Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Balanța puterii”

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul  Monica Danețiu-Pană. Cea mai cunoscută operă a ei este seria Alina Marinescu care cuprinde șase volume, și cu care mă delectat câteva seri la rând.

„Asasin la feminin” este primul volum al seriei, această focoasă carte ne introduce în lumea spionajului, a dezamăgirilor, a neiubirilor, a operațiunilor secrete care trag după ele moartea, și a unor regrete greu de dus în frâu. Urmată cu o desăvârștă agilitate de cartea “Identități secrete”, al doilea volum din seria Alina Marinescu; o poveste pe culmile pericolului și al tăișului dragostei care despică cele mai sensibile inimi! Cea de-a treia cartea evident le-a suprapus pe cele două într-o nouă poveste pe muchie de cuțit, o  „Balanță a puterii” ce numai în rândurile unor umbre vechi ce bântuie între adevăr și neadevăruri!

Balanța puterii (Alina Marinescu #3) by Monica Ramirez

Astfel tânăra noastră trăiește fugar. Între fantomele trecutului și între cele care o bântuie din întunecimea nopții.
Ultimii șapte ani au învățat-o să se resemneze în fața realității, a pierderii și a golului pe care îl simte ca un sloi de gheață. A acceptat în cele din urmă că viața în cadrul Organizației Elite nu se măsoară în bine și rău, ci în rata de supraviețuire. Sau accepți sau ești elimitat. Nimic mai simplu. Dur. Nu se știe câți asasini controlează Elite, dar ea este diferită. Și toți o știu, iar acum ea este o nouă identitate… pe când cu mai mult de șapte ani, era încă Alina Marinescu, pe atunci Alex Therein era încă în viață… mentorul ei, prietenul ei, iubitul ei, fundația întregii ei distrugeri. Acum însă…

În povestea „Balanța puterii” totul se clatină cu mișcările teroriste, implicarea CIA și Elite, dar și amenințări venite din partea unor personaje ce sunt doar simpli pioni în marea schemă a lucrurilor. Apar figuri noi, unele tentante, pline de mister și senzualitate, alte periculoase foc, în același timp evenimentele sunt contrabalansate de scene de tandrețe și iubire, prietenie și sacrificiu, moarte și declin, trecut și prezent, fără un viitor bine definit. Acțiunea este intensă și pe cât de încurcată în pericol, pe atât de impresionant de grăitoare. Personaje vechi și noi, îndrăgite sau care se fac cu ușurință plăcute, aduc deopotrivă zâmbete, încordare și lacrimi.

Mi-a plăcut în acest volum faptul că Alina ne-a demonstrat maturitate, o găsim încercată de viață, mai experimentată, încă suferind ce-i drept de pe urma tuturor evenimentelor din viața ei. Dar mai pregătită ca niciodată. În acest volum, mi s-a părut mult mai dezvoltată partea de acțiune, mai palpitantă, mai alertă, dar cum pot să compar o carte cu alta când toate sunt foc și pară?! Aici ve-ți nimeri într-un carusel, un joc de-a viața și în centrul evenimentelor și al trădărilor este ea, Alina. De data aceasta ELITE are o nouă țintă: teroriștii celulei Al-Qaeda. Însă, nu e atât de ușor ca la misiunile de până acum, deoarece sunt trădați de cineva din interior și agenții mor pe capete. Unul după altul… într-o teroare continuă!

Printre crime și trădări, Alina își găsește dragostea cu adevărat, în Marius, un agent CIA, care inițial o trădează (la fel cum a făcut-o și Alex). Însă, diferențele apar și amândoi se implică trup și suflet în relație, chiar dacă știu dinainte că le va fi greu. că totul va fi o confruntare atât între ei cât și cu forțele la care aparțin. Nu lipsesc nici suprizele, Alina descoperind că Alex nu e atât de mort precum crede ea, ci doar a fost mințită, ca de obicei. Meschin, pervers și fără scrupule… Ce să mai zic, practic v-am dezvăluit mai mult decât ar fi trebuit…

Însă cu siguranță această carte vă va umple de adrenalină garantată! Acest volumul mi-a schimbat radical viziunea asupra acțiunii, fiind în plus și cel care m-a convins cel mai mult până în acest moment să o accelerez cu cititul și să duc seria la final. Monica Ramirez m-a pus față în față nu doar cu o ficțiune extrem de antrenantă și excelent construită, ci m-a delegat într-o acțiune terifiantă, pe un câmp de luptă periculos, alunecos în hăul durerilor sufletești, deoarece aș dori un final fericit pentru eroina noastră, dar cine știe….poate! Mi-am jucat rolul de cititor înfocat, m-am prins de carte precum o liană de sursa sa de lumină, iar eu cu o dorință de a afla am parcurs tot haosul din viața Alinei Marinescu cu ardoare și o foame greu de îndurat! Vă îndemn la lectură, la acțiuni și povești prinse în cele mai încâlcite direcții și cum ar zice Alina …„nimic nu este ceea ce pare a fi…”!

Critici literare:

  • „Seducător și puternic, enigmatic și romantic, un roman irezistibil.” Palm Springs Time

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioare şi text

Sursa foto: pinterest.com

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: