Sări la conţinut

Citind-o pe Ingrid Ventuneac. Cartea „Mingea roșie”!

În timpurile noastre accelerate, e destul de greu să ții un copil în aura unei lecturi, să-l faci să rămână atent mai mult de câteva secunde asupra unei cărți, activități sau sarcini, e dificil să-l captezi într-o poveste și să-l faci să memoreze ceea ce a aflat. Eu de nenumărate ori am renunțat la unele cărți în prioritatea altora pentru că am considerat că nu au fost pregătiți pentru o acțiune sau alta. De aceea aleg să citesc cărți separate, pentru băiatul meu de aproape nouă ani care citește lectură care e specifică intervalului de vârstă 7-13 ani și fetiței de 6 ani, buburuzei mele care încă e în lumea ei, a culorilor și a textelor scurte.

Astăzi pentru ea am ales cartea „Mingea roșie”, o povestioară scurtă din care copiii au de învățat multe lucruri, și în special cum să-și facă prieteni.

Cartea în sine e o dulcegărie, povestea o are ca eroină o mică veveriță în prima zi la grădiniță. Cum din timiditate și dor reacționează „altfel” ajungând să-și îndepărteze colegii. Rămânând într-un final fără prieteni de joacă. Tot ce are însă la ea e prețioasa sa minge roșie care îi amintește de mirosul mamei!

Finalul cărți este unul înduioșător, explicațiile educatoarei e surprinzătoare și are o morală adâncă descrisă pe înțelesul celor mici. Vă zic, un deliciu pentru cei mici. Această carte jucăușă și extrem de necesară le va oferi copiilor și părinților răspunsuri la unele întrebări cu care se confruntă cei mici când ies din zona sa confort și când se confruntă cu copii mai deschiși pentru joacă și distracție. Copii timizi au nevoie de un îndemn mai aparte și o încurajare corectă. Ce-mi rămâne să vă spun e că recomand cu drag cărțulia, noi suntem încântați la maxim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: