Sări la conţinut

Citind Cartea „100 de jocuri distractive și educative”!

Cum timpul este prietenul nostru în aceste zile, cu mic cu mare ne-am conectat la jocuri. Chiar dacă am epuizat de ceva vreme jocurile copilăriei noastre, unele cărți sunt mână cerească pentru a umple timpul util și educativ în familie. Iar eu vă propunem câteva sugetii creative de activități care vă pot umple timpul într-un mod plăcut regăsite în cartea „100 de jocuri distractive și educative”. Nici nu are importanță care sunt obiceiurile dumneavoastră zilnice, câtă vreme sunteți dispuși să acordați timp copiilor voștri și să nu lăsați monotonia să vă copleșească.

În cartea „100 de jocuri distractive și educative” autorul ne să ne conectăm cu mic cu mare și să exersăm prin joc, să ne punem mintea la contribuție pentru a rezolva într-un mod creativ și amuzant sarcinile jocurilor. Să ne implicăm. Să reacționăm activ. Să fim prezenți și să conlucrăm pentru o reușită prin joc. Cartea face parte din categoria nonficțiune, subcategoria Jocuri și activități.

Pe lângă jocuri ce pot fi jucate cu doar doi jucători, mai sunt și jocuri pentru grupe de copii. Cred că este potrivită atât într-o sală de clasă, cât și acasă în familie. Jocurile sunt însoțite de imagini amuzante, și îndeamnă la creativitate. Oricum dintr-o sută de jocuri, câteva tot vă vor capta atenția. Imposibili să nu fie măcar câteva jocuri pe gustul copiilor.
În această carte-antiplictiseală vei găsi de toate: jocuri de memorie, de mimică, de atenție, activități cu hârtie și creioane, dar și vânători de comori și jocuri cu mingea, ceea ce nu s-a putut realiza în casă le-am evitat, însă în timpul apropiat le vom pune în practică. Cum nu ați da, distracția este garantată!

Fragment din cartea pentru copii „100 de jocuri distractive și educative”!

 Domnul Lup
1. Desenați pe cineva să joace rolul Domnului Lup. Acesta se va așeza cu spatele la restul jucătorilor, la doisprezece pași distanță.
Jucatorii îl întreabă pe Domnul Lup cât este ceasul
Domnul Lup nu se întoarce, dar spune o oră oarecare
2. Dacă Domnul Lup a spus „ora patru”, toți ceilalți jucători fac patru pași înainte, numărându-i cu voce tare.
3. Jucătorii se orpesc și întreabă din nou cât e ceasul. Oricând dorește, Domnul Lup poate să se întoarcă și să strige ” E ora mesei!”, în loc să spună cât e ceasul. După  aceasta îi vânează pe ceilalți jucători până prinde unul, care devine următorul Domn Lup.
4. Dacă un jucător reușește să ajungă la Domnul Lup înainte ca acesta să strige ” E ora mesei!”, toți jucătorii sunt în afara oricărui pericol, iar Domnul Lup va rămâne să joace același rol și în jocul următor. „

O carte cu o mulțime de idei de jocuri pe care le puteți organiza cu și pentru copii. Majoritatea sunt jocuri care implică mișcarea, dar și jocuri pe hârtie, sau care au la bază comunicarea și pot fi jucate acasă, afară, pe drum, în mașină, oriune. Nu implică multe chestii în plus ci doar bună dispoziție și o familie gata pentru aventură și joc! Recomand cu toată încrederea cartea…. noi suntem mega activi datorită ei…

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: