Sări la conţinut

Leila Sandra M., autoarea care m-a purtat printre cărți și alte îndeletniciri!

Pe tânăra autoare Leila Sandra M. am cunoscut-o literar datorită cărții  „Origami”, un cumul de patru poveşti pline de suspans și delirium, poveşti începute, dar nefinalizate, şi pe care într-un final le așteaptă un comun dus la extremități, un punct care îi aduce în acelaşi loc. Urmată de începutul seriei Dennis Kayderman –”Cazul Vulpea” – unde suspansul a curs ca un râu în plină evoluție iar totul s-a învârtit în jurul disparițiilor misterioase, crime, răpiri, minciuni, secrete, mister și frică, un lanț de evenimente care se vor așeza piesă cu piesă și totul datorită anchetatorului Dennis Kayderman. După citirea acestor cărți mi-am propus să aflu din zona personală a autoarei, mai exact ce face un scriitor în viața de zi cu zi, ce activități îmbracă și pe lângă „arta scrisului”! Astfel, vă invit să descoperiți cu mine povestea de viață a Leilei Sandra….

****

După cum i-am spus și simpaticei Cristina, nu-mi prea place să vorbesc despre mine. În general nu o fac, deși am întâlnit destule persoane care abia așteaptă să se “laude” sau eu mai știu….  În orice caz, eu sunt Leila Sandra M. – M-ul vine de la Mocanu, numele ce-mi va reveni în urma căsătoriei care trebuia să aibă loc în iulie 2020, dar din cauza COVID-ului am amânat pe 2021. Sunt autoarea cărților: I.R.En., Aviatoarea, M.O.O.N., ORIGAMI: Omul de hârtie și Dennis Kayderman: Cazul “Vulpea” .

Deși mi-aș dori, nu vă imaginați că trăiesc din scris. Nu. Lucrez la o multinațională care se ocupă cu anvelope de toate felurile pe Italia. Pe scurt, vorbesc zilnic cu italieni la telefon, încercând să îi ajut cu comenzi, cu anulări, plăți și tot așa. Nu, nu-mi place ce fac și nu, nu este jobul visurilor mele. De aceea, acum în septembrie voi începe un curs de limba Japoneză, urmând ca în decembrie să dau examenul de limbă (și sper să reușesc să-l și iau). 

Pe lângă faptul că scriu romane, când am ocazia și prind timp liber, scriu proză scurtă cu care mă înscriu la diverse concursuri. Prozele le scriu ba în română ba în engleză, chiar și în limba italiană. Până acum nu am avut cine știe ce succes și câteodată mă întreb de ce mai încerc la noi în țară pentru că cel puțin pe partea de SF, oameni noi precum sunt eu, n-au absolut nicio șansă în fața celor care sunt deja infipți acolo. E ca și cum s-ar da o petrecere în familie unde ai intrare liberă, dar când ajungi acolo nu se uită nimeni la tine. Pot spune că le-am încercat pe toate și încă încerc. Orice ține de creație. De la pictură în acuarelă (tehnica mea preferată), la desen, origami, caligrafie, brodare haine, creare bijuterii din piele și lemn, unele le puteți găsi pe pagina Moon Wood sau Arta în Mână (care este și blog), modelaj in fimo sau ceramică, sunt pasionată de asemenea de gaming – cel mai adesea mă joc pe PS4, am făcut 4 ani de pian, 8 de violoncel și am obținut atestatul în violoncel, am făcut teatru la Casa Studenților din Timișoara, turpa Thespis, am scris și scenarii, scriu și poezie, dar nu o îndrăgesc, am fost artistă hip hop underground timp de aproximativ 10 ani, am avut trupa de rock în Timișoara 5 centimeters per shadow, designer graphic (necalificat) – concep coperți, majoritatea copertelor ce le vedeți la editura Berg au fost create de mine, am înființat o revistă literară online care a prins foarte bine, dar din păcate din cauza lipsei de timp a trebuit să opresc proiectul – WORD PILOT, primele 2 numere le găsiți online și se pot răsfoi, îmi place să fotografiez (dar nu am făcut cursuri, sunt doar pasionată), sunt o cititoare înrăită și colecționară de cărți.

Mă plâng în general că nu am timpul necesar să fac tot ceea ce îmi doresc, iar acum e și mai grav. Într-o săptămână, am pe zi aproximativ 4 ore libere în care trebuie să le fac pe toate, dacă se poate. Să scriu, să gatesc, să mănânc, să spăl și altele. Ce să mai zic de relaxare? Zero. În momentul de față după cum bine știu mulți, cred, scriu la volumul doi al seriei Dennis Kayderman, încercând astfel să-l finalizez înainte de a începe cursurile de Japoneză. Încerc să reușesc. Cred că astea trei cuvinte predomină în viața mea de ceva timp și pentru că sunt extraordinar de încăpățânată și determinată, nu am de gând să mă las până nu voi reuși. Câteodată viziunile mele/ideile mele nu se contopesc cu ale altor oameni și de aceea mi-e dificil să cresc cum mi-aș dori. Am idei, idei multe, dar în general oamenii cu idei… cum să o zic… habar nu am cum să o spun… pur și simplu nu-s buni. Ha! Ha! Dacă are vreun sens. Mă rog, aș vrea să fac atât de multe, am atâtea planuri, dar mereu există câte un impediment, fie el financiar, fie social. Mi se întâmplă și să nu pot pune în practică tot ceea ce îmi doresc datorită faptului că în România nu avem resursele necesare și atunci devine frustrant. 

În ceea ce privește domeniul literar, am avut suișuri și coborâșuri, reușite și eșecuri multe. Mă bucură totuși faptul că oamenii care reușesc să îmi descopere scrierile nu sunt dezamăgiți și aici mă refer la cei care nu mă cunosc. Sunt oameni care mi-au mulțumit că le-am deschis apetitul pentru literatura SF, sunt oameni pe care i-am motivat să scrie, fără să am ocazia să vorbesc direct cu ei. Acestea sunt lucruri care mă fac să fiu mândră și chiar și atunci când cineva nu mă ia în seamă sau încearcă să îmi pună bețe în roate, mă bucură într-o oarecare măsură pentru că asta înseamnă că am ceva ce îi sperie. 

Pentru cei care nu mă cunosc personal sunt considerată încrezută, arogantă etc. Nu mă deranjează, câteodată e mai bine așa. Pentru cei care în schimb au avut răbdarea să stea de vorbă cu mine știu foarte bine ce fel de om sunt și n-au cum să creadă gurile rele. Așadar, ca să închei, duc o luptă zilnică în încercarea de a reuși. Și voi reuși… cândva. Poate nu imediat, dar cu siguranță voi reuși…. 

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind
sursa foto: facebook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: