Sări la conţinut

Citindu-l pe Antoon Krings. Cartea „Victoraș greieraș”!

Antoon Krings este un scriitor și ilustrator francez născut în 1962 în Fourmies (Nord), creatorul seriei de albume de tineret Les Drôles de petits bêtes. Antoon Krings este un celebru autor și ilustrator francez de cărţi pentru copii. A creat mai multe serii de cărţi ilustrate, care s-au bucurat de mare succes peste tot în lume. Seria Lupușorul Lou are în centru un personaj foarte simpatic – micul Lou, un lupușor foarte curios, isteţ și vesel.

Cât de curând am finisat cartea „Violeta discreta” (din Seria „Întâmplări drăguțe cu animăluțe”) a autorului, astăzi însă în plină plimbare pe afară am citit cartea „Victoraș greieraș”, și nici nu vă puteți imagina- noi chiar am fost în plină activitate de căutare a greierașilor. Aventură încununată cu succes!

Îl avem ca erou principal pe Victoraș, un greieraș simpatic, în plină muzicuță veselă. Însă ajunge într-o zi când se gândește că ceva nu-l mai face fericit, parcă nimic nu e la fel, nici încântarea lumii, nici melodia fredonată, și când acestuia i se dezumflă acordeonul și îi răgușește vocea, acesta e abătut. Dar va exista și în cazul lui un deznodământ fericit.

Victoras greieras - Antoon Krings

Victoraș parcă deja ar vrea altceva la schimbul pelerinajelor sale, ar vrea o casă, o familie, o statornicie. Cântecele și acordeonul nu-l mai fac fericit ca înainte, mai ales că unii nu-l primesc pentru petreceri, iar alții chiar îi închid ușile în nas, brutal, dur, dureros…. 

Într-o zi, în cale îi iese o albinuță rătăcită pe nume Nalba, pe care o ia sub aripa lui. Dintr-o discuție în alta, micul greieraș înțelege noțiunea de familie, de comunitate, de împreună. Aceștia în drumul său se îndreaptă spre casa albinei Alina, cea care-i primește cu brațele deschise. Acolo, datorită înțelepciunii albinei fiecare dintre ei va găsi soluția pentru problemele sale.

Călătoria în lumea cărţii este fascinantă, iar dincolo de poarta imaginaţiei, totul este posibil, tărâmul ei fiind lipsit de margini, iar cu ajutorul albinuțelor și a greierașului simpatic cei mici vor iubi lumea cărților de copii. Noi recomandăm cu drag povestea lui Victoraș, o plăcere să o parcurgem și datorită imaginilor viu colorate și a coreografiei grafice! O încântare literară fără prea multe cuvinte!

„Victoraș Greieraș este povestea greierului muzician, dar și a unei prietenii întâmplătoare și frumoase, ca toate prieteniile. Povestea este însoțită și de ilustrații clasice și bogate în detalii, în culori vii.

Victoraș Greieraș face parte dintr-o serie celebră, „Întâmplări drăguțe cu animăluțe”, o serie ecranizată și cu multe astfel de povești frumoase și educative.”

Просмотреть иллюстрацию Кузя из сообщества русскоязычных художников автора Татьяна в стилях: Классика, нарисованная техниками: Другое.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: