Sări la conţinut

Citindu-l pe Marius Concita. Cartea „Închisoarea vieții”!

La recomandarea Editurii Integral, am descoperit cartea unui autor senzațional, care m-a lăsat fără prea multe cuvinte. Acesta se numește Marius Concita și cartea citită de mine e „Închisoarea vieții” pe care o puteți găsi, aici.  Romanul a apărut în data de 26 aprilie 2017, la editura Integral din Bucureşti. Cartea nu este pentru oricine, deoarece disecă o profunzime aparte, o realitate anosta dar care este și în prezentul actual, un purgatoriu desprins din cele mai negre coșmaruri.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Închisoarea vieții” este glasul multor voci, a celor care au suferit, au fost abandonați, a celor suflete care au fost schilodite de vreme și ocupație. Cartea cuprinde tabloul societății din 1989 până în prezent, adevăruri goale -goluțe, fără retușiri. Se descrie o lume a mafiei, a interlopilor, a prostituției, a copiilor de stradă, a familiilor în plină sărăciei și a dezolanței, toate aceste orori care mulți încearcă sau să le mascheze sau să le dea sub preș. E suspinul copiilor de-a nimănui, acei nefericiți despuiați sau înveliți în zdrențe, violați sau abandonați de părinți și condamnați de societate. Fantome fără viitor. O cartea ce trage o linie difinitorie pentru a ne arăta cu degetul încă o dată că în multe cazuri viața unui om nu valorează nimic. Că am uitat să fim umani.

Îi avem după cum ați înțeles ca eroi pe niște tineri expuși violențelor, abuzurilor în cadrul familiei și a vizualizării unor fapte dezgustătoare ce ține de părinții acestora, necazul îi face să se lege cu cine nu trebuie, astfel ajung să plece în gândul lor la câștigat bani în Italia, vis sau aevea se trezesc într-o mai mare nenorocire decât la început. Astfel fiind impuși și împinși aceștia se transformă în niște infractori ordinari care stau la mila mafiei. Din dorința de a-și salva pielea aceștia au o dorință acerbă și nefirească de a domina și a face rău altora mai slabi decât ei. Ai zice, o lume din care nu există ieșire, în care rămâi marcat și închis pe viață…

Întâmplările fac ca cartea să aibă o doză de suspans, acțiune și dorință acerbă de a fi dusă până la sfârșit, Pe lângă compătimirea eroilor din carte am avut o mare durere față de toți copii ai nimănui, a celor care ajung în orfelinate și care după majorat sunt expuși brutal la o realitate de care nu sunt pregătiți. Autorul a conturat o lume care ma zdruncinat din temelii, am trecut de la o stare la alta, șoc, dezgust, curiozitate … până unde poate să ajungă, uimire chiar, neștiind partea cealaltă a monedei în care se află acei nefericiți, repulsie, înverșunare, de acuzare față de sistemul infect, de temă pe alocuri, pentru că oricând poți ajunge să te confrunți cu aceeași poliție găunoasă, aceiași avocați putrezi și a unor diabolici care pur și simplu să te transforme într-o marfă.

Cartea m-a uimit de-a dreptul, nu o să vă dau detalii din carte, nu că nu aș putea, sincer aș vrea să vă păstrați doza de curiozitate și să descoperiți singuri. Nu e ușor să povestești cruzimea, sau abuzul, sau despre cerșit, sau foamea ce usucă corpul unor copii încă neformați, încă necopți încă prea firavi să fie dezumanizați. Vă îndemn la lectură, mie cartea mi-a deschis ochii la multe lucruri, m-a făcut să-mi dau seama că în spatele unui boschetar sau a unui copil al străzii stă o poveste și pe departe de a fi una fericită!

Sursa foto: pinterest.com

3 comentarii »

  1. Cartea prietenului meu, Marius Concita este o radiografie a societății, cu un puternic impact vizual. O carte, un film!
    Autorul continuă, destul de profund, analiza personajului principal din romanul Închisoarea vieţii – editura Integral 2017, în alte două apariții, la fel de intense, cu acțiuni palpitante, pline de întâmplări neprevăzute, în care descrie cu lux de amanunt relația dintre clasa politică, la putere, și clanurile mafiote: Ochii întunericului (continuarea romanului Închisoarea vieţii) – editura Integral 2018 și Trofeele morţii (continuarea romanului Ochii întunericului) – editura Integral 2019. Amintesc iar, accentul pus de scriitor, pe relațiile dintre politic și clanurile mafiote din Romania, care reușesc să-și strecoare tentaculele otrăvite în sistemul corupt, la cele mai înalte ierarhii, până în vârful statului putred, condus de oameni corupți, inculți, incapabili, puși pe căpătuială. Nici fratele președintelui, nu scapă ochiului critic al autorului! Romanele sunt scrise într-o manieră pe care nu am mai întâlnit-o la niciun scriitor contemporan, sunt ușor de citit și dacă sunt începute, sunt greu de lăsat din mână. Veți recunoaște în personajele imaginare, personaje reale, din viața politică românească. Mulțumesc!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: