Sări la conţinut

Enciclopedie. Pământul!

Astăzi este o zi importantă, am pus în discuție Pământul. Ceea ce avem noi sub picioare! Ceea ce ne ține la suprafață și esența a tot ce trăiește pe el și în el. Cartea „Pământul“ este a unsprezecea carte din Colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“.

Această enciclopedie este destinată în special preșcolarilor însă și scolarul meu nu s-a lăsat mai prejos, a așteptat cuminte să citesc ca să îmi ofere și el câteva informații studiate la școală. Împreună cu Ursulețul Winnie și prietenii lui fiecare copil va face cunoștință cu multitudinea de viețuitoare care există înăuntrul și în afara Pădurii celor O Sută de Stejari. Vom afla informații prețioase despre Pământ, despre formele lui și bogățiile cu care se mândrește. Astfel, micii descoperitori sunt încurajați să facă tot felul de conexiuni între viața lor și cea a animalelor. Vor fi implicați în a afla mai multe, și vor înțelege de ce Ruf pune întrebări și de ce Tigrilă ne oferă o așa informație utilă despre o peșteră, o locație anume, despre flori sau despre animale. Winnie ne împărtășește pasiunea călătoriilor iar Grohi ne învită cu mic cu mare să punem în aplicare cunoștințele dobândite în paginile distractive „Caută și găsește”.

Ursuleţul Winnie şi măgăruşul Aiurel le spun copiilor că unele păsări folosesc noroiul pentru a-şi crea cuiburile şi că termitele îşi pot construi movile înalte de până la şase metri. Tot din enciclopedia „Pământul” cei mici mai află că Sahara (Africa), care se întinde pe mii de kilometri, este cel mai mare deşert din lume, că pescăruşii sunt păsări care-şi construiesc cuiburile în pământ, că deşertul Gobi este un „deşert rece”, unde uneori ninge, că pădurile tropicale primesc, în fiecare an, 4.000 de litri de ploaie pe metrul pătrat.
Winnie şi Tigrilă le dezvăluie copiilor că tulpina ­cactuşilor reţine apa, tocmai de aceea pot să supravieţuiască în deşert. Răsfoind cel ­de-al unsprezecelea volum din Colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi” mai descoperiţi că trei pătrimi din suprafaţa Pământului sunt acoperite de apă. O minunăție de carte care ne-a provocat ca astăzi să căutăm și să căutăm prin toat enciclopediile din casă tot ce știm despre pământ…. însă alte și multe altele în alt articol!
Noi toți, cu mic cu mare vă îndemnăm la lectură, ea pentru noi pare atât de distractivă și utilă, încât nu ne mai trebuie alte activități…. dar vouă cum vi se pare?

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: