Sări la conţinut

Cartea „Pisicile Aristocrate”

Pentru că iubim pisicile, nu e de mirare că această poveste este preferata dintre cele de la Disney. Cel puțin pentru mine…. am revăzut această animație de nenumărate ori și încă nu m-am săturat sau plictisit de ea. Personajele sunt absolut adorabile și povestea te ține cu sufletul la gură. Iar copii au niște fețe, că îmi sunt dragi- dragi momentele acestea. Vă îndemn să citiți cartea….e o operă pisicească minunată!!!

Povestea are loc în Parisul anului 1910. Adelaide este o bogată cântăreață de operă care locuiește într-un conac. Dar nu singură, ci alături de majordomul ei, Edgar și patru pisici, Ducesa și puii ei, Toulouse, Marie, și Berlioz. Pisicile sunt totul pentru ea și o fac să nu se simtă singură, de aceea sunt răsfățate, trăiesc bine și sunt numite pisicile aristocrate. Ele nu mușcă, nu zgârie, au maniere încântătoare, stau la mângâiat, sunt fermecătoare și au onoarea nepătată. Mulți motani îi fac curte Ducesei, fermecătoarea pisică cu ochi de safir. Aceasta își invață puii să fie eleganți ca ea, să știe să se poarte deoarece sunt pisici aristocrate.

Adelaide își cheamă avocatul, care este senil și are o vârstă înaintată, Georges Hautecort pentru a-și întocmi testamentul. Majordomnul Edgar, ascultă ceea ce aceștia vorbesc și își calcă hainele. Adelaide are de gând să-și dea conacul, vila de la țară, bijuteriile, operele de artă și toate lucrurile de valoare pisicilor ei, pentru a trăi bine, apoi, când acestea nu vor mai fi vor rămâne lui Edgar. Auzind acestea, Edgar se gândește la un plan de a scăpa de pisici ca el să moștenească averea mai repede. Așa că în creme de la creme a la Edgar care le-o dă pisicilor în fiecare zi, pune niște somnifere. Seara el le duce pe Ducesă și pisoiașii ei undeva departe însă este atacat de doi câini, Lafayette și Napoleon. Între timp, pisicile care dormeau într-un coș cad lângă râu.

Dimineață Ducesa îl întâlnește pe Thomas O’Malley, un motan ce are un nume foarte lung (Abraham de Lacy Giuseppe Casey Thomas O’Malley) și se oferă să îi ducă la doamna Adelaide. În drum întâlnesc două gâște, Abigail și Amelia Sasaita care îi însoțesc până când ajung la unchiul lor, Waldo.

În timp ce Edgar încearcă să-și ia lucrurile de la Lafayette și Napoleon, pisicile aristocrate sunt duse de Thomas la un loc în care ajunseră o formație de pisici swingers numită Scat Cat. Conducătorul trupei, Scat Cat face cunoștință cu Ducesa care este uimită de stilul lor. Formația formată din Shun Gon, Hit Cat, Peppo, Billy Boss, și desigur Scat Cat le recită pisicilor melodia „Everybody Wants To Be a Cat” (în română „Toată lumea vrea să fie o pisică”) alături de Thomas O’Malley.

A doua zi pisicile ajung la conacul doamnei Adelaide, însă când vor să intre sunt prinse de Edgar care are de gând să le trimită în Timpuktu. Roquefort, șoricelul conacului este trimis de Thomas la Scat Cat pentru a le salva pe Ducesă și puii ei. Când e aproape să fie mâncat de aceștia deoarece nu și-a putut aduce aminte numele O’Malley, îl pronunță într-un sfârșit și ca prin urmare pisicile pleacă la Thomas. Alături de Frou-Frou, iapa doamnei Adelaide, reușesc să-l bage pe Edgar într-o cutie și să-l trimită în Timpuktu. Așa că Thomas rămâne în conac alături de Ducesă, puii ei și Scat Cat deoarece Adelaide are de gând să facă un proiect numit casă pentru toate pisicile vagaboande din Paris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: