Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Recviem pentru un asasin””

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la editura Tritonic cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj internațional/ romance Alina Marinescu. Cu drag am încheiat și utimul volum am seriei și parcă aș mai vrea, m-am cam obișnuit cu rebela Alina, cu întunecatul Alex, cu magnificul Marius, cu răceala lui Brett, cu echipa care nu se teme de nimic, am reușit până acum să încheg o părere despre fiecare volum în parte: Asasin la Feminin – vol.1, Identități secrete – vol.2, Balanța puterii– vol.3, Bariere de fum–  vol.4, Abis–  vol.5, și Recviem pentru un asasin -vol.6. 

Recviem pentru un asasin – Seria Alina Marinescu, vol. 6 de Monica Ramirez

Volumul „Recviem pentru un asasin” mi-a ascuțit extrem de mult simțirea, am știut că e un final, ceva care va duce spre un sfârșit sau de bun augur sau cu lacrimi în ochi… iar treptat nici că puteam intui ce va urma.

Probail vă amintiți că partea finală a cărții „Abis” a fost înscenarea morții agenților Alina și Marius, doi îndrăgostiți „parcă” pregătiți pentru o viață de familie „normală”, dar ce definiție are normalitatea în lumea lor?…. Nu e ușor ca doi foști agenți secreți de la Elite să se dea drept dispăruți de pe radar, să nu fie de găsit și să trăiască fără a privi în spate, însă totul e doar o mască și un scenariu mult prea meschin. Dar să încep cu începutul….

Un atac neașteptat la o companie din Sydney, unde Marius este angajat ca șef al Departamentului de securitate, îi determină pe cei doi să devină vigilenți și să pună la cale o dispariție discretă împreună cu cele două fiice, Anjolie și Sage chiar dacă toată scena era mai mult de amatori, oricum simțurile lor sunt în alertă. Totuși după ce pun cap coadă informația cele mai mari temeri li se adeveresc, consideră că Elite i-a găsit și îi vrea înapoi morți sau vii. Cum lui Brett nu îi scapă nimic, a reușit să îi găsească și să le destrame visul de a putea avea o familie și o viață. Alina este readusă la Elite și Marius este luat de către Consiliu. Ironia sorții… cum o organizație sau alta îi are la mână cu siguranța celor dragi, cei doi ajung să își justifice acțiunile prin sacrificii mărețe. Renunță unul la altul și se dedică din nou, trup și suflet, spionajului. Nu au încotro. Atunci când ești o umbră, nu ai decât să te alături întunericului.

„- Pentru că lumea de acolo va distruge ce avem aici. O să corupă totul. Acolo ne rănim unul pe celălalt în o mie de moduri în fiecare zi. Aici, îmi pun palma peste inima lui, e diferit. Am mai trecut prin asta și înainte, mi-am permis să visez și să sper la viața asta. Privirea îmi rătăcește prin cotloanele întunecate ale încăperii. Am avut-o pentru o vreme… am avut totul, toată fericirea la care am visat. Și acum știu că singurul adevăr din viața mea e cine și ce sunt în Elite… cine am fost mereu. Restul nu e decât iluzie.”

Iar cum totul trebuie să fie și mai încâlcit, acum și Alex își joacă nota sa de iubit, ajutând-o pe Alina să treacă mai ușor peste dezamăgiri. Însă, cu toții sunt niște păpuși, în mâinile unor păpușari sadici, meschini și cu minți diabolice. În umbra fantomatică a jocurilor din cadrul agenției Elite, Alina își crează propria văgăună pentru a analiza, ea devine mult mai sofisticată, începând un fel de joc psihologic personal cu Elite și demonstrând că poate să joace după regulile ei proprii. Însă pe alocuri pierde….pe Marius… speranța la o viață ca a unor oameni simpli, luciditatea unei zile fără omoruri și minciuni … întrebările curg lanț, cât mai poate rezista Alina?…

„…dar îmi place să cred că ne-am ajutat unul pe altul să vindecăm cele mai cumplite răni. Am învățat să ne bazăm unul pe celălalt, să supraviețuim chiar și în situații imposibile. Avem încredere unul în celălalt, în ciuda faptului că am trecut împreună prin Iad. Știm cine suntem și ce avem împreună. Știm ce-am fost odată și de unde am plecat. Nu știm încotro ne îndreptăm, dar asta nici nu mai contează. Am supraviețuit. Și vom supraviețui mereu.”

Pe lângă luptele de teren fiecare agent în parte este angajat în propriile sale lupte, cert că au același scop comun, să distrugă mediocritatea lui Brett, iar asta îi face aliați într-o coaliție cu Alex și  o nouă organizație, aș zice au schimbat o închisoare pe alta, însă ce știu eu, pot spune doar că finalul nu este însă aici, nici în carte, nici în povestea lor, așa că îi lăsăm să își urmeze firul pe mai departe, înfruntând pe oricine și orice i-ar sta în cale. Totul s-a desfășurat ca un simplu joc de șah, dar acum s-a terminat. Cu fiecare detaliu în parte, personajele, acțiunea și răsturnările de situație creionate de autoare au reliefat un scenariu remarcabil ce-ți excită imaginația până în străfundurile cele mai îndepărtate, chiar și după ce ai ajuns la sfârșit.

Vă recomand cartea cu ardoare, de fapt întreaga serie dacă sunteți pasionați de poveștile cu agenți secreți, misiuni la limita imposibilului, acțiune greu de palpat și suflete sfâșiate și nu în ultimul rând de iubiri imposibile. Vă garantez că o să simțiți sângele cum fierbe într-o nevoie de a afla mai multe, de a parcurge povestea Alinei Marinescu fără a lăsa cărțile din mână.

Critici literare:

  • Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.  Spy Magazine

Este posibil ca imaginea să conţină: Monica Ramirez, interior

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: