Sări la conţinut

Citind-o pe O.G. Arion. Cartea „Dincolo de timp”!

O.G. Arion este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Spiru Haret, în anul 2004, Oana Arion nu profesează decât foarte puţin, preferând o viaţă boemă, motivată de satisfacţii personale unei cariere în mediul juridic şi acceptând provocări profesionale dintre cele mai neobişnuite, ca de exemplu postul de decorator floral sau cel de manager de cafenea. În anul 2015 debutează cu romanul Ultimul viking, roman publicat sub pseudonimul O.G. Arion (acronimul prenumelor Oana Gabriela) şi care va deveni curând primul volum al unei serii urban fantasy numită Nemuritor. În următorii doi ani vor apărea Te voi găsi”, „Dincolo de timp”, „Prin cenuşă de visuri” şi „Pentru că eu sunt. Pentru că tu eşti.”

Astăzi dintr-o respirație am citit cartea „Dincolo de timp”, mă explic, fiind scrisă în binecunoscutul stil caracteristic al autoarei: alert, captivant, incitant, și foarte amuzant nu am putut să o dezlipesc de dorința mea de a sta cu nasul în ea. Vă invit astfel să aflați împreună cu mine fascinanta lume a acestei povești fantastice, și uimitoare, în care te pierzi de bunăvoie…

Dincolo de timp ( Seria Nemuritor #3) by O.G. Arion

După cum vă amintiți o avem ca eroină pe Victoria, o tânăra care și-a pus în decursul a câtorva luni viața la nenumărate încercări și pericole. În primele două volume, Victoria a căpătat anumite puteri ieșite din comun după ce a devenit Stăpâna argintului blestemat, atrăgând după ea un șir de evenimente bizare care o pun în pericol atât pe ea cât și pe ceilalți. Cartea debutează intens, iar volumul este plin de neprevăzut, excelent construit, cu aceeași atenție la detalii și elemente de inspirație reală, în care suspansul te înnebunește.

Totul începe sau mai bine zis se accentuează la un eveniment important – o nuntă de vârcolaci găzduită de Ian Tomasson, vikingul nemuritor, însoțită fiind de iubitul ei vampir, Arrio Raul. Ai zice… ceva tort și artificii, însă acolo fiind printre supranaturali și nemuritori face cunoștință cu niște personaje destul de stranii, printre care doi gemeni ciudați ce îi provoacă fiori, precum și vampirul Erden și vrăjitoarea Wulina care îi provoacă groază. Dar când acei necunoscuți au un interes sinistru și încep să omoare oameni nevinovați doar pentru a o convinge să le facă jocul, situația capătă valențe sumbre.

„”La naiba cu tot”[…] Oare când se vor termina necazurile? De aproape un an, viața mea se dăduse complet peste cap. Și când te gândești că îmi dorisem atât de mult o viață activă și plină de acțiune. Na, acțiune!”

Puterea Victoriei de a readuce la viață a atras atenția unui vampir – Erden, iar cu ajutorul unei vrăjitoare – Wulina, încearcă să o manipuleze pe Victoria să o învie pe iubita lui, moartă de mai bine de 2500 de ani. Totul decurge într-o accelerare continuă, și toate duc spre șiruri de cadavre. Va îndrăzni Victoria să o reîntoarcă pe Kadyn, în ciuda tuturor riscurilor? Ce se va întâmpla atunci? Vă invit să descoperiți! În plus, o nouă putere, cea de-a treia, îi va fi activată eroinei principale… Nu vreau să vă dezvălui prea multe, însă trebuie să știți că Victoria are de făcut niște alegeri dificile. Când ai de ales între viața ta și a tuturor celor dragi ție, tu ce ai decide?

„- Trebuie să știi ceva, continuă ea și am citit un soi de milă în privirea pe care mi-a aruncat-o. Blestemele ca cel pe care îl porți în tine vin câte…trei.”

În acest volum și relația dintre Victoria și Arrio este supusă încercărilor. Însă finalul ma lăsat plăcut alinată. Oana Arion este cel mai bun magician al cuvintelor, într-o clipă ești extaziată de focul pasiunii iar în alta te adâncești în cele mai întunecate secrete și blesteme. Dincolo de timp rupe câteva bariere și te prinde într-un conflict emoțional; râzi, plângi, te contrariez, exclami…de ce?…aluneci în hăul deziluziei și în unele părți vezi lumina de la capătul tunelului. Reuniunea personajelor cu partenerii pierduți de atâtea veacuri este un joc înșelător, ori pierzi ori câștigi, ori iubești, ori te arzi. Mi-e drag stilul autoarei, nou, enigmatic, cu fiecare volum i-au naștere noi personaje, autoarea punându-ne la încercare. Noi secrete ies la iveală, aflăm că există un leac pentru vampirism. Un leac ce îl poate ajuta pe Arrio să redevină om, ceea ce înseamnă și că i-ar putea oferi șansa de a fi alături de Victoria pentru tot restul vieții sale, iubire până la adânci bătrâneți. Mă întreb însă, ce vor alege cei doi? Cred că voi afla cât de curând!

„Dincolo de timp” m-a ținut pe jar și mi-a deschis câteva căi de a vedea că acțiunea se va amplifica în celelate volume. Sunt atâtea scene care m-au răscolit, unele m-au făcut confuză. Așa cum ne-a obișnuit autoarea, avem parte de un volum dinamic, captivant și plin de răsturnări de situație. Misterul, istoricul îndepărtat, fantasticul nebănuit, și zdruncinările din temelii ale vieții personajelor sunt nelipsite din peisaj, iar poveștile acestora cred că vor fi chiar și dincolo de timp! Recomand Dincolo de timp” tuturor celor care citesc, indiferent de genul favorit.

Critici literare:

  • Într-o lume modernă ce pare total lipsită de mituri, Oana Arion reînvie legende eterne şi creaturi arhetipale, punând cititorul faţă în faţă cu supranaturalul tăgăduit care adesea se ascunde în întuneric şi umbre, lăsând impresia de inexistent. „Dacă eu nu văd, nu înseamnă că nu există” – această frază devine laitmotiv şi mantră a întregii acţiuni. Peste toate, o iubire altfel şi neconvenţională poartă cititorul într-o aventură cu adevărat inedită care transformă seria „Nemuritor” într-o lectură originală în care riscul, pericolul şi clipele fierbinţi capătă dimensiuni nebănuite. Chick Lit Magazine
  • Seria Nemuritor aduce în prim plan lumea misterioasă a legendelor străvechi, pe care autoarea ne-o dezvăluie picătură cu picătură într-un stil alert și plin de naturalețe. Magia, ritualurile străvechi și ființele supranaturale se infiltrează neștiute în cotidianul populat cu personaje extrem de bine creionate, tridimensionale, alături de care trăiești aventuri pe muchie de cuțit fără să ai timp să-ți tragi răsuflarea. Atenție, produce dependență încă de la primele rânduri! Monica Ramirez
  • Indiferent că sunteți sau nu iubitori ai genului fantasy, trebuie să citiți neapărat cărțile Oanei Arion, pentru că sunt scrise atât de bine și cu așa o lejeritate, încât nu au cum să nu vă placă! O să vă îndrăgostiți de Victoria cea amuzantă și curajoasă, de Arrio cel arogant și de Ian cel autoritar. Veți râde, vă veți întrista, veți trece de la agonie la extaz, veți sta ca pe ace, nerăbdători să aflați povestea mai departe. Veți „trăi” cărțile, pentru că nu se pot citi altfel. Portia de citit

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: