Sări la conţinut

Citind-o pe Evelina Daciūtè. Cartea „Fericirea este o vulpe”!

Evelina Daciūtė (n. 1977) locuiește în China împreună cu familia – soțul Dan, fiul Anupru (12 ani), Agota (9 ani) și deja născut la Beijing Abigaile (2 ani). A studiat jurnalismul și relațiile publice. A lucrat în mass-media, companii de telecomunicații, o organizație pentru copii, o agenție de relații publice și o companie de editare muzicală. Datorită serviciului diplomatic al bărbatului, familia a plecat în China. Înainte de a pleca în China, a participat la cursuri de scriere creativă conduse de scriitoarea expatriată Laima Vincė. Evelina Daciūtė scrie în timpul liber.

Cartea descoperită de noi astăzi este despre noțiunea de fericire, mai exact o istorioară care ne-a transpus într-o lume de poveste, și plină de sensibilitate. Deci, cartea „Fericirea este o vulpe” scrisă de scriitoarea Evelina Daciūtė și pictată de Aušra Kiudulaitė povestește despre prietenia dintre un băiat și o vulpe, despre generozitatea, tristețea pierderii și bucuria descoperirii. Despre ceea ce este important pentru toată lumea – mari și mici. Despre fericire.

Unele întrebări pot avea cele mai surprinzătoare răspunsuri!

Ce este fericirea? Un sentiment?

O emoție?… Poate…

O vulpe?

Unele întrebări pot avea cele mai surprinzătoare răspunsuri! Ce este fericirea? Un sentiment? O emoție?... Poate... O vulpe?  #bibliotecacopiilor #celecitimcopiilor #cartipentrucopii #cartiminunate #evelinadaciute #austrakiudulaite #edituracartemma #fericireaesteovulpe #cartidespreanimale #3ani5ani

Îl avem ca erou principal pe un băiat pe nume Paul, care locuia într-un oraș foarte mare. El avea un tată, o mamă și o casă într-un copac. Într-o zi, în viața lui Paul a apărut o vulpe. Și când o vulpe apare în viața ta, orice imposibil e posibil! O poveste emoționantă despre prietenia dintre un băiat și o vulpe, despre ce înseamnă generozitatea, bunătatea și despre sentimentele pe care le trăiești atunci când pierzi ceva drag. „Fericirea este o vulpe” vorbește despre lucruri importante pentru noi toți, fie că suntem adulți sau copii. Dar mai presus de toate, ne arată cât de simplă este, de fapt, fericirea. Despre: familie, animale, prietenie, valori, generozitate.

Această cartea m-a făcut să-mi amintesc de alte cărți pentru copii care au ca eroi mistici animalele, chiar dacă ni s-a creat un concept că vulpea un personaj viclean, aici vom găsi o vulpică ca un simbol al prieteniei. Această apariție va arăta că oriunde te duci, nimic nu împiedică fericirea să te aștepte….

Cartea „Fericirea este o vulpe” a fost premiată în SUA! Acesta este premiul American Library Association, The Batchelder, care a fost acordat din 1968 pentru cea mai remarcabilă carte pentru copii publicată în Statele Unite în ultimii ani, produsă în afara statelor și în engleză.

” – Tatăl meu, care era o vulpe foarte înțeleaptă, spunea adesea că durează ceva timp până afli dacă un lucru e bun sau nu, îi spune vulpea lui Paul. – Gândește-te la o prăjitură care are cremă înăuntrul ei. Nu dai de cremă de la prima mușcătură, trebuie să mai iei o înghițitură sau chiar două din ea. Dacă continui să mănânci, prăjitura va avea un gust din ce în ce mai bun.” (fragment Fericirea este o vulpe)

Cartea poate fi ascultată, aici!

Fox Photos Capture the Diverse Personalities of the Wild Animals

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: