Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Bariere de fum”

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseudonimul Monica Danețiu-Pană. Cea mai cunoscută operă a ei este seria Alina Marinescu care cuprinde șase volume cu care mă delectez de ceva vreme. 

„Asasin la feminin” este primul volum al seriei, care ne introduce în lumea spionajului, unde o tânără focoasă ne întâmpină într-un joc al spionajului, a dezamăgirilor, și a luptei dintre viață și moarte. Urmată cu o desăvârștă agilitate de cartea “Identități secrete”, al doilea volum din seria Alina Marinescu; aici la fel ne vom strecura prin mrejele periculoase a unor tăișuri pe muchie de cuțit. Cea de-a treia cartea evident le-a suprapus pe cele două într-o nouă poveste, o  „Balanță a puterii” ce numai în rândurile unor umbre vechi ce bântuie între adevăr și neadevăruri! Cea de-a patra carte este o cursă contra cronometru, gata să sară din tiparele normalității. Oricât de pregătită am crezut că sunt pentru „Bariere de fum”, acțiunea m-a dat total peste cap.

Bariere de fum (Alina Marinescu #4) by Monica Ramirez

În „Bariere de fum”, autoarea s-a jucat cu tonurile ritmice ale nervurilor și respirațiilor  cititorului. Am fost mereu pusă în fața unor acțiuni care m-au lăsat fără aer, totul este dus până în punctul care te poate șoca sau bucura, te poate relaxa sau tensiona până la delir. Până la acest volum, am avut parte de un amalgam de emoții, de la zâmbete, iubire, durere, sacrificiu, moarte, până la secrete greu de îndurat, și oricât te-ai aștepta ca Organizația Elite să își termine eliminările celor mai buni agenți aceștia continuă să-i bage în cele mai fierbinți operațiuni.

Cu toată nebunia dintre Elite și CIA, teroare și terorism, Alina și Marius se iubesc. Se iubesc cu toată pasiunea mistuitoare de care sunt capabili. Trăiesc și respiră orice clipă petrecută în doi, fură orice moment savurat la doi nevrând să renunțe unul la celălalt în ciuda directorului Elite.

„Alex mi-a murit în brațe după o misiune dezastruoasă în Irak, sau cel puțin așa am crezut timp de șapte ani. Acum știu că n-a fost decât o altă înscenare, ceea ce înseamnă că vom lucra din nou împreună. Îmi și imaginez… eu, Alex și Marius împreună sub același acoperiș. Mi se face rău numai când mă gândesc la asta. Nu cred că-l iubesc pe Alex. Între noi n-a fost nimic altceva decât o pasiune primejdioasă născută din disperarea unei vieți ce nu ne aparținea. Dar îl iubesc pe Marius. Ba nu, rectific. Sunt îndrăgostită de Marius. Tot ce știu despre dragoste am învățat de la el. Câteodată mă trezesc îngrozită în mijlocul nopții. Până la urmă, într-un fel sau altul, îl voi pierde și pe el. Singura certitudine pe care o avem este doar moartea, dar am decis să rămânem împreună, chiar dacă relația noastră are margini ascuțite. De fiecare dată când sună telefonul și trebuie să ne asumăm adevăratele identități, e foarte posibil ca unul dintre noi să nu se mai întoarcă.”

Spre marele suspans al cărții întoarcerea din morți a lui Alex este o avalanșă atât pentru Alina cât și Marius. Însă tânăra recunoaște atât pentru ea cât și în numele a ceea ce trăiește la zi că ceea ce a simțit pentru Alex a fost un foc mistuitor, o atracție fizică animalică, nimic mai mult, și e total diferită de ceea ce clocotește din dragoste pentru Marius, iar Alex îi rămâne să se resemneze la gândul că a pierdut-o. Însă cum misiunile curg lanț iar Gruparea Al-Qaeda nu se lasă cu una cu două, o nouă trimitere pe teren pentru Alina poate fi ultima, iar cât de curând echipa ei ajunge la un pas de a o declara moartă. Însă nu și Marius. Așa cum după o nenorocire vine alta, Alina este din nou capturată de oamenii lui Bashir Al-Fadhee, teroristul pe care ei se străduiesc de atâta timp să îl prindă. Chinurile prin care trece Alina, în perioada în care este torturată, te fac să te cutremuri, indiferent cât de puternic ai fi, teroarea, maltratările îți încețoșează privirea. Te trezești că te rogi în gând, ca protagonista să treacă cu bine prin toate suferințele…. și când crezi că totul se sfârșește… autoarea mai are ceva în mânecă!

Suspansul atinge cote maxime, suferința ți se transmite fără să vrei, iar lecturarea cărții trece de la un nivel la altul fără să-ți dai seama, fără să ții cont de timp și emoții, trăiești bucuria și piederea, suspansul și pasiunea, și mai mult ca orice te revolți, îți pui întrebări, te zbuciumi într-o tulburare a unui sfârșit neterminat….

Monica Ramirez a cuprins și de această dată un cadru care te aprinde, te macină din interior, te ține cu sufletul la gură, te bulversează și te cutremură. Te acaparează până în măduva oaselor. „Bariere de fum” este o tornadă cu secretele sub cheie ce se merită descoperite. Astfel vă îndemn la lectură… e o plăcere literară această serie ce nu aș vrea să se mai sfârșească!

About Monica Ramirez - MONICA RAMIREZ

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: