Sări la conţinut

Enciclopedie. Reptile și amfibieni!

Astăzi am pornit într-o colătorie provocatoare împreună cu Winnie ursulețul, de ce?, deoarece copii au fost atât de curioși cât și îngroziți de unele reptile, către altele au manifesta frică și dezgust chiar dacă sunt suficient de măricei. Însă ceea ce au aflat în urma lecturii a fost extrem de util, iar asta i-a stimulat să caute informații detaliate despre unele specii….

Al patrulea volum al colecţiei „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi”, intitulat „Reptile şi amfibieni”. O minunăție de carte…
Ce este o reptilă? Ce este un amfibian? De câte feluri sunt broaştele şi şerpii şi ce culoare are un cameleon? Răspunsurile sunt date în texte amuzante, scrise pe înţelesul celor mici și apreciate de părinții care doresc ca copii lor să afle cât mai multe lucruri utile. Ei vor afla că toate reptilele au sânge rece şi pielea uscată, acoperită cu solzi tari. Corpurile lor au aceeaşi temperatură ca mediul înconjurător. Acestea fiind mari sau mai mici, mai colorate sau din cele ce se camuflează ușor.
Copii vor putea descoperi că există aproximativ 3.000 de specii de şerpi, dintre care 400 sunt veninoase (şarpele cu clopoţei, cobra sau vipera). Unele specii de broaşte dorm toată iarna, unii crocodili au între 60 şi 80 de dinţi, adică de două ori mai mulţi faţă de om, iar cameleonii sunt animale singuratice. Salamandra este un amfibian cu multe culori, iar în lume există aproximativ 4.000 de specii de broaşte. Tigrilă este cel care le va spune copiilor că cea mai grea broască ţestoasă cântăreşte 700 de kilograme, are o lungime de până la trei metri şi poate înota cu viteza unui atlet. Curios, nu? Și toate astea în câteva pagini bine structurate prin text bine organizat și imagini pe măsură! Îmi rămâne să vă recomand cu drag cartea! Lectură plăcută cu mic cu mare!!!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: