Sări la conţinut

M.K.Lynn o autoare în plină floare literară!

Recent am finisat cartea de debut al autoarei M. K. Lynn  (pseudonimul tinerei scriitoare Maria Buboc), mai exact  dark fantasy-ul „Pene, morminte și flori”, o poveste ce m-a purtat în toate lumile, cele văzute și cele nevăzute. Am plonjat într-un scenariu de film, nici pe departe banal sau desprins din alte bucăți de cărți, autoarea a dat dovadă de originalitate și fler scriitoresc neîntâlnit de mine până acum. Astfel mi-am propus să aflu sursa/ povestea tinerei autoare originare din Republica Moldova, Caușeni, și să o împart cu cititorii deja cuceriți de aceasta! Îmi rămâne să vă urez lectură plăcută, și ca notă vreau să spun că prevăd pentru autoarea M. K. Lynn un viitor plin de căi fantastice!

****

Scrisul a fost mereu o parte din mine.

Îmi amintesc cum pe la opt sau nouă ani am redactat o scrisoare pentru revista mea preferată. Am rescris-o de nenumărate ori, dar nu reușeam să nu fac greșeli. Când mama m-a lăsat pentru un moment, ocupată cu treburile casei, am adăugat la finalul scrisorii, fără să îmi spună cineva, că îmi pare foarte rău că am atâtea corecturi și că mi-aș dori ca în următoarele numere să fie incluse mai multe portative cu cântecele pentru pian, pentru că acestea mă bucurau cel mai mult. În următoarea lună, revista a publicat un nou cântec, intitulat ”Cătălina, Cătălina”.

Scrisul a fost mereu o parte din mine.

Pe la unsprezece ani, când începusem orele de istorie și geografie, tatăl meu îmi spuse povestea Atlantidei, tărâmului dispărut, și cât de interesant ar fi să fie scrisă o poveste cu acest subiect. Pe atunci mergeam la bibliotecă în fiecare săptămână, iar cărțile citite îmi dădeau încrederea că și eu aș putea scrie ceva. După ce am mâzgălit două caiete de patruzeci și opt de foi cu minunata călătorie a Linei prin Atlantida, au urmat cinci ani de scris în pauzele de la școală, în care am umplut nenumărate caiete cu tot felul de povești.

Scrisul a fost mereu o parte din mine.

Nu am avut niciodată jurnale, pentru că nu m-a interesat să reprezint realitatea. Îmi doresc să las lumi și personaje ce trezesc o melancolie, un dor, un hiraeth pentru ceva ce nu va exista vreodată. Îmi doresc să public întreaga trilogie ”Pene”, la care lucrez din 2012, și să încep alte proiecte și povestiri, să cuceresc noi orizonturi literare. Scriu pentru cei care își doresc să evadeze din acel gri al vieții de zi cu zi. Lumile mele nu sunt deloc roz, sunt crude și nedrepte, dar acest lucru le amplifică farmecul. 

Scrisul va fi mereu o parte din mine…. 

7 comentarii »

  1. Are toate sansele sa ajunga Cineva… A fost o eleva deosebita prin felul de a fi, avea eu-l propriu, rar o vedeam sa rada in toata gura, doar zambea si mereu imi parea ca-i intr-o lume a sa…invata si scria evaluari pe ”10”, mai rar asa copii, mai rar asa elevi. Bravo, Maria! Succese!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: