Sări la conţinut

Citind-o pe Claudia Groza Lazăr. Cartea „Povești cu Ina și Rareș”!

Claudia Groza Lazăr este o scriitoare de excepție pe care au descoperit-o de recent, am mai aflat că este profesor și mamă a doi gemeni minunați. Scrie povești și susține ateliere pentru copii de mai bine de 10 ani.

Astăzi am dus la bun sfârșit cartea „Povești cu Ina și Rareș”, o colecție de câteva povești impresionante încărcate de doze de bucurie, ajutor, susținere, prietenie și familie. Poveștile autoarei le văd ca un instrument incredibil de puternic în formarea copiilor iar cuvintele îi pot influența enorm pe aceștia, în sensurile celor mai plăcute direcții deoarece printre pagini ve-ți găsi doar înclinații spre bine.

Povești cu Ina și Rareș - Claudia Groza Lazar - Vraja Jucariilor

Citind cartea copiii vor călători alături de micuții lor prieteni, Ina și Rareș, și în unele aventuri cu Tudor, în locuri îndrăgite sau pe care ar dori să le cunoască: la grădina zoologică, la Polul Nord, vor sărbători ziua mamei și diferite sărbători și vor avea multe aventuri captivante.

Aici vom afla despre relația dintre părinți și copii, despre grijă și protecție, despre ce anume ne face să ne simțim în siguranță și fericiți.

Ceea ce-mi place cel mai mult la toate poveștile scrise de această autoare e că fiecare are o doză de morală, pilde sensibile și accesibile gândirii copiilor, totul este spus în cuvinte simpliste dar plăcute pentru fiecare copil în parte! Toate aceste note de binețe și bun simț subliniază codul bunelor maniere, și a înclinației noastre spre blândețe.

Povestioarele au un mesaj tare frumos. Cartea te lansează în ideea de prietenie, de cât de minunat este să ai pe cineva cu care să te joci, să explorezi, să vezi frumusețea lumii. Și nu se opreaște aici, ea îndeamnă, veghează și îmbie la magie. Unde se întâmplă magia? Într-un loc anume? Poate! Cert e că familia, fratele, sora și cei dragi sunt aproape, că ”acasă nu înseamnă doar locul în care te afli, ci acel cineva care îți este alături”, la bine și la greu.

Un mare mulțumesc autoarei pentru poveste, pentru sensibilitatea lecturii, pentru soarele redat în sufletele noastre și pentru întâlnirea cu timpul, cu muzica și noțiunea de familie!!

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: