Sări la conţinut

Citind-o pe Nana Pitz. Cartea „Ghiță Pușculiță –Idei de Afaceri pentru juniori”!

Astăzi ne-a ținut companie o cartea mega-genială, și nu o zic de dragul cuvintelor, mai exact „Idei de Afaceri pentru juniori”, mă explic și de ce,… cum micii pitici manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru bani și tot ce ține de termenul de „scump”(mașină, jucărie, accesorii și altele), cartea de față le propune idei și întrebări directe pentru a-i direcționa și disciplina din punct de vedere financiar!

–  Cum pot să-mi deschid propria mea afacere?
-Cum pot deveni un mic antreprenor la 8-14 ani?
-Care sunt căile uşoare prin care un junior poate începe să facă bani şi cum îi poate folosi pentru fapte bune şi cauze nobile?
-Care sunt cele mai bune idei de afaceri pentru un copil?

…Pentru toate aceste întrebări există răspunsuri, deopotrivă documentate și amuzante, în cartea „Ghiță Pușculiță – Idei de afaceri pentru juniori

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Și trebuie să recunoaștem că trăim timpurile descurcăreților. A celor curajoși și cu inițiativă. A celor cu cunoștințe multiple. A celor care tind spre scopuri mărețe. A celor care perseverează zi de zi. A celor care caută permanent soluții și oportunități. A celor care se învârt în cercuri cu legături și profită în totalitate de toate resursele sociale!

Cartea include în sine rubrici simpatice și utile, ve-ți găsi împreună cu copilul dmn. teste rapide cu întrebări fixe și argumentări din partea lui Ghiță, totul într-o manieră ușoară și pe înțelesul juniorilor. Nu în ultimul rând vor fi pași bine definiți pentru a pune o afacere pe picioare, pentru iubitorii de creativitate, tehnici, cei cu vise de a îngriji pofoșenii, pentru micii masterchefi, pentru cei pasionați de internet, de curățenie, chiar și pentru cei nederminați, cei care sunt în pană de idei. Totul la aceată carte mi-a fost drag, mie ca adult format. Iar totul este înghegat cu mici povestioare care includ în ani istorii ai unor copii ce și-au tocit invențiile încă din fragedă copilărie: o vom afla pe Abbey, o fetiță de 8 ani care s-a înscris în rândurile milionarilor după ce a inventat un vas pe care puteai să-l pui la microunde, cu un suport pe el, astfel încât feliile de bacon să stea vertical în timp ce se prăjesc și să nu plutească în propria lor grăsime. Le vom afla și povestea a două tinere din București, care și-au lansat un serviciu de a scrie și a livra scrisori scrise de mână la domiciliu. Însă totul nu chiar așa simplu, fetele au făcut ca scrisoarea să pară ca de pe timpuri, cu o caligrafie impecabilă și pusă într-un sigiliu sau o sticluță elegantă. Impresionant aș zice. O altă poveste este a unei fetițe din SUA, care la 10 ani făcea din capace de bere coliere amuzante, le picta și le vindea, iar în doi ani a vândut peste 50.000 de astfel de bijuterii. Desigur că ve-ți afla cum unii tineri au devenit renumiți cântăreți, cum ar fi Taylor Swift, sau Justin Biber, cum unele celebrități din numele actorilor au avut cele mai simple porniri în lumea banilor, precum Megan Fox care a muncit ca chelneriță, iar Brad Pitt angajat în costum de găină pentru a atrage atenția traducătorilor, cum Tom Cruise a distribuit ziare în plină iarnă, cum Barack Obama a vândut înghețată la Baskin-Robbins. Și desigur multe multe alte minipovestiri care vă vor motiva și vă vor stârni interesul de afaceri, și vă asigur nu doar copii vor fi tentați de a gândi o afacere.

Consider că „Ghiță Pușculiță – Idei de afaceri pentru juniori”, apărută la Editura Integral, este cât se poate de utilă și în trend cu timpurile actuale. Ideile pe care autoarea le oferă cititorilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani sunt simple, la îndemâna copiilor și deloc costisitoare. Această carte îndeamnă la răscolirea părții creative și de inițaitivă. Exact așa cum trebuie să fie. Toate aceste cunoștințe puse în practică, pot doar ajuta și facilita educația financiară a copiilor, iar aceste informații o fac utilă și chiar necesară pentru fiecare copil în parte.

Dacă vedeți cartea prin librării, sfatul meu este să i-o cumpărați copilului. O dată procurată atât adulții cât și copii vor fi tentați să afle curiozitățile în urma lecturii, cum printr-un strop de curaj și încăpățânare unii ajung sus de tot. Noi cu siguranță vă îndemnăm să achiziționați cartea, Ghiță Pușculiță nu vă va învăța de rău! Știe el ce știe….

CV Ghiţă Puşculiţă
Nume: Puşculiţă
Prenume: Ghiţă
Născut: pentru a face bani
Cele mai importante studii:
-Grădiniţa “Slăninuţă afumată” – 2 ani
-Şcoala “Şorici cu sare şi usturoi” – 4 ani
-Liceul “Cotlet delicios” – 4 ani
-Facultatea “Bacon crocant” – 4 ani, cu specializarea “Mic dejun”
Plecând de la aceste studii delicios de amuzante, chiar te poți apuca de o mică afacere trăsnită dar profitabilă, chiar dacă nu ai decât 8-14 ani?
Da, desigur! Ai nevoie de imaginație, perseverență și poftă de joacă… Pentru această întrebare există o mulțime de răspunsuri, deopotrivă documentate și amuzante, în cartea „GHIȚĂ PUȘCULIȚĂ – Idei de afaceri pentru juniori”, scrisă de Nana Pitz, publicată de Editura Integral.

Cartea o puteți găsi, Aici

Sursa foto: pinterest.com

 

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: