Sări la conţinut

Citind-o pe Rabe Tish. Cartea „Înăuntru-Afarei tale”

Tish Rabe este un autor de carte pentru copii care locuiește în New York City,  a scris sau adaptat mai mult de 40 de cărți ale Dr. Seuss de la moartea lui Seuss. A scris peste 135 de cărți pentru copii, inclusiv titluri pentru Sesame Street, Blue’s Clues, Clifford the Big Red Dog, Bear in the Big Blue House și George Curious. În 1996 a început să scrie The Cat in Hat’s Learning Library, o nouă serie de cărți de știință non-ficțiune pentru cititorii timpurii. Cea despre călătoriile științifice ale lui Cotofei ne-a interesat și pe noi, și astfel ziua am pornit-o cât mai productiv!

Știți cărțile celea geniale, celea care pur și simplu dintr-un cuvânt îi explică atât de bine unele lucruri că rămâi într-o încântare continuă! Uite că în biblioteca noastră se găsește una extrem de ușoară și foarte introductivă pentru copii, în lumea „Înăuntru-Afarei tale”! Chiar dacă am citit-o de ceva vreme, acum în timpul șederii noastre acasă revizuim cărțile vechi dar noi în toate! Și vreau să vă spun că mă mândresc atunci când copii își amintesc lecturi citite de ceva vreme, și vociferează cu încântare ceea ce cunosc… o binecuvântare de părinte nu alta!

Deci, cartea analizată chiar în plină dimineață e „Înăuntru-Afarei tale”, unde un mândru pisoi face introduceri în definițiile corpului uman unor copii dornici de a afla mai mult….

Cine a mai pomenit să navighezi cu submarinul prin sistemul vascular, să urmezi mâncarea și apa prin tractul digestiv și să tragi cu ochiul la ce se întâmplă în plămânii tăi când respiri? Păi cum cine? Cotoi cu Pălărioi, care s-a întors pentru o nouă aventură și e pus pe fapte mari! Haideți să urcăm la bordul submarinului, să explorăm pe dinăuntru corpul uman și să învățăm tot soiul de lucruri interesante. Ne așteaptă o călătorie pe cinste!

Această carte este o metodă excelentă de a familiariza copilul cu propriul lui corp și de a accepta că nu suntem doar învelișul drăguț de la exterior, suntem mult mai mult, iar aici ve-ți putea vizualiza imagini care arată detaliat aceste aspecte. Chiar dacă unele părți ale corpului precum scheletul ar atrage groaza în copii mai mici, iar ce ține de digestie și intestine le-ar provoca greața, copii învață ca astea toate fac parte din noi, și mai pui că Cotoi cu pălărioi face povestea amuzantă și deloc înfricoșătoare. Copilul dumneavoastră va învăța tot felul de lucruri interesante, iar educația proaspăt dobândită va rămâne acolo depozitată fără ca să vă dați seama, pe mine m-a convins asta, desenele cu siguranță își au un rol bine pus la punct, deoarece sunt bine puse la punct. Recomand cu căldură cartea, e utilă din toate punctele de vedere, între timp voi căuta noile colecții ale lui Cotoi, să văd cu ce ne mai surprinde…. 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: