Sări la conţinut

Povestea mincinosului!

De multe ori zic că puterea viceversei te ajunge din urmă. Cum faci aceea atragi. Ce semeni aceea culegi. Astfel astăzi vă aduc la cunoștință povestea mincinosului și pățania acestuia!

Trăia odată un om foarte mincinos, care cu niciun chip nu se putea lăsa de acest urât obicei. Într-o zi, un biet călăreț, foarte găbit, trebuia să treacă peste o punte. Și fiindcă puntea părea slabă, călătorul se temea să treacă peste ea. Tocmai atunci se arăta pe acolo mincinosul.

– Frate, zise călătorul către mincinos, aș vrea să trec pe malul celălalt, dar văd că puntea e foarte slabă și nu știu ce să fac.

– Ah! Cum să fie slabă!? Chiar eu am trecut mai adineauri peste puntea aceasta cu doi cai ai stăpânului și tot nu s-a rupt. Dumitale ți-e frică să treci numai cu un cal?

Mincinosul, după acest răspuns, a mers înainte văzându-și de treaba lui. Călătorul, neîncrezându-se în vorbele lui și văzând că puntea e slabă, a întrebat pe alt om. Acesta i-a spus adevărul că puntea e slabă și nu poate trece, sfătuindu-l să apuce pe alt drum. Călătorul îl asculta, a mers mai departe și a trecut apa pe un podeț.

Spre seară, mincinosul a fost trimis de stăpânul său, împreună cu un cal, la târg, pentru a face niște cumpărături pentru a doua zi. Drumul ducea peste puntea cu pricina și fiindcă puntea nu era încă ruptă, el a socotit că și călărețul a trecut peste ea și nu i s-a întâmplat nimic. Mincinosul a trecut, dar tocmai când a ajuns la mijlocul punții aceasta s-a rupt, iar el a căzut în apă înnecându-se. Iată cum un mincinos se prinde chiar în minciuna lui.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: