Sări la conţinut

Enciclopedie. Viețuitoare marine!

Uite că cea de-a doua carte explorată astăzi e cel de-al cincilea volum al colecţiei „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“, „Vieţuitoare marine“, o aventură pe ape minunată și extrem de utilă! O lectură ușoară, cu imagini minunate, o carte foarte frumoasă din toate punctele de vedere!

Ursuleţul Winnie şi prietenii săi, Tigrilă şi Aiurel, spun poveşti extraordinare despre apele stătătoare (oceane, mări şi lacuri), dar şi despre cele curgătoare (fluvii, râuri şi izvoare). Atât în apele dulci, cât şi în cele sărate se găsesc vieţuitoare şi plante minunate. Rând pe rând ne sunt prezentate: pisica de mare, peștele-clovn, delfinul, rechinul, crabul solitar, căluțul de mare, caracatița, steaua de mare, morsa, meduza, peștii electrici și multe alte viețuitoare din apele adânci.

În lumea acvatică, întâlnim nenumărate curiozităţi. De exemplu, ştiaţi că un vierme de mare poate ajunge şi la 1,2 metri lungime? Sau că există un animal, numit castravetele-de-mare care e dotat cu tentacule în jurul gurii, cu care adună hrana de prin nisip? Seara, copiii folosesc o lampă, pentru a vedea să citească sau să se uite pe cărţile cu poze colorate. Dar ştiaţi că la fel fac şi unii peşti care trăiesc în apele adânci ale oceanului, unde este foarte întuneric? „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi” vă va arăta, în poze extraordinare, ce fel de vieţuitoare marine există în care trăim.

În afara viețuitoarelor prezentate, Ursulețul Winnie și prietenii săi se opresc pe parcursul a patru pagini, să ne prezinte: „Specii de delfini” și „Specii de pești veninoși”. La fel pentru cele două specii prezentate avem o prima pagina cu trei întrebări simple: Ce zici de asta? Știai? Diferențe? care ne prezintă curiozități caracteristice delfinilor, respectiv peștilor veninoși. La finalul cărți Grohi ne invită să ne punem în aplicare cunoștiințele dobândite în pagina „Caută și găsește” care îi stimulează pe copii să pună întrebări, să caute răspunsuri și noi informații detaliate! Spor la lectură! Noi suntem încântați de cărți!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: