Sări la conţinut

Citind-o pe Tudorița Dănilă Ardag. Cartea „Literele și Abecedarul”!

Tudorița Danila Ardag originară din Constanța, s-a mutat în Spania prin anul 2004. Este profesoară și o adevărată maestră în a scrie povești pentru copii. În 2012, a câștigat primul premiu într-un concurs organizat de Diputación de Almería con El banco. Autoarea scrie încă din adolescență, însă prima sa apariție a fost publicată doar în anul 2017, la editura Círculo Rojo. Operele sale litarare includ: En el mundo infantil (cuentos y poesías); ¡Vámonos con todos al cole, la enseñanza no duele! y La otra cara de la felicidad.

Printr-o bucurie desăvârșită la noi a ajuns cărțulia autoarei, „Literele și Abecedarul”, o lucrare bilingvă (spaniolă și română), care ne dezvăluie o povestioră simpatică, plină de înțelesuri plăcute dar și utile pentru micii exploratori.

Împreună cu eroul principal Sandy, un școlar proaspăt, descoperim Abecedarul, un manual vechi de clasa-ntâi pe care i-l trimisese o mătușă din România în Spania. Acesta după îndemnurile mamei sale încearcă să păstreze nu doar legăturile de sânge ci și limba română ca parte din el. Și cum o carte de început e perfectă, acesta alege ca Abecedarul să-i fie alintul natal. Însă cartea este una năzdrăvană și îl teleportează pe școlar mai aproape de alfabet, de vocale și consoane, fiecare noutate aflată punându-se în față, cu amuzament și dezvăluiri noi. Aventura lui Sandy va trezi interes copiilor fără întârziere, deoarece tot ce se întâmplă între aceste file e minunat, peripețiile literelor vor stârni imaginația piticilor și le vor învăța o multitudine de lucruri hazlii dar și utile pentru micii exploratori gata să absoarbă orice părticică din această lume mare.

Desenele interioare sunt foarte drăguțe și pline de înțelesuri toate în ansamblu facilitând învățarea pentru copii. Este un album didactic ilustrat care îi învață pe copii o multitudine de lucruri în timp ce se distrează, iar noi, cu mic cu mare îl recomandăm cu căldură. Povestea este foarte frumoasă iar starea de plăcere literară în care sunt teleportați copii îi va face să acumuleze totul într-o manieră instructiv-educativă rapidă. Iar faptul că e în două limbi de studiu îi ajută pe școlari să li se trezească interesul spre o limbă nouă și spre o altă cultură și țară. Iar pentru asta în deosebi o recomand părinților, deoarece nu e în plus niciodată să învețe ceva nou. O altă limbă hrănește creierul copiilor cu înțelepciune și deschide noi uși spre viitor garantat!

Vă îndemnăm la lectură, cu mic cu mare! Spre cunoaștere, înainte…

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: