Sări la conţinut

Citindu-i pe Joëlle Tourlonias și Michael Engler. Cartea „Ben nu poate să doarmă fără Ursuleț”!

Poveştile şi basmele povestite copiilor au valoare formativ-educativă, contribuind la formarea unor trăsături etice şi morale. Cărțile simpliste și pline de imagini sugestive ajută copilul să-și dezvolte gustul de fantezie și frumos. Copiii îşi aleg modele de comportament şi de viaţă, cunosc întruchipările binelui şi ale răului şi își fac o proprie viziune despre tot ce-i înconjoară. Astfel cărțile cu povestioare sensibile cum e cea citită de noi astăzi, și mai exact „Ben nu poate să doarmă fără Ursuleț”, este o dulcegărie în formă de cuvinte.

Eroul principal Ben nu se desparte niciodată de Ursuleţul său. Şi niciodată, niciodată nu adoarme fără el. Astfel în ziua în crae nu-l găsește se pornește într-o călătorie prin casă pentru a-l descoperi. Iar când somnul îl abate Ben, iar Ursuleţul nu e de găsit nicăieri, ce  e de făcut?….

Fetița mea desigur, mi-a tot vociferat că ea tot nu adoarme fără Pluto și alte jucărioare ale ei, că dacă nu le-ar avea aproape ar fi tristă și mai nuștiu ce… deci, instantaneu am observat impactul lecturii, pitica mea transpunându-se în locul personajelor și fiind extrem de preocupată să-l ajute pe micul copil în căutarea ursuțelului preferat. Deci, încă și încă o dată mă conving că o carte are impact major asupra copiilor și oamneilor în general. Astfel, profitaţi de lectură și de faptul că copii manifestă interes asupra cărților, oferiţile cărţi cu teme care îi plac în mod deosebit: animale, cărţi de tipul întrebare-răspuns, iar în felul acesta îi veţi stimula şi mai mult interesul. Vă îndemn la lectură, și la povestea micului Ben!

Ben nu poate sa doarma fara Ursulet

Ben nu poate sa doarma fara Ursulet

Ben nu poate sa doarma fara Ursulet

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: