Sări la conţinut

Cartea „Dumbo”

Seara ne-a prins înconjurați în magia poveștii unui elefănțel deosebit, unul cum nu s-a mai văzut în lume. Astfel deliciul acestei lecturi este zborul, prietenia și curajul de a merge înainte cu urechile sus….

Dumbo (1939) este o carte scrisă de autorii Helen Aberson și Harold Perl. Filmul de animație al lui Disney, Dumbo, din 23 octombrie 1941 în Statele Unite, este bazat pe această carte. Un film artistic a fost realizat în 2019 de către Tim Burton. Povestea urmărește viața lui Dumbo, un elefant de circ cu urechi mari care poate zbura. Deși e bun, prietenos și chiar mega-mega simpatic din cauza urechilor sale lungi ajunge să fie supus umilințelor, nimeni nu vrea să se joace cu el, iar urechile buclucașe îl bagă în diferite belele iar asta deloc nu-i ajută situației în care se află. Astfel ajunge ca toată lumea să-i întoarcă spatele, însă, cineva, acolo mic și săritor e pregătit să-i dea o mână de ajutor, șoricelul Timothy. Acesta îi dă încredere și îl ajută ca defectul său să-i aducă faimă noului prieten, iar cei doi formează o echipă pe cinste. Îndemnat de un grup de ciori Dumbo învață să zboare, să exploreze văzduhul și să prindă curaj! Astfel povestea conturează suspans și acțiune extrem de minunată!

Povestea s-a născut acum mai bine de şapte decenii şi i-a atras imediat atenţia lui Walt Disney care a transformat-o într-un film. Versiunea originală animată a lui „Dumbo” a fost lansată pe 23 octombrie 1941, fiind unul dintre primele filme realizate după ce Disney şi-a deschis studiourile din Burbank. Filmul a fost un succes, câştigând numeroase premii Oscar.


„Imaginea lui Dumbo este deja un simbol în întreaga lume. Oamenii ştiu instant că Dumbo este elefănţelul cu urechi mari. Poate că nu îşi aduc aminte fiecare moment din poveste, însă şi le amintesc cu siguranţă pe cele tandre. Acesta e genul de poveste care devine parte a sufletului în copilărie”, spune producătorul Derek Frey.

„Când l-am citit, ceva s-a mişcat în mine. Am simţit că e ceva proaspăt şi nou, dar care îi aduce un tribut originalului”, spune Kruger. „Ne este uşor să ne identificăm cu Dumbo pentru că toţi suntem defecţi într-un anume sens, însă Dumbo ne arată că aceste defecte sunt ceea ce ne face speciali.”

„E o poveste foarte simpatică. Ideea unui elefant zburător e atât de populară şi de iubită de oameni, mai ales pentru că e ceva primar şi simplu”, spune regizorul. 

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: