi pe blogul meu. Astfel, în urma lecturării mi-am propus să cunosc și autoarea, să aflu câteva detalii despre activitatea sa de scriitor și așa a luat naștere acest interviu. Dacă și voi vreți să aflați mai multe despre scriitoarea Victoria Lupu, vă invit să o cunoașteți prin intermediul întrebărilor de mai jos….

****

1. Bună ziua, mulțumesc că ați acceptat provocarea de a vă povesti frumos pentru blogul Vorbe pentru suflet! Pentru persoanele care nu au avut ocazia să vă cunoască, ne puteți spune câteva lucruri despre dumneavoastă?

Mă numesc Viorica am 29 de ani, sunt mamă a doi băieți, singură și independentă. Sunt o fire sociabilă și sensibilă, cu defecte ca orice om, însă prefer să nu renunț niciodată atunci când dau de vreun obstacol greu de învins!

2. Când şi cum a apărut pasiunea pentru scris?

Am început să scriu în urmă cu 4 ani. Îmi place să citesc mult pentru a-mi recupera energia. Pasiunea pentru scris a început în momentul în care cărțile pe care le citeam nu îmi mai ungeau sufletul. Aveam nevoie de ceva nou și simțeam că orice citeam nu era suficient pentru mine și acțiunile erau oarecum previzibile. Așa că am deschis laptopul și am început să scriu ceva ce aș fi vrut eu să citesc. Rândurile au prins oarecum sens și am dat naștere cărților mele.

3. Ce ne puteți spune despre cărțile pe care le-ați scris până acum? Ce v-a inspirat?

Prima carte, „Dama unui interlop” este primul meu manuscris, prima încercare, primul „nou născut” dedicat imaginației mele. În această carte am avut nevoie doar de imaginație. Celelalte cărți pe care le-am scris și publicat la o altă editură, sunt o parte din realitatea mea și a tuturor femeilor care nu s-au lăsat bătute atunci când soarta a decis să le dea o palmă. Deci pot spune că am amestecat realitatea cu imaginația, creând astfel niște povești pe care cititorii nu le pot uita ușor.

4. Cât de importantă este cercetarea atunci când scrieți o carte? 

Am avut nevoie de cercetare în cartea Dama unui interlop. Este esențial ca atunci când scriu să fac ca lucrurile să nu pară foarte aberante. Trebuie să am idee despre anumite lucruri ca să pot aprofunda cu adâncime unele subiecte. Deci da, cercetarea este importantă pentru mine

5. Aveți nevoie de un loc special unde să scrieți?

Prefer să scriu într-un loc liniștit. Nu contează unde anume, contează doar sa fie liniște în încăpere pentru ca eu să mă pot concentra pe ceea ce este în fața mea. Într-adevăr uit cu totul de lumea din jur atunci când sunt la laptop și scriu…

6. Mai aveți și alte planuri literare pe care le țineți ascunse de ochii curioșilor?

Am scris ceva special pentru copiii mei, pentru mama mea, sunt lucruri penrsonale în acea carte, un fel de biografie cu mici sfaturi pe care treptat le-am învățat de la terapeuta mea și pe care le-am pus în aplicare și au funcționat perfect. De asemenea mai am un manuscris pe care încă nu l-am trimis către editură, iar în prezent lucrez la o carte specială, pot spune că de data aceasta e inspirată doar din viața mea.

7. Ați putea adapta pe viitor un alt stil literar?

Îmi plac provocările. Nu de mult am făcut o lista de dorințe sau obiective iar printre ele se afla și publicarea unui Sf.

8.  Câte lucrări nepublicate sau neterminate aveți?

În prezent am două lucrări nepublicate!

9. Participați la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ați fost?

Din păcate nu sunt genul de persoana care să participe la evenimente literare. În schimb aș sta la coadă pentru un autograf al autoarei mele preferate!

10. Ați putea să ne recomandați câteva cărți pe care oricine ar trebuie să le găzduiască în bibliotecă?

Am multe cărți preferate. Depinde de genul de carte pe care unii cititori îl adoră. De exemplu cartea Supraviețuitorii de Georgia Hunter este o operă pe care cu siguranță o pot recomanda copiilor mei la timpul potrivit. Pe mine personal acea carte m-a marcat și m-a învățat că noi, generația de astăzi suntem norocoși. Am învățat să fiu recunoscătoare multor lucruri pe care înainte le priveam ca fiind inutile.

11. Care e cea mai mare provocare din viaţa unui scriitor din România în opinia dvs.?

Să scrii nu este o provocare. Este o plăcere. În clipa în care apar presiuni asupra unui scriitor, acesta are tendința să încerce să facă lucrurile bune, dar fiind înconjurat de presiuni, cu siguranță rezultatul final va fi dezamăgitor. Sfatul meu pentru scriitori este acela de a nu se grăbi cu munca, să scrie doar atunci când are inspirație. Nu contează cât timp trece până ce rezultatul final este pe măsură!

12. Enumărați-ne cărțile dvs. publicate până la momentul actual!

Dama unui interlop

Ultimul amant

Ultima aventură (celelalte doua cărți au legătură între ele)

13. Unde vă pot urmări cititorii activitatea şi de unde pot cumpăra cărțile? 

Cititorii mă pot găsi pe pagina de Facebook- Lupu Viorica Ultimul Amant. Cărțile mele se găsesc atât în librarii cât și online. Libris.ro, Elefant.ro, EMAG, etc…

14. Un mesaj pentru cititori!

Nu judecați o carte după copertă, și citiți doar atunci când simțiți nevoia de o lectură bună.

Sursa foto: arhiva autoarei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: