Sări la conţinut

Citindu-l pe Antoon Krings. Cartea „Violeta discreta”!

Antoon Krings este un scriitor și ilustrator francez născut în 1962 în Fourmies (Nord), creatorul seriei de albume de tineret Les Drôles de petits bêtes. Antoon Krings este un celebru autor și ilustrator francez de cărţi pentru copii. A creat mai multe serii de cărţi ilustrate, care s-au bucurat de mare succes peste tot în lume. Seria Lupușorul Lou are în centru un personaj foarte simpatic – micul Lou, un lupușor foarte curios, isteţ și vesel.

Astăzi noi ne-am delectat cu minunata poveste a unei albinuțe mega drăguțe, în cartea „Violeta discreta” (Seria „Întâmplări drăguțe cu animăluțe”). Povestea relatează întâmplarea unei mici albinuțe cu numele de Violeta!

Doar cea mai mică dintre albinuțe, pe nume Violeta, nu-și găsește floarea, pur și simplu pentru că nu crește nicio violetă în grădina lor. Dar Violeta nu știe încă acest lucru.
–  Ia să vedem, unde s-ar putea ascunde? întreabă ea prietenele.
–  Nu e printre roze, răspunde Roza.
– Nici printre camelii, răspunde Camelia!
-Înseamnă că floarea mea e foarte discretă, ca să n-o pot găsi cu ușurință, suspină Violeta.

Seria Întâmpl&259;ri dr&259;gu&539;e cu anim&259;lu&539;e de Antoon Krings• O serie cu 63 de titluri publicate pân&259; în prezent• Tradus&259; în peste 20 de limbi• A ap&259;rut în 2009 pe lista „1001 c&259;r&539;i pentru copii pe care trebuie s&259; le cite&537;ti înainte de a cre&537;te”• Distins&259; cu Premiul Jeunesse Michel Tournier 2016•

Violeta este o albinuță care are un nume de floare, ca toate surorile ei: Roza, Iris, Narcisa, Hortensia, Camelia… Fiecare dintre ele trebuie să culeagă polen din floarea al cărei nume îl poartă. Dar în frumoasa lor grădină nu se vede nicio violeta! Astfel mica zburătoare pornește în propria sa aventură pentru a găsi miraculoasa plăntuță a cărei nume îl poartă. Prin urmare, albinuța Violeta pleacă în căutarea florii ei, pe care o găsește ascunsă în Pădurea Înflorită.

Ce a urmat vă îndemn să aflați, v-aș șterge pofta de miere, însă vă asigur că draga de Violeta a reușit să culeagă polenul și mai mult de atât și-a adus planta mai aproape de ea. Mai exact în curtea sa…

Recomandăm cu drag cărțulia, e o lectură ușoară, de seară pentru somn mai dulcic și pentru vise mai frumoase…

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: