Sări la conţinut

Citindu-l pe Vlad Stoiculescu. Cartea „Căpitanul Ronț și Regele Norilor!”

Vlad Stoiculescu s-a născut la 3 august 1987, în Râmnicu Vâlcea, cel mai important municipiu românesc cu doi „â” în nume. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, a poposit ani de zile în ograda publicității. Acum, Vlad își câștigă existența în marke­ting, scriind mult. Aventura lui cu beletristica este de-abia la început, Jucării Stricate fiind primul său roman, după două cărți pentru copii și o scurtă colecție de nuvele. Pe Vlad îl puteți citi la http://www.krossfire.ro și urmări pe site-ul de autor http://www.vladstoiculescu.ro.

Cum de recent am terminat cartea „Aventurile Căpitanului Ronț” în această seară am încheiat o nouă carte dar nu și ultima credem a micului hamster plin de zvâc și înfocare piraterească, „Căpitanul Ronț și Regele Norilor!”

Cum deja v-ați dat seama, cartea ne va iniția în noile călătorii și aventuri ale lui Ronț. Cred că nici primele nici ultimele. Și de această dată cu mic cu mare vom parcurge un drum plin de încurcături și taine, de întorsături și cunoștințe noi, în care copii vor avea parte de învățăminte utile, se vor atinge note sensibile. Ce au de învățat piticii din această carte? …mă explic, autorul a avut inspirația să sublinieze niște lucruri sensibile cum ar fi: de la a aminti copiilor că nu trebuie să se joace cu focul, la cât de importantă este prietenia, și ajutorul, cât de utile sunt cunoșințele și ce minunat e la şcoală, câte minunăţii afli din cărţi, despre reciclare și efectele ei asupra păsărilor și animalelor…și multe altele.

De această dată micii șoricei sunt luați pe sus de niște creaturi bizare pentru că s-au făcut cunoscuți prin curajul lor. Astfel Căpitanul Ronț, purcelușul de Guineea Toni, Otto și roșcovana Bela fac cunoștință cu cei ce i-au răpit, Contele Sabin Pană Ageră, senatorul păsărilor și un rege mult prea gălăgios. Panananana, nananana! Aceștia i-au răpit cu un scop anume, de a afla unde au dispărut păsările în plină toamnă înainte de a emigra!

Capitanul Ront - Posts | Facebook

Însoțiți de veverița Bela și de dihorul Otto, dar și de câțiva prieteni noi, eroii noștri încearcă să descopere secretul unei insule misterioase și a păsărilor dispărute în preajma ei. Iar aflarea adevărului le dau bătăi de cap, dar și multă multă inițiativă din partea lui Toni. Rozătorul cu rezerve infinite,… ne și gândeam, câte poate ascunde un mic porcușor de Guineea?

Ce a urmat vă las să aflați, aș știrbi din munca autorului, cert e că aventura e la ea acasă. Ce soluție vor găsi patrupezii vă îndemn să aflați! Noi recomandăm cartea cu drag, eu am fost inspirată și am și desenat câteva semne de carte! Pentru următoarea cărțulie și călătorie înflăcărată a micuțului hamster!

Pe lângă text, mi-au plăcut extraordinar de mult fişele de la sfârşitul volumelor (activități prin alegerea răspunsului corect), copii pot încercui varianta ce e mai aproape de ei, eventual să argumenteze. Genial aș zice. Eu mi-am îndemnat copii să facă un mini rezumat la carte, am început de ceva vreme să practic această tehnică pentru a le dezvolta memoria, iar fiindcă ne-a plăcut eroul acestei povești ne-a fost ușor să ne repovestim și să ne amuzăm din nou asupra a tot ce am parcurs. Prin urmare, cu drag vă recomand această carte să o răsfoiești, și nu uitați că este și prima parte! Noi o așteptăm cu nerăbdare pe a treia! ….

Îndemnul autorului: „Mergeţi şi fiţi copii!”

Cartea puteți să o achiziționați Aici!

Sursa foto: pinterest.com

6 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: