Sări la conţinut

Citindu-le pe Ellen DeLange, Martina Heiduczek. Cartea „Oul misterios”!

Ellen DeLange, scriitoarea de cărți pentru copii, a fost mereu fascinată de cărți, mai exact după cum spune chiar ea, încă de când era copil. Din nota autoarei: „în mansarda casei mele am montat o mică bibliotecă și mi-am împărțit colecția cu familia și prietenii. În timpul vieții mele de adult, am început să călătoresc și mi-am extins biblioteca cu cărți de imagini din întreaga lume. Mereu mi-a plăcut să-mi creez propriile povești. În timp ce termin un doctorat în științe medicale, am scris prima mea carte de imagine „O poveste cu coada. Această carte a fost nominalizată la Premiul Orașului Hasselt și publicată de Clavis în 2002.” În prezent autoarea locuiește în Canada.

Despre ilustratoarea Martina Heiduczek, aceasta a crescut într-un sat mic de pe Marea Baltică din Germania. Aici obișnuia să galopeze prin pădurile din Shetland pe poneiul ei, dar îi plăcea și să citească și să deseneze. După proiectul ei de studiu și ilustrare la Hamburg, Martina s-a mutat în Australia. Creează ilustrații amuzante într-un amestec de suport digital și tradițional, precum guașă, creion colorat și straturi de imagini scanate. Munca ei este inspirată din natură, oameni, cele două țări de origine și emoționale și în special de lucruri pe care le vede … Magia este peste tot după cum spunea chiar ilustratoarea!

Cartea noastră de noapte bună din această seară este „Oul misterios”, o dezlănțuire de emoții și curiozități care ne-a prins într-o lectură în plină ascensiune. Și știți, pentru noi o carte e mult mai mult decât o dezvăluire a unei lumi, a unei poveşti, a unui început şi a unui sfârşit, ea pentru noi e magie curată gată să ne redea aripi. Iar crearea unui aşa-zis „ritual” de familie în care să citim înainte de somn, împreună cu piticii mei e o binecuvântare care nu se compară cu nimic, avem creată deja în timp o intimitate care e o comoditate și o blândețe neasemuită.

Oul misterios

Povestea ne deapănă istorisirea unui băiețel drăguțel ce găsește un ou rătăcit și se hotărăște să aibă grijă de el. Curios sau nu, eu la rându-mi fiind mică am salvat nenumărate ouă pierdute de diferite păsări, vai de capul mamei câte chestii îmi pregătea numai să mă mulțumească. Revenind la băiețelul nostru salvator, acesta era nerăbdător și curios să descopere ce pasăre e acolo, se întreabă tot timpul ce fel de animal va ieși din acest ou misterios. Copii mei s-au dat cu presupusul… porumbel, șarpe, puișor de găină, vrăbiuță, rândunea… și lista ar fi continuat dacă nu le spuneam că băiețelul a lergat rapid să vadă din cărți ce surpriză îi va oferi misteriosul ou și oare ce/cine putea fi prietenul pe care și-l dorește atât de mult? Ce a urmat vă îndemn să aflați, cer e că mare ia fost bucuria băiatului dar și emoția copiilor mei.

O poveste emoționantă despre felul neașteptat în care ni se împlinesc uneori dorințele. Această carte este despre puterea imaginației. Despre a fi curios și fantezist, iar aceaste calități împreună pot să-ți deschidă noi lumi și posibilități. Ca încheiere vă sugerăm să vă păstrați întotdeauna o minte deschisă și să puneți întrebări …

Oul misterios

Cartea poate fi ascultată audio, aici!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: