Sări la conţinut

Citindu-l pe Roald Dahl. Cartea „Vrăjitoarele”!

Roald Dahl (n. , Llandaff[*], Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei – d. , Oxford, Regatul Unit) a fost un romancier, autor de nuvele și povestiri britanic, dar și un prolific scenarist de film și televiziune. El este unul dintre cei mai renumiți scriitori de succes pentru copii. Cărțile lui, dintre care Uriașul prietenosJames și piersica uriașăCharlie si fabrica de ciocolataCharlie și Marele Ascensor din Sticlă , MatildaVrăjitoarele, sunt apreciate de copiii din toată lumea.

Povestirile pentru adulți și adolescenți ale acestui talentat scriitor au fost publicate în volumele E rândul tăuCineva ca tineAh! Dulcele mister al viețiiMinunata povestire a lui Henry SugarPovestiri cu sfârșit neașteptat. Aceste publicații au devenit bestseller-uri în mai multe limbi. Dintre acestea, volumul Povestiri cu sfârșit neașteptat a apărut în urma succesului dramatizării unui serial de televiziune englez a unora dintre aceste povestiri.

În carțile sale, personajele principale sunt de obicei copiii. Răufăcatorii sunt adulți care îi urăsc și îi supără pe cei mici. Cu toate acestea, există de fiecare dată un adult care îi ajută pe copii în aventura lor. Micuții eroi au inima pură, curiozitate și o dorință arzătoare de a învăța.

Noi astăzi am ajuns la finalul cărțuliei „Vrăjitoarele”, Roald Dahl ne spune povestea amuzantă a unui băieţel de şapte ani care dă nas în nas cu un grup de vrăjitoare, și vă asigur, nu-și pierde cuajul… nici pe departe.

Vrăjitoarele | format mare - Roald Dahl - Editura Arthur

O vrăjitoare adevărată urăște copii(…) își petrece timpul uneltind cum să scape de copii de pe teritoriul ei”

Cum recunoști o vrăjitoare?

” …nu are unghii. În loc de unghii are niște ghiare curbate, ca de mâță(…) o vrăjitoare adevarată e întotdeauna cheală (…) nici o vrăjitoare nu are degete la picioare”

După cum știm ni s-a tot spus că vrăjitoarele sunt sinistre, urâcioase, cu pălării negre caraghioase şi zboară pe mături. În viaţa reală, vrăjitoarele nu se deosebesc cu nimic de femeile obişnuite. Ba chiar sunt mega drăguțe și mai oferă și dulciuri. Se îmbracă în haine obişnuite, locuiesc în case obişnuite şi au slujbe obișnuite. Și nu sunt niciodată prinse.

Eroul nostru principal află de la bunica sa care a trecut peste o înfruntare directă cu vrăjitoarele că ele de fapt urăsc copiii şi complotează frecvent pentru ai nimici în cele mai urâcioase moduri.

În vacanța de vară tânărul nostru pleacă împreună cu bunica sa într-o mică excursie în Norvegia. Aceștia spre marele lor necaz au ajuns să fie cazați la același hotel cu nişte vrăjitoare venite la o întrunire, în frunte cu marea vrăjitoare. O reuniune secretă numită SRPCC pe care băiatul o descopera întâmplător, furișându-se într-o sală mare și retrasă pentru a-și dresa șoriceii. Ascultă cu groază. Ceea ce vedea cu proprii ochi îl uimea și îi confirma tot ceea ce îi relatase bunica. Totul se adeverise, însă ceea ce îl înfioră pe puşti, fu planul vrăjitoresc, acela de a extermina toți copii din Anglia transformându-i în şoricei. Planul lor era de-a cumpăra cele mai frumoase și mai faimoase cofetării din țară, iar în fiecare preparat/ ciocolată și caramelă să pună Șoricogena cu Efect Întârziat. Speriat, băiatul hotărăşte să le dejoace planurile. Puștiul îi dezvăluie bunicii despre toate acestea, despre planul vrăjitoarelor, și cum a ajuns singur să fie șoarece.

Ajutat de bunica lui, personajul lui Roald Dahl porneşte la o vânătoare de vrăjitoare în toată regula, încercând să le demaşte, înainte să fie prea târziu. Aventura atinge cote maxime, iar suspansul te ține pe jar…. O carte captivantă în stilul bine-cunoscut al lui Roald Dahl pe care noi v-o recomandăm cu cea mai mare poftă de lectură!

„Pasiunea mea este de a învăța copiii să devină cititori, să se simtă confortabil cu o carte, nu descurajați de ea. Cărțile nu ar trebui să fie descurajante, ar trebui să fie amuzante, emoționante și minunate; iar a învăța să fii cititor îți dă un avantaj enorm” (Roald Dahl)

Roald Dahl

Sursa foto: pinterest.com

 

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: